bar w Valencji...czy warto?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.... zbieram informacje na temat polskiego baru czy pubu w Valencji...jak myślicie zdało by to egzamin.... otwarcie takiego lokalu??
czemu nie? ale jeśli nastawiasz się tylko na polaków, to może nie do końca (wszak az tylu ich tam nie ma). natomiast jakis lokal z polskimi piwkami czy jakims dobrym polskim jedzeniem mógłby zainteresowac miejscowych. ja w kazdym razie chętnie bym odwiedzał taki przybytek :-)
Polskie piwo tak (jesli nie bedzie tak drogie jak np. w polskich sklepach), ale jedzenie... Hiszpanom raczej malo co smakuje z polskiej kuchni, a poza tym brakuje produktow, bo ani ziemniaki, ani bialy ser, ani kiszona kapusta nie sa takie jak w Polsce... Jesli ma byc to bar nastawiony glownie na Polakow to marnie to widze, jesli pomysl na wystoj, muzyke, to moze, ale...zwroccie uwage, ze np. w irlandzkich pubachklienci rozumieja piosenki po angielsku, a te po polsku... I do tego Polacy za granica jakos tak marnie sie integruja.
eh, cóż za pesymizm :-) powiem tak: widziałem w walencji inne knajpy 'narodowe' i wygląda na to że sobie radzą. nawet jeśli hiszpanie śa tradycjonalistami w kuchni to dla czystej odmiany zwyczajny człowiek ma ochotę czasem spróbować czegoś innego. produkty polskie w walencji są dostępne bez problemu a te których nie ma można zamówić. i może własnie w takim barze polacy będą mieli szansę się zintegrować.

pozdrawiam i życzę optymizmu
Hhmmm....no wlasnie,jakos nie umiemy sie integrowac byc moze taki lokal by w tym troszke pomogl:)a moze wiecie gdzie sie polcy bawia w Valencji?? a moze zorganizujemy jakies spotkanko polakow mieszkajacych w Valencji i okolicach??:)
popieram. wprawdzie w lipcu i sierniu nie będzie mnie w walencji to w każdym innym terminie z przyjemnością.
A kto mowi ze lipiec i sierpien....ja uwazam ze trzeba to zrobic jak najszybciej:) a moze teraz ten weekend a pozniej grupa na plaze na impreze?!
no czemu nie. niedziela? inni chętni?
Hhm....temat spotkania trzeba chyba wyciagnac na gowny bo tak to watpie czy dojdzie do skutku....:)
Temat przeniesiony do archwium.