wlochy kontra hiszpania

Temat przeniesiony do archwium.
moze ktos z was mieszkal w obu tych krajach? ja w tej chwili mieszkam we wloszech ale po cichu mysle o przeprowadzce do hiszpanii. a waszym zdaniem gdzie zyje sie lepiej tu we wloszech czy tam w hiszpanii???
Zadalas bardzo ogolne pytanie...Chodzi Ci o klimat, zarobki, mozliwosci zatrudnienia, ludzi, facetow, jedzenie czy jeszcze o cos innego?
bardzo interesujący wątek. też mieszkam w Italii i zastanawiam się jaka jest róznica w mentalności Włochów i Hiszpanów. Nie mam zamiaru wybierać się do Hiszpanii ale zawsze mnie to zastanawiało. Włosi wiadomo naród, który po wojnie znacznie się wzbogacił dawno zapomniał co to bieda a przez to naród snobów i strasznych nacjonalistów. Ciekaw jestem jak to się ma do Hiszpanów, którzy nie tak dawno weszli do Unii i przez to myślę że pamiętają dobrze co to znaczy żyć w biedzie. Pytanie do osób żyjących na co dzień w Hiszpanii - jacy są tak naprawdę Hiszpanie na tle Włochów. Czy jako południowców można ich wrzucić do tego samego worka jeśli chodzi o mentalność i stotunek do innych nacji. A jeszcze bardzo ważna kwestia - zasadnicza sprawa - Włoszki kontra Hiszpanki - czy Hiszpanki są też takimi wielkimi damami co Włoszki bo jak tak to tragedia. Pozdrawiam rodaków z Hiszpanii.
Ipodek jest zasadniczo jedna różnica . Wśród Hiszpanów jest trochę więcej pragmatyków . Ale mimo wszystko pozostaje duża grupa która ma podobna fantazję jak ten Włoch Kolumbijskiego pochodzenia:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,72116,wid,8927558,wiadomosc.html

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa