no taaaaak. po pierwsze nei naskakuj na mnie za swoja ignorancje w temacie odpowidasz za to tylko ty i nikt wiecej.. wiec sobie wypraszam jakies pretensje a juz napewno nie przychodz mi z ****..
ty na co teraz czekasz to credencial, i racja jest napisane ze mozesz doslac dok wtedy kiedy bedziesz je mial a oni ci potem odesla credencial (po jakichs 3 tygodniach jak wynika z doswiadczenai mojego i kolezanki).
ja poruszylam temat preinscripcion universitaria!!! i konczy sie ona 6 lipca, przykro mi!!!
teraz zeby ci rozjasnic watek..credencial to taki dokument jak tarjeta PAU, z ocena do wejscia na universytety itd. ta credencial albo tarjeta PAU nalezy zaniesc do szkol zaraz po tym jak sformalizujesz preinscripcion!! powiedz mi wiec jak chcesz wypelnic druki do preinscripcion skoro eni masz jeszcze swojej credencial??? wiem ze wydaje ci sie to neisprawiedliwe ale mogles pisac sele, ja pisalam i zyje i wielu innych studentow w hiszpanii ktorzy tez tak wchodzili na uniwersytety z selectividad tez ja pisali i tez maja sie dobrze i sie nei skarza ze pisali 2 matury czyli 2 razy egzaminu wstepne!!!
podam ci link na stone o preinscripcion w mojej comunidad autonoma
http://www10.gencat.net/dursi/es/un/preins.htm
moze pomoze cie sie to odnalesc w hiszpanskiem systemie przyjmowania na studia bo jak widac do chwili obecnej nei doczytales wszystkiego i stad twoje pretensje...do mnie? czy do kogo ?? nie wiem.. :(
ja chcialam pomoc dzielac sie doswiadczeniem
i tak jak mowilam, nei wydaje mi sie ze zdarzysz na nabory w lipcy (pisalam ci o tym od poczatku tego tematu) napewno bedziesz mial czas zeby wejsc w sierpniu wiec moze eni wszystko jeszcze stracone..
pozdrawiam i przykro mi ze tak na mnei naskoczyles