Hiszpańska karta

Temat przeniesiony do archwium.
hej:) mam wielką prośę:)Wiem,że ten temat już się pojawił,ale nie mogę go odnaleźć:/ A mianowicie:jadę na ponad miesiąc do Hiszpanii i chciałąbym kupić an miejscu hiszpańską kartę.Nie wiem jak jest z operatorami i w ogóle nie wiem na jakiej to zasadzie:/;/ i czy jednocześnie mogłabym mieć roaming? Moze to głupie pyt,lae ja naprawdę nie mam pojęcia:/Bardzo proszę o odpowiedź:)) Byłąbym bardzo wdzięczna:) pozdrawiam:))
Zeby miec roaming musisz poprosic o ta usluga u polskiego operatora przed wyjazdem.
W Hiszpanii kup sobie karte startowa dowolnego operatora (jesli masz wolny telefon) lub zestaw z telefonem jesli masz sim locka. W zaleznosci od promocji wybierzesz najlepsza oferte.
jesli masz telefon bez simloka proponuje startowke,jesli masz w planach kupno nowego telefonu proponuje ten zakup dokonac w Hiszpanii,bo od razu z telefonem kupuje sie minuty do rozmowy-są czasem bardzo korzystne oferty.pozdrowionka
http://www.hiszpanski.ang.pl/szukaj.php
podobny temat jest zreszta na tej samej stronie forum(?)
roaming polskiego op-a a karta/sim hiszpanskiego to 2 rózne tematy
?
a co do roamingu, to niekoniecznie "musisz prosic o te usluge u polskiego operatora", zalezy z jakiego korzystasz, ja mialam orange i nic robic nie musialam W Hiszpanii wlacza sie automatycznie, ale nie wiem jak z innymi operatorami
...ale simlocka napewno warto sciagnac
najlepszą siecią jest vodafone albo movistar.
vodafone albo movistar lub amena lub orange ,
HappyMovil lub Lebara albo Yoigo
dzięki,dzięki wielkie:):):)
Oświeciliście mnie trochę:)):))
a jeszcze mam pytanko:)) To jest tak,ze kupuję kartę za jakąs kwote i to mam do wykorzystania?czy cos takiego??bo nie chciałąbym się w żadne abonamenty czy coś bawić:/;/ i nie mieć żadnych rachunków potem:( wielkie dzięki z góry:))
:)
;(
Oczywiscie, ze tak. Kwota na rozmowy zalezy od operatora i promocji. A potem doladowujesz konto w bankomatach, przez internet, w sklepach, w locutorios, w estancos, w Corte Ingles...
"gościu"kochany:P wieelkie dzięki:)
dzięki:)
De nada. Po przyjedzie na miejsce przejdz sie do Corte Ingles, maja tam karty startowe (TARJETA DE INICIO) chyba wszystkich operatorow, lub do sklepow konkretnych operatorow (najlepiej w duzym centrum handlowym, bo znajdziesz tam co najmniej 2, 3 rozne przedstawicielstwa) i porownaj oferty. Mozna zaplacic malo i miec malo na rozmowy, albo wiecej i dwukrotnosc tego na rozmowy (wszystko zalezy od promocji). Czasem warto kupic karte startowa z telefonem (juz od 30 euro).
:) gracias:)
mam pytanko-moj maz wlasnie za tydzien wylatuje do Hiszpanii i nie ma pojecia co ma zrobic z telefonem,czy konieczny jest ten strasznie drogi roaming?czy mozna kozystac z telefonu bez wlaczania roamingu,czy tez moze zdjac sim...i kupic jakis starterek na miejscu,jesli tak to z jakiej sieci?I prosze powiedzcie jakie sa stawki w roamingu jesli jest sie w orange...dzieki!!!
Hola. Orange ma w ofercie rozmowy z wybranym krajem za 1,22 pln, jeśli masz telefon na abonament. Roaming faktycznie jest diabelsko drogi, bez jego włączenia nie będzie możliwe korzystanie z telefonu (z tym numerem) za granicą. Ale lepiej kupić kartę na miejscu.
Zajrzyj tu:
http://www.hiszpanski.ang.pl/hiszpanskie_sieci_komorkowe_9919.html

A jeśli masz telefon stacjonarny, mąż będzie mógł dzwonić do Ciebie tanio z innego telefonu stacjonarnego przy pomocy karty (np. Fortuna). Kartę kupi w wielu miejscach (np w Corte Ingles, Tabaquerías, być może też na poczcie, nie pamiętam), wykręca się darmowy numer podany na karcie, potem wstukuje się PIN i numer docelowy. Naprawdę nie wychodzi drogo.
Pozdrawiam.
Przepraszam,że tak marudzę,ale mam jeszcze pytanko:) czytałąm na forum o tych wszystkich najtańszych sposobach "dzwonienia"do Polski,ale to były posty z 2005 więc pewna nie jestem:/ ja mam zamiar spędzić w Hiszpanii 1,5 miesiąca więc zależy mi,żeby za duzo nie wydać na telefon.Nie wiem czy będę miałą możliwość korzystania ze skype'a:/ Z tego co zauważyłąm to najlepiej kupić kartę tel do budki i poprzedzić nr jakims wczesniejszym np9[tel]a potem dzwonić i tanio to wychodzi:)) ajeżeli chodzi o kom to lepiej kupić hiszpańskakartę< o którą Was tyle męczyłam;-)>czy pozostać przy roamingu? co jest bardziej opłacalne? jak to można rozsztrzygnąć;-)? z góry dzięki wielkie za pomoć:)
powiem tak, bez hiszpańskiego nr tel bedzie okropnie ciężko (przykład: dzwoniłem do polski korzystając z roamingu za ok 2,5 min zapłaciłem 18zł, a sms kosztuje ok 2zł, mozna zbankrutowac) moj polski operator to plus gsm a korzystałem z Movistar;
z mojego doświadczenia wychodzi że bez hiszpańskiego nr się nie obędzie (czy załatwic mieszkanie, czy załatwić prace) prawie nikt się nie odezwie na polski nr, nawet taniej sie opłaca jak ktos z polski zadzwoni do ciebie na hiszpański nr.
tylko teraz mieli obnizyc stawki za roaming, wiec musisz sie dowiedziec co i jak;
chcesz pogadac moj nr [gg]
dzięki wielkie:)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa