Mieszkanie w Walencji

Temat przeniesiony do archwium.
Pozdrawiam
Jestem studentem Politechniki Gdanskiej i przylatuje do Walencji 24 lutego na Socratesa. Nie znam nikogo i poszukuje mieszkania. Nie znam hiszpanskiego zeby
cos znalezc na miejscu. Czy znacie kogos kto ma wolne miejsce, albo kto wyjezdza z Walencji tak ze bym mogl go zastapic??
Z gory dziekuje za pomoc
hi ,mam na imie renata ,mam 27 lat i mieszkam z mezem w valencii ,mamy bardzo duze mieszkanie i moglbys u nas nocowac, ale ja nic nie wiem o tobie ,wiec napisz cos o sobie ,i ile jestes w stanie za noclegi zaplacic. pozdrowienia renata
Dziękuje ze odpowiedz
Jak już napisałem w poście jestem studentem 5 roku telekomunikacji na Politechnice Gdańskiej i przylatuje na socratesa 24 lutego na 6miesiecy na Politechnikę w Walencji.
Jestem spokojny i zrównoważony i nie należę do ludzi którzy maja we krwi rozrabianie i głupie pomysły. Chciałbym po prostu zobaczyć nowe miejsce i poznać nowych ludzi. Wybrałem Walencje na socratesa bo chciałbym w spokoju napisać moja prace dyplomową, która pewnie zabierze mi mnóstwo czasu i przy okazji zwiedzić ciepły kraj śródziemnomorski.
Poszukuje mieszkania lub noclegu ponieważ nie znam hiszpańskiego. Moje stypendium wynosi ok 260 euro. Tak się dowiedziałem w dziekanacie wiec do bogatych nie nalezę. Mam jeszcze jakieś pieniądze zarobione z pracy w Polsce wiec jestem w stanie wykładać 230 miesięcznie na mieszkanie, czyli ok 8 euro dziennie. Nie mam wielkich wymagań bo już w wielu miejscach spałem i jestem w stanie się przyzwyczaić do każdych warunków. Tak na prawdę to szukam spokojnego miejsca na kontynuowanie pisania pracy dyplomowej.
Mam nadzieje ze w jakimś stopniu przybliżyłem charakterystykę siebie.
Proszę daj znać, czy jesteś w stanie mnie przechować, bo jeszcze nic nie znalazłem, a powoli zbliża się termin przyjazdu :) Jeśli mam coś więcej napisać o sobie to nie ma sprawy. Do poetów nie należę ale coś jeszcze jestem w stanie o sobie napisać :) Mój adres to [email]
Pozdrawiam Marek Landowski
czejsc renata, widzac twoje korespondencje na forum, nie bylo sie ciezka domyslic, ze mieszkasz we valenci, tak sie sklada, ze ja rowniez. od prawie 3 lat mieszkam tutaj takze z mezem. nie mam tu zawielu kontaktow polonijnych, gdybys miala ochotw na takowy podaje mi email kontaktowy [email]
pozdrawiam ola.
Czesc!
Czy moglby mi ktos opisac, jak zyje sie w Valencji?Wiem , ze na takie pytanie trudno odpowiedziec, ale ciekawi mnie jacy sa tam ludzie, jaka prace szybko mozna znalezc, jakie sa przeciatne zarobki, ile kosztuje wynajem mieszkania idt...
Czy istnieje Polska Misja Katolicka. Interesuje mnie kazdy szczegol, bo planujemy z moja rodzinka zamieczkac w Valencji, ale nikogo tam nie znamy.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa