Stypendia mieszkaniowe

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś orientuje się, czy jest możliwość otrzymania stypendia, które pokryłoby (chociaż częściowo) opłaty związane z mieszkaniem w hiszpańskich akademikach? Bo jak na razie, to właśnie ponoszenie tych miesięcznych kosztów, mianowicie ok. 740 € na Universidad Complutense de Madrid jest największym problemem, kiedy myślę o moich studiach w Hiszpanii. Byłabym niezmiernie wdzięczna, gdyby ktoś miał informacje na ten temat.
A może jest jakieś ogólne stypendium przyznawane np. za b. dobre wyniki na świadectwie maturalnym?
wiesz co, nie orientuje sie, czy sa jakies stypendia, ale z tego, co mi wiadomo, to w hiszpanii nie ma raczej akademikow takich, jak w polsce. sa to raczej ekskluzywne hotele dla studentow, w ktorych koszta wliczone jest pranie, sprzatanie, mozliwosc korzystania z sal komputerowych, wyzywienie itp. dlatego, jesli chcesz za mniejsze pieniadze wynajac pokoj, raczej nastaw sie na poszukiwanie czegos (pokoju w mieszkaniu prywatnym - przy rodzinie lub z innymi wynajmujacymi, np. studentami) na wlasna reke. pozdrawiam :)
Dzięki. Moi rodzice jak zobaczyli ceny akademików w Hiszpanii to im szczeny opadły. Ale jak im powiedziałam, że to jest z wyżywieniem i innymi bajerami to się bardzo uspokoili. Dzięki jeszcze raz za info.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia