praca Lublin-Hiszpania

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
jest 50 miejsc do pracy fizycznej w Hiszpanii na okres od grudnia do czerwca.Wyjazd z Lublina. Praca legalna, dobre zarobki oraz zapewnione ubezpieczenie i inne świadczenia.Więcej informacji [email]
A moze jakies szczegoly? Nazwa firmy, telefony, kontakty, wymagania itd.
Jak nie to uwaga wszyscy zainteresowani - pewnie kolejny przekret. Wczoraj nabrali ludzi w Maladze (koczuja na lotnisku bo ktos im obiecywal prace).
Konkretne nazwy firm i numery telefonów (stacjonarne i komórkowe - Lublin) podaję na privie. Wybierają się nawet ludzie z Rzeszowa ale jeszcze są miejsca.
Kolejna sciema......
Piter a te informacje szczegolowe to scisle tajne, tak? Wybieraja sie NAWET ludzie z Rzeszowa, a ze Szczecina nie moga? Oszustwo kolejne, uwazajcie!
witam,
jeszcze jutro kolejne ostatnie już 4 godziny intensywnego kursu j.hiszpanskiego dla wyjeżdżających (koszty pokrywa pracodawca z hiszpanii) i w poniedzialek pierwsze 50 osob wyjezdza z Lublina do pracy w Murcii (której prezydent często bywa w Lublinie).
Docelowo Hiszpanie będą chcieli zatrudnić kilkaset osób (duża firma).Szczegóły na prv.
Mam pytanie do tych, którzy pracują lub pracowali w Hiszpanii: czy faktycznie najlepiej przesyłać pieniądze z hiszpanii przez western union czy może jest coś jeszcze lepszego?
A na końcu piszesz o pieniądzach,mądra taktyka,co robić z pieniędzmi każdy napewno wie i ty też.Chętnie bym wyjechała ale wydaje mi się ta oferta podejrzana.
Do Skary - można przeciesz zadzwonić do (odpowiednik naszego) Urzędu MistA Mursi i zapytać o taki kontrakt, zrobiłabym to ale nie znam telef,ty chyba tam jesteś czy mogłabyś się dowiedzieć o ten numer.
Jest praca dla osob w masarni na terenie Murci (Hiszpania). Praca dosc ciezka. Praca organizowana jest przez Instytut Hiszpansko Polski w Lublinie.Wyjazd dla 40 mezczyzn juz w poniedzialek, ale jak jeszcze ktos sie dzis pospieszy (piatek) tzn: CV, dokument o niekaralnosci, ksero dowodu osobistego i paszportu- zaniesie do konsultora, ul.Kowalska 4, Lublin, to moze jeszcze ma szanse. Praca jest na pol roku. Pracodawca zapewnia mieszkanie 2-os za ktore trzeba placic ok 100 euro miesiecznie. Zarobki do 1200 euro, chociaz na poczatek o wiele mniej. Ile tego nie bylam w stanie sie dowiedziec. Nastepne wyjazdy juz za pol roku w lutym. Pisze to bo jaka kobieta nie jestem w stanie pojechac do tej pracy, a moi krewni maja stala prace i opuszczac ja na pol roku to szkoda, bo co pozniej. Tak trudno dzis o stala prace. Moze jednak ktos bezrobotny skorzysta. Wiem ze ta praca to nie zadne oszustwo-a tyle sie dzisiaj slyszy o wykolowaniu ludzi.Powodzenia.
poprawka-nastepne wyjazdy juz za 2 miesiace w lutym!!!
Wyglada na to ze to co pisal Piter to prawda, ale dlaczego ta sciema i te tajemnice. Czy bierzesz pieniadze za udostepnienie informacji o pracy?!....
Aha, jeszcze ze firma zatrudniajaca ludzi to duza firma Hiszpanska sprzedajaca mieso 'El Pozo'
Do polcub-ha

Sluchaj, ja tu jestem, niby moglabym sie dowiedziec, tylko ze zalozyciel watku nie podal ani nazwy firmy, ani typu kontraktu, ani nawet zadnego telefonu. Mam sie domyslac o co chodzi? Teraz nie obowiazuja kontyngenty, nie musi to juz isc przez ministerstwo pracy.
To wszystko wyglada jak jedna wielka sciema. Piterowi jakos nie zalezy na tym by ktos uwiarygodnil jego informacje, inaczej podal by jakies kontakty, odnosniki do umowy itd.

Kolejna sprawa - do wszystkich chetnych! Zwroccie uwage podpisujac umowe czy podpisujecie ja z El Pozo czy z jakas firma posredniczaca (subcontrata). Bo jesli tak zapomnijcie o przywilejach pracowniczych, godzinach, trzynastkach, czternastkach itd., ktore daje praca w El Pozo.

Nadal uwazam, ze to oszustwo - bo jesli ktos nie chce potwierdzic prawdziwosci oferty to znaczy, ze ma cos do ukrycia. Poszukalam w necie, El Pozo nie szuka pracownikow, zwlaszcza w takich ilosciach.
Ja tylko radze - uwazajcie! Bo to wszystko jest grubymi nicmi szyte. Ja tez moge powiedziec, ze daje prace w Polarisie a tak naprawde nie dac zadnej.
witam,
a wiec to ty futuramakasia dzwonilas dzis z murcii do lublina.
nie podawalem nazwy firmy gdyz nie wiem czy podawanie jej ot tak na jakiejkolwiek stronie internetowej jest legalne itp. podalem swojego maila dla zainteresowanych i zainteresowani pisali (kilka osob sie zalapalo).
Wyzej wspomniana firma szuka dalej pracownikow. Do pracy w masarni ma wyjechac jeszcze wiecej osob,ale beda tez niebawem nabory do innego rodzaju prac w innych firmach z regionu Murcia. Jak wczesniej pisalem, Lublin ma dobre kontakty z Murcią (prezydent Murcii wydal w Polsce i Hiszpanii ksiazke o regionie lubelskim) i to zaczyna konkretnie owocowac.
Ponawiam pytanie: czy najlepiej przesylac pieniadze do Polski przez western union czy sa lepsze (tansze sposoby).
PS. wyjezdzajacy chetnie nawiązą kontakty z Polonią w Murcii.
Do petera.
wyjechałabym bardzo chętnie ale jestem nieufna podaj na mój mail numer telef do siedziby prezydenta Murci z resztą dam sobie radę,jak będę pewna wtedy mogę wyjechać.
Moja rada jest nastepujaca - wtrzymajcie sie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ci ludzie, ktorzy jada juz w poniedzialek beda pisac i dzwonic do domow, okaze sie jak praca, wyplaty, mieszkania itd. Wtedy bedzie mozna cos konkretniej powiedziec.
Masz rację Skara,poczekamy usłyszymy,poza tym praca w masarni jest ciężka, zawsze w pomieszczeniach jest zimno,a w Murci na zewnątrz cieplutko.
Co do mnie chcę wyjechać gdzieś w okolice właśnie Murci lubię ciepły klimat.
Wolałabym już z Polski coś załatwić ale jeżeli nie będzie możliwe to wyjadę w ciemno.Pozdrawiam.
to dopiero pierwsza grupa osób wyjeżdża więc wszyscy będziemy czekali na wieści i oby były one dobre. Oby ludzie odnaleźli się jakoś w tej pracy. Zapewne wiele osób będących na tym forum pracowalo lub pracuje w hiszpanii, ja też pracowalem, fizycznie, i wszyscy wiemy ze nie jest to łatwe doswiadczenie, sam liczyłem dni do końca roboty i nie mogłem się tego końca doczekać. Tu przynajmniej jedzie grupa, więc może będzie raźniej. Smutne jest że tylu Polaków musi wyjeżdżać za granicę bo tutaj nie znajduje pracy albo zarabia grosze.
? Znacznie tanszy jest "moneygram" Ty powinienes o ty wiedzie.Wychodzi cos ok. 60 zl jesli chce sie wyslac powyzej 100€
na marginesie niejasnosci o pracy lub nie,
o tym jak najTaniej przesyLac pieniadze tu
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia