praca w porcie w valencji

Temat przeniesiony do archwium.
witam!!! Mam pytanko a mianowicie dostalem propozycje pracy w porcie w valencji. Czy moze ktos wie ile mozna zarobic i jak sie pracuje?? Mnie zaproponowano 7 euro za godz netto.Czy ta stawka jest odpowiednia??Prosze o jakiekolwiek informacje osob pracujacych aktualnie w porcie badz tam pracowaly i wiedza cos na ten temat!!!

Pozdrawiam alienaleg
Zalezy jakie stanowisko, ale stawka wydaje mi sie niska, zwlaszcza jesli chodzi o prace fizyczna. Napisz wiecej szczegolow, bedzie latwiej ocenic.
7 euro * 8h * 21 dni = 1176
calkiem przyzwoicie, ale zalezy jaka to praca, bo co innego pracowac w jednej z klimatyzowanych restauracji w porcie, a co innego w utrzymaniu czystosci czy zieleni w sloncu...
Wiem, ze zazwyczaj kelnerzy dostaja tam ok. 1000 euro na reke, ale pracuja 6 dni w tygodniu. A jak przeczytasz na tym forum sa osoby, ktore pracyja i za 3,5 w barze...
A jeszcze co innego noszenie skrzyń z rybami :)
To ja zglupialam :)
Myslalam, ze jak ktos pisze praca w porcie to chodzi mu o prace w dokach, w stoczni czy przy utrzymaniu partu, bo kelenerstwo zawsze bedzie kelenerstwem, chocby restauracja stala w porcie.

I jesli jest to praca w dokach to nadal twierdze, ze stawka jest niska.
Ja zalozylem, ze skoro port w Walencji, to Americas Cup lub to co po Americas pozostalo... czyli restauracje, sklepy i utrzymanie czystosci. Ale fakt, port towarowy wciaz istnieje.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa