Costa del sol

Temat przeniesiony do archwium.
Hej potrzebuje informacji na temat zycia i pracy w costa del sol. Obecnie mieszkam w Edinburgh w Szkocji ale tutejszy klimat mi zdecydowanie nie sluzy. Pracuje w hotelu i znam angielski komunikatywnie. (Do czasu planowanego wyjazdu do hiszpani napewno bede go znala w stopniu dobrym). Staram sie tez uczyc hiszpanskiego poki co znam kilka zwrotow - ale bedzie lepiej. Tak wiec mam plan zeby od przyszelgo roku moze od marca szukac pracy na costa del sol i dlatego zwracam sie z prosba do osob ktore mogly by mi udzielic kilku wskazowek jak sie tam zyje jak ciezko jest ze znalezieniem pracy i mieszkania. Z gory dziekuje za kazda informacje.
Costa del sol to potworny kurort.
Brudny piasek,podejrzewam,że praca zarezerwowana dla głównie dla miejscowych (sporo rodzinnych pensjonatów i hoteli), głównie w hotelarstwie i barach.
Jak szukasz czegoś przyjemnego to lepiej jedź na wyspy u wybrzeża Hiszpanii lub na Costa Blanca.Ładniej i przyjemniej.
Latem w Hiszpanii są często koszmarne problemy z niedoborami wody-w niektórych regionach 3 stopień zaopatrzenia w wodę to normalność.
Ale pięknie tam jest to fakt.Ale głównie w Andaluzji a nie na Costa del sol.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa