studia - umiejętność języka

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Czy w rok naucze sie dobrze hiszańskiego żeby móc tam studiować??? ile wam czasu zajelo zeby dobrze mowic po hiszpańsku?
wątpię.
w 2 lata sie wyrobisz.
tzn. mam na myśli ze przez rok(2006) bede sie uczyć hiszpańskiego w PL,a w następnym roku(2007) mieszkając w hiszpani. dopiero w 2008studia
???
to spokojnie dasz rade, tylko ucz sie codziennie i sluchaj radia albo tv po hiszpansku i bedzie git
Na pewno dasz rade. Rok codziennego obcowania z nativami da Ci to, czego nie mozna osiagnac uczac sie w swoim kraju samodzielnie - plynne mowienie.
Nie wiem tylko czy wiesz, ze aby studiowac w Hiszpanii trzeba zdawac jakies egzaminy, nie tylko jezykowe.

Jedziesz jako au-pair?

Pozdrawiam.
nie trzeba zdawać 'jakichs'egzaminow. wystarczy matura, no chyba ze to specjalistyczny kierunek.
aha to dobrze:)
mam wyjechać w przyszłym roku do znajomej na majorke. bede u niej mieszkać = start mam trochę ułatwiony...
Na początku myślałam nad studiami w UK lecz po dłuższym czasie wpadłam na pomysł nad rozpoczęciem tych studów w Hiszpani bądź na Majorce:>..
Kompletnie nic nie wiem na temat tamtejszej edukacji... nawet nie domyślałam sie ze bede miała okazje wyjechać na majorke
Gdzie lepiej studiować? w UK czy w Hiszpani? jak myślicie?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia