UNED- inscripción ważne

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 80
hola:
właśnie przed wejściem na to forum,zauważyłem zmianę na moim koncie,hehehe.
Słuchaj,moja kasa wg. babki z banku ma dojść dzisiaj(a płaciłem 3 dni temu).Czy będę miał uznaną Solicitud???Trochę się martwię prawdę mówiąc ;-P
¡Mucha suerte,mujer!
wydaje mi sie ze tak, termin do 6 byl tylko dla dopelneinia solicitud online. na reszte dokumentow beda czkac az sie im dosle...
ja se tylko martwie jak oni bede liczyc ocene koncowa...no i kiedy ja dosten do lapek!!!!!!!!!!! jestem zdesperowana juz...
:)
hhmmm, martwi mnie jedna rzecz...
czy jak wchodzisz w aplikacje i wspisujesz swoj nick i haslo to pojawia ci sie komunikat ze no tienes solicitudes creadas....hhmmmm!!!!!! nie wiem co to znaczy ale oby mi nei anulowali matricula z zadnego powodu...wszystko sprawdzilam po 100000 razy zanim wyslalam dokumenty

zaczynam czyc cisneinie ;)

u cebie jaki jest status??
Z tym 'No tienes solicitudes' to chodzi o to,że została już przyjęta i nie można już mieć do niej wglądu.Jak rano wszedłem na konto,to też trochę się przestraszyłem.
Wiesz,przede mną jeszcze długa droga,bo CKE dopiero ogłosi wyniki z matur 29 czerwca.Zakładam,że 1 dzień zejdzie na tłumaczenie świadectwa z liceum i świadectwa maturalnego,że pewnie poczekam sobie... ;) A denerwować się nie mam jak, bo 12 lipca już mam wstępny na iberystykę na UW,więc musze się uczyć :P:P:P
czyli ze zdajesz i tu i tam?? wow!
:) dzieki za uspokojenie z podaniem ale nei dokonca jestem przekonana.. chce juz moja credencial!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Naprawdę nie martw się :~) Czekasz tak długo ponieważ w Hiszpanii mają jeden wielki bałagan! Oni sami w kwietniu nie wiedzieli jak będą przyjmować obcokrajowców i srałem w portki czy będę musiał zdawać SELE.Myślę,że najpierw czekają na całą dokumentację od większości.Myślę,że jesteś jedną z niewielu,którzy wysłali tak wcześnie wszystkie dokumenty!!! Czekaj cierpliwie-tylko to mogę ci poradzić. A może wysyłają potwierdzenia dopiero po zamknięciu kwalifikacji??? Żeby dać wszystkim równe szanse. Kto wie?? Pozdrawiam y trzymam kciuki.
no wlasnie... :S niestety o administracji wiem co nie co ze wzgledu na kierunek studiow i prace..
nei wydaje mi sie zeby czekali na dokumenty wiekszosci..raczej beda rozwiaywac nasze sprawy w kolejnosci nadchodzacych dokumentow, tak kaza im przepisy..to co zwalnia to podobno brak odpowiedzi ze strony mec, bo to oni maja ustalic jak ma sie liczyc oceny itd..bez tego uden nei moze zaczac pracy..

a ja chce tylko zdarzyc na 7 lipca ;)

poczekamy zobaczymy, bede pisac jak sie cos zmeni ;)
hej,

Calkiem przez przypadek trafilam na to forum, a wlasciwie na ten temat. zdzwiwilam sie bardzo, bo mam ten sam problem co wy dwoje, a nie wiedzialam gdzie znalezc kogos, kto tez przechodzi przez ten proces.
Mam w planach studia w Madrycie i tak jak Wy czekam na moja Credencial. Wyslalam wszystko jakos 1 czerwca. i tak jak Wy umieram z niepokoju czy mi ja zdaza zrobic, bo na studia nabor jest do 6 lipca jak wiecie... dzwonilam na Uned pare razy ale po pierwsze dodzwonienie sie tam graniczy z cudem, a jesli juz ten cud po wielu probach sie wydarzy, to i tak nikt tam nie umie odpowiedziec na pytanie "kiedy".
Nadie sabe nada, y a nadie le importa...
powiedzcie mi tylko co nowego w waszych przypadkach. Caramelo masz juz Credencial? Myslisz ze zdazymy? ja tez tak jak ty mam juz mature od jakiegos czasu i wszystkie dokumenty juz wyslane w komplecie. tylko ta p... Credencial. jesli mozesz daj mi do siebie jakis namiar. Msn na hotmailu najlepiej. naparawde milo mi sie zrobilo ze ktos jeszcze sklada i przechodzi to samo. a naparawde zrozumienie tych wszystkich zasad rekrutacji i skladanie dokumentow kosztowalo mnie sporo nerwow. a teraz jeszcze to czy zdaze...
kochani kochani!!! oglaszam wszem i wobec ze wlasnie dostalam swoja upragniona credencial!!! ja dostarczylam dokumenty 21 maja, albo z dzien pozniej liczac ze correos tez sie troche spoznia z listami.. :( gotowa credencial wystawili mi 12 czerwca, nie wiem kiedy wyslali ale dzis dostalam ja do swoich lapek. mam przecudna ocene 8,8 wiec nic mnie juz nie powstrzyma!!
teraz pytanie czy mi ja uwzglednia bo ja juz studiuje w hiszpanii i w teorii nei moge wejsc ta droga jesli juz jestem studentka ale w dziekanacie powiedzieli mi ze jesli to ma byc inny kierunek itd to moge... ya veremos...
ale szczescie!!
dla nowej kolezanki w temacie :) podaj mi swoj mail na hotmail to cie dodam i porozmawiamy!! ok?
do konca preinscripcion jest jeszcze troche czasu wiec do 1 czerwca dolicz sobie jakies 3 tygodnie lub mniej jesli w koncu naucza sie jak obliczac nam oceny ;) i pare dni na doslanie listu i jak sama zobaczysz na pewno zdarzysz na nabor w lipcu!! (potem w sierpniu wiekszosc kierunkow neistety juz jest pelna i nei przyjmuja :(..
no nic, powodzenai reszcie!! a teraz ide sie uczyc na egzamin jutro o 11..mozecie trzymac kciuki :)
hej ja tez dostalam dzisiaj Credencial!!!!!! a jeszcze wczoraj sie martwilam:) wystawili mi ocene 9,19!! tylko sie zastanawiam teraz jaka jest skala? od 1 do 10? (oby byla taka) caramelo - moj msn - [email] - odezwij sie, mam teraz znowu kolejne watpliwosci. niby pozostaje wyslac podanie, ale teraz jak to jest? Hiszpanie maja takie same oeny w takiej samej skali jak nam wystawili i teraz bedziemy na liscie razem z Hiszpanami? w ten sposob to chyba ciezko sie dostac... Caramelo odezwij sie, Ty na dodate juz studiujesz w Hiszpanii, wiec bylabym ci wdzieczna, jesli odpowiedzialabys na moje pytania, bo ja juz jestem niezle w tym wszystkim pogubiona.... pozdrowionka;)

p.s. kamien mi spadl z serca ze jednak zdaze z tym podaniem:)
skala jest od 1 do 10 i wchodzimy razem z reszta uczniow po bachillerato. dla nas jest 83 procent miejsc na uczelni wiec raczej na milion procent sie dostaniesz!!! jutro po egzam dodam cie na liste kontaktow ok? buyzki do szybkiego kontaktowania sie przez msn :)
kurde,ja jeszcze nie dostałem Credencial ;( Mam nadzieję,że może w tym tygodniu dotrze ;( Oby mi tylko dobrze matura poszła,to z tego co mówicie,to z palcem w d** można się dostać.
a w ogóle dostanę,bo wy mówicie,że już wam wystawili notę ;p SHIT!
hola chico, mowisz ze czekasz na credencial.. ale przeciez nie masz jeszcze wynikow z matury, a przeciez to wlasnie na podstawie matury ci te Credencial maja wystawic. wiec albo ja nie rozumiem, albo rzeczywiscie jest tak, ze oni beda czekac az im doslesz wyniki matury, bo chyba innej mozliwosci nie ma (zakladam ze wyslales juz wszystkie dokumenty oprocz matury)
saludos a los dos chico y caramela,

B.
nie,dokumenty wysyłam z maturą. narazie trzeba tylko było wysłać 40 euros.
no to dlaczego ze mowisz ze masz nadzieje ze credencial do ciebie dotrze w tygodniu??? przeciez z podania w necie ci tych ocen nie wyciagna. musisz miec mature zeby dostac credencial przeciez... na razie ci nic nie przyjdzie. Glupio to pomysleli, bo wiem jakim cudem tegoroczni maturzysci maja z tym niby zdazyc...
no,troche beznadziejnie. cóż,30 czerca wszystko razem wyślę.
dokladnei to samo chcialam powiedziec chico... oni sie spozniaja jakies 3 tygodnei od momentu w jakim dostana od ciebei dokumenty cale (to czas w jakim wyliczaja ocene itd..) wiec jesli 30 czerwca dopiero wyslesz mature to dostaniesz credencial okolo 20 lipca czyli bedzie juz po preinscripcion :( masz jeszcze szanse wejsc w sierpniu ale wtedy juz nei ma wiekszosci miejsc na wiekszosci kierunkow.. bo zajmuja je uczniowie po selectividad i pozostali...
nic, trzymamy kciuki za siebie
i ja na jutro poprosze bo zdaje ostatni egzamin w tej sesji... fuj!!!!!! fuj fuj fuj...
ale tak zrobi większość maturzystów tegorocznych. Muszą poczekać.
ae na co poczekac?? preinscripcion konczy sie 6 lipca i tyle... tego nei zmiania na pewno, a juz szczegolnie nei po to zeby polscy maturzysci mogli sie dostawac na uczelnie... :(
nei lubie dawac zlych wiadomosci..
Na Boga! Skąd ty masz takie informacje,że kończy się 6 lipca? Przecież niedawno pisali,że dokumenty dostarcza się wtedy kiedy się je otrzyma.Skąd tegoroczni maturzyści mają sobie wytrzasnąć wyniki? Z d** za przeproszeniem? Trochę to niesprawiedliwe skoro starzy maturzyści mają wszystko załatwione,a my nie.
Przecież nawet te dekrety podpisali...więc co to wszystko? Jakbym wiedział to bym Selectividad pisał :/
no taaaaak. po pierwsze nei naskakuj na mnie za swoja ignorancje w temacie odpowidasz za to tylko ty i nikt wiecej.. wiec sobie wypraszam jakies pretensje a juz napewno nie przychodz mi z ****..
ty na co teraz czekasz to credencial, i racja jest napisane ze mozesz doslac dok wtedy kiedy bedziesz je mial a oni ci potem odesla credencial (po jakichs 3 tygodniach jak wynika z doswiadczenai mojego i kolezanki).
ja poruszylam temat preinscripcion universitaria!!! i konczy sie ona 6 lipca, przykro mi!!!
teraz zeby ci rozjasnic watek..credencial to taki dokument jak tarjeta PAU, z ocena do wejscia na universytety itd. ta credencial albo tarjeta PAU nalezy zaniesc do szkol zaraz po tym jak sformalizujesz preinscripcion!! powiedz mi wiec jak chcesz wypelnic druki do preinscripcion skoro eni masz jeszcze swojej credencial??? wiem ze wydaje ci sie to neisprawiedliwe ale mogles pisac sele, ja pisalam i zyje i wielu innych studentow w hiszpanii ktorzy tez tak wchodzili na uniwersytety z selectividad tez ja pisali i tez maja sie dobrze i sie nei skarza ze pisali 2 matury czyli 2 razy egzaminu wstepne!!!
podam ci link na stone o preinscripcion w mojej comunidad autonoma

http://www10.gencat.net/dursi/es/un/preins.htm

moze pomoze cie sie to odnalesc w hiszpanskiem systemie przyjmowania na studia bo jak widac do chwili obecnej nei doczytales wszystkiego i stad twoje pretensje...do mnie? czy do kogo ?? nie wiem.. :(

ja chcialam pomoc dzielac sie doswiadczeniem
i tak jak mowilam, nei wydaje mi sie ze zdarzysz na nabory w lipcy (pisalam ci o tym od poczatku tego tematu) napewno bedziesz mial czas zeby wejsc w sierpniu wiec moze eni wszystko jeszcze stracone..
pozdrawiam i przykro mi ze tak na mnei naskoczyles
sorry :P
nie naskoczyłem na ciebie,moze to ta kzabrzmialo ale sie wkurzyłem,ale nie na ciebie.jeszcze raz przepraszam.
tak,czy inaczej 30 czerwca wyśle do UNEDu wszystkie papiery przetlumaczone(wystarczy tylko przez tłumacza przysieglego?) i poczekam :/
jeszcze raz przepraszam,nie miałem do ciebie pretensji,tylko popatrz:jeżeli warunkiem dostania sie na uniwerek w Hiszpanii jest nowa matura(wyraznie napisane) to powinni uwzglednic,to,ze wyniki mamy dopiero 29 czerwca.
ja mysle ze robia ogromny uklon w strone uczniow z ue.. takie niezdawanie sele jest wielkim prezentem i czasem moze warto zrobic sobie rok przyrwy w studiach zeby moc dostac sie z polska matura. pamietaj ze w sierpniu tez sa nabory i np na filologie bardzo czesto sa jeszcze miejsca wiec nie dzieje sie jakies ogromne zlo, naprawde..
dokumenty wysylaj tylko jak bedziesz je mial w zasiegu swoim, im szybciej tym lepiej :) tlumaczenia maja byc przysiegle!! a reszta zajmuje sie uned!!
sprawdz tez sobie jakie sa kolejne etapy rekrutacji na studia w ccaa do ktorej chcesz jechac, w wiekszosci preinscripcion konczy sie 6 lipca, ale sa comunidades w ktorych koniec jest troszke pozniej..

a tak wogole to sie oboje zdenerwowalismy wiec jestesmy kwita :)
pozdrawiam serdecznie!
Naprawdę,bardzo mi głupio bo dużo mi pomogłaś. Tłumacza załatwię sobie już jutro i postaram się,żeby wszystko przetłumaczył mi tego samego dnia kiedy dostanę wyniki z matury czyli już 29(dobrze,że jest nativem hiszpańskiego).
Oczywiście,że to duży plus,że nie musimy w tym roku zdawać SELE,ale gdybym musiał, to bym pisał.Dla mnie to żaden problem.Sęk w tym,że do UNED-u w ogóle nie mogę się dodzwonić(podobno to normalne) i w lipcu mam egzamin w Wawie,a ja jestem z podkarpackiego :P Później muszę dopilnować żeby papiery wysłać na UJ i UW i jeszcze nic pewnego z Hiszpania.No,ale cóż.Chyba każdy komu zależy to ma trochę do zrobienia ;-))))) A jak tam examen z prawa??? Heheheh. Ja teraz sobie zarywam z wiedzy o Portugalii :D
dzieki poszlooooo...9 wpadla wiec jestem zadowolona bardzo bardzo!!
i naprawde zalatwiania jest neisamowicie duzo, nei tylko ze szkola ale rowniez z innymi formalnosciami jak zdrowie, dokumenty, rejestry itd itp...potrzeba duzo cierpliwosci i ochoty zeby czytac wszystko co sie da!! czesto urzednicy odmawiaja czegos bo nei znaja jakichs uregulowan wiec jesli hcesz cos zalatwic sprawnie to trzeba byc przygotowanym od strony przepisowej :( ale warto..ja nei zaluje zadneg wysilku :)
co do twojego napietego grafiku to mysle ze z dobrym planem wszystko pojdzie dobrze i od wrzesnia bedziesz w odpowiedniej uczelni, dobra organizacja i gotowe!!
un saludo!!
hej, przeczytalam sobie wlasnie Wasza krotka wymiane zdan. Tez uwazam, ze zlikwidowanie selectividad dla Polakow to mily prezent i moze rzeczywiscie nie wymyslili sobie tego idealnie, zeby podpasowac z datami itd, ale i tak nalezy im sie uznanie. Ja podobnie jak Caramelo mam to szczescie za mature juz mam. Wysle wszystkie dokumenty na Uniwerek w przyszlym tygodniu, w poniedzialek albo we wtorek. Mam jeszcze kilka watpliwosci, ktore musze rozwiazac, a ostatnio mam niewiele czasu na rozeznanie. Powiedz mi Caramelo jeszcze co oprocz Credencial mam wyslac? Kopie paszportu zakladam i wydrukowane podanie. a co poza tym? I czy ta Credencial mam im wyslac oryginal czy moze byc np fotocopia compulsada?

dzieki z gory za wszystko i powodzenia Wam obojgu
a i jeszcze zapomnialam, chico zadzwon do UNEDU i przedstaw swoja sytuacje, nma pewni ci cos powiedza konkretengo. Wiem, ze tam sie ciezko dodzwonic, sama probowalam wiele razy zeby paru rzeczy sie dowiedziec. Udalo mi sie raz i to po naprawde wielu probach. jesli chcesz sie dodzwonic nie odkladaj po 5 sygnalach jak sie ma w zwyczaju tylko probuj do oporu bo ten numer co sie konczy na 13 to jest automat, ktory przelacza na telefony ktore sa wolne automatycznie. Probuj wiec nawet do 30 i wiecej sygnalow. I podobno maja tam czynne od 9 do 14, wiec radze sprobowac po 9 rano od razu.

suerte!
ja zanioslam tylko credencial!! a w instrukcji w preinscripcion dla catalunya pisze ze wystarczy przeslac tylko kopie uwierzytelniona, lub kopie zwykla i orginal jesli idziesz osobiscie dostarczyc dokumenty!! oczywiscie dowiedz sie jak jest w Twojej ccaa, bo byc moze moga byc jakies inne wymogi ;)

od dzis mam oficjalne wekacje od zajec i sesji itp!!!!!! fiesta!!!!!

pozdrowienia dla 2 forowiczow ;) ktorzy jako jedyni sa zainteresowani tematem :P
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 80

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia