pracaa w turystyce

Temat przeniesiony do archwium.
cze
mam pytanie czy ktoś z was pracuje w turystyce ?? hodzi o holtele może jako rezydent ??
dzięki
Tak ja pracuje..
hmmm a czy kończyłaś studia w tym kierunku alebo kursy ?? jak z płacą jeśli możesz oraz warunki i naile jesteś tam 3-4 miechy ??
Ja jestem po szkole hotelarskiej, nie mialam problemu ze znalezieniem pracy, oczywisce wszystko zalezy od umiejetnosci poslugiwania sie jezykami obcymi.
Jesli chodzi o kontrakty to zazwyczaj na poczatek umowa na 3 miesiace a pozniej przedluzenie na rok (bynajmniej tak jest w moim przypadku), nie wiem jak inni. Placa... hmm;-) to zalezy...
rozu7miem
czy jesteś rezydentem z jakiegoś biura i czy robiłaś kurs . jakie języki wymagają ora PŁĄCA ile ?? jeśli możesz??
Jak juz napisalam ze ukonczylam szkole o profilu hotelarskim wiec nie widze tu potrzeby robienia kursu.. a wlasciwie o jaki kurs Ci chodzi??z placa jest naprawde roznie, ja mam w tym momencie 1200€. Mile widziane osoby ze znajomoscia: angielskiego,niemieckiego,rosyjskiego i oczywiscie hiszpañskiego.
chodzi mi o kurs pilota wycieczek ?? oraz czy masz licencjat czy magisterke ?? czy jesteś zatrudniona w polskim czy zagranicznym biurze podruży jako rezydent ??
a od czego zależy płaca??
Zacznijmy od tego co rozumiesz pod pojeciem turystyka? gdzie chcesz pracowac? jako kto?jakie jezyki znasz? Nie bede sie powtarzac, pracuje w hotelu a nie jako jako pilot wycieczek. Nie staralam sie o prace z zadnego polskiego biura.
Hej, pracuje w agencji turystycznej. Skonczylam anglistyke, znam rosyjski. Hiszpanskiego uczylam sie na studiach. To wystarczylo, zeby dostac prace. Na kurs Amadeus lub Galileo firma moze Ci wyslac gratis. Zalezy od szefa.
Pracy najlepiej jest szukac na poczatku kwietnia, wtedy zaczyna sie sezon. Najwieksze skupisko agencji jest oczywiscie w Palmie. Jezeli jestes w Polsce szukaj agencji turystycznych, hoteli, czy restauracji na str. google.es i wysylaj CV mailem. Jezeli beda zainteresowani, zadzwonia do Polski. Powodzenia.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia