Unne Seleccion Internaciona - Praca w Madrycie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Dostałem ofertę pracy w Hiszpanii(Madryt) przez tą agencje pracy. Praca dotyczy jakieś dużej firmy zajmującej się produkcją maszyn. Mam tam jechać jako pracownik fizyczny, jako operator frezarki(choć jestem inż. informatyk ;o) ale praca nie hańbi...) Mam w związku z tym wiele pytań :o) proszę o wszystkie znane Wam informacje, które jesteście wstanie mi przekazać, za co bardzo z góry dziękuje-to jest mój pierwszy wyjazd za granice więc strasznie się boje ;o) w środę mam rozmowę w Krakowie i w sumie narazie niewiele wiem. Ale do rzeczy:

1. Proszę o wszelakie opinie dotyczące w/w agencji.

2. Jeżeli jest osoba, która też ma wyjechać pod koniec sierpnia(ew. początek września) do Madrytu na wyżej opisane stanowisko proszę o odpowiedź-można się zgadać :o).

3. Jak drogie jest życie w Hiszpanii a dokładniej w Madrycie? Mi oferują 1600 euro(netto) i z Waszego doświadczenia ile mniej więcej będę w stanie sobie odłożyć z tego?

4. Czy potrzebna jest duża kwota pieniędzy do zabrania ze sobą przy pierwszym wyjeździe? czy dostaliście jakieś np. zaliczki na życie?

5. Czy potrzebowaliście paszport czy też wystarczył nowy dowód osobisty?(O numerze N.I.E. wiem ale to chyba załatwia pracodawca czy też agencja).

6. Ile w końcu kosztuje wynajem kwatery?(cały czas mówię o Madrycie) słyszałem że idzie znaleźć za 100 euro m-c ale i za 300 może być mało...?

7. Jeśli ktoś zna fajną polską szkołę językową w Madrycie gdzie mógłbym uczęszczać(głównie w weekend) na lekcje Hiszpańskiego to proszę o adresy, adresy WWW itp.

8. Opiszcie mi swoje doświadczenia z życia w Madrycie(praca, życie na co dzień, czy są tam polskie kościoły, sklepy, jak Hiszpanie podchodzą do Polaków? itp.

To chyba narazie było by na tyle :o) jak by co jeszcze zapytam i jeszcze raz z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam Wszystkich
Sebek z Ostrowa Wlkp.
na wiekszosc twpich pytañ mozesz otrzymac odpowiedz na

jedynym forum polonii hiszpanskiej,gdzie akurat jest post w tym temacie :)

Witam ja tez dostalem oferte pracy przez UNNE. Praca w Madrycie jako pracownik produkcji. Umowe juz podpisalem wylot 27 sierpnia z Krakowa. To moj nr tel jak cos dzwon 5[tel]

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie