Powrót z hiszpanii na własną rękę.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich. Moja żona wyjechała do hiszpanii (okolice huelva).
Oczywiście do pracy przy truskawkach, wszystko byłoby dobrze gdybyśmy nie postanowili o jej powrocie, jest tam 2 tygodnie a powrót zaplanowaliśmy na koniec tego miesiąca z powodów finansowych. Ale nie wiemy jak to zrobic, problem polega na tym że nie zna języka, podpisała dokumenty, nie wie jak i czym dojechac do miasta huelva z którego może mogła by wyjechac autokarem do polski. Więc proszę o pomoc kogoś kto tam był ,zna okolice, biura podróży. Chyba że można lub nawet trzeba załatwic to przez polski urząd pracy przez który została tam skierowana.
A może ja mogę to zrobic to przez internet lub tel. chcę wiedziec jak to zrobic najszybciej i najwygodniej dla mojej żony.
Z góry dziękuję, proszę o szybką i dokładną odpowiedz.
Pozdrawiam
Nie do konca rozumiem ...

nie ma tam nikogo to moZe przetLumaczyc ?

Jesli podpisaLa umowE, obowiAzuje jA okres wypowiedzenia - chyba 2 tygodnie , moZesz zapytac w pol. urz. pracy przez który
została tam skierowana.

pozdr.
Dzięki ale sprawę już załatwiłem, po prostu trzeba załatwic to z PUP w moim przypadku Toruń.
Jeżeli ktoś nie rozumie to powtarzam-moja żona wyjechała i pracuje w Lucena, ale chyba siada jej psychika i chcemy żeby wróciła.
Problem polegał na załatwieniu środka transportu i jak się okazało bardzo pomocną instytucją okazał się urząd pracy który tą pracę jej załatwił i w związku z powyższym moja żona wraca za kilka dni (wymiana pracowników), wraca tym autokarem z zjeżdżającą grupą...
Ale i tak dziękuję za zainteresowanie a wszystkich którzy chcą uniknąc takich kłopotów radzę się zastanowic nad samym wyjazdem...

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie