Torrevieja

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć. Planujemy z bratem kupić mieszkanie w okolicy Torrevieja i w związku z tym mam pytanie, jak tam jest z pracą? Jak trudno lub łatwo ją dostać?
Pozdrawiam
Torrevieja to typowa turystyczna miejscowosc, tak wiec w okresie wypoczynkowym z praca nie powinno byc problemow.W hotelach , pubach, restauracjach pracuja glownie wlasnie polacy, rumunii, i oczywiscie hiszpanie.Jest sporo studentow z anglii, francji, portugali.Dlatego zeby miec dobra w miare prace trzeba chociaz troszke znac hiszpanski.OK 50 km lezy Alicante to jakies 30-40 min drogi tak wiec tam tez mozna pracowac.
W Torrevieja jest cala masa nieruchomosci do kupienia, to miasteczko europejskie, gdzie europejczycy glownie przyjezdzaja tylko na wypoczynek.
Super. Dzięki za odpowiedź. Właściwie to mieszkanie jest już upatrzone. Jeśli więc da się znaleźć pracę, to się pewnie zdecyduję. Jeszcze raz dzięki :)
A mozesz mi napisac czy mieszkanie kupujecie przez polska agencje nieuchomosci? Jestesmy zainteresowani takze kupnem , mamy juz cos na oku ale ciekawa jestem jaka jest roznica cenowa miedzy polska agencja a hiszpanska
Biuro nazywa się Carisma (www.carisma.pl) i chyba jest to polskie biuro. Dokładnie mieszkanie jest w Punta Prima. Brat był osobiście obejrzeć osiedle i jest super. Na orientujemy się jeszcze w innych biurach. Jeśli Ty masz jakieś szersze rozeznanie, to też poproszę o jakieś informacje. Możesz też napisać na mój mail [email]
dzieki za info, znam ta firme. My na razie dzialamy przez hiszpanskie biuro nieruchomosci.
Macie już jakieś porównanie, które lepsze? Carisma ma przystępne ceny, czy hiszpańskie biuro ma lepsze oferty? Jeśli będziecie coś wiedzieć, to będę wdzięczny.
stego co zdążyłem się zorientować carisma to dora firma a i ceny maja przystępne a punta prima no cóż jest naprawde super byłem ta ze znajomym miał kupic mieszkanie ale nie wyszło tak z ciekawości kupujecie z kredytem czy bez??
Kupujemy z kredytem. Carisma we wszystkim pomaga. Mój brat też mówi, że super. Rzeczywiście jest jak na zdjęciach. Dzięki za info.
No i niestety, Carisma totalnie nas olała. Wyglądało na to, że zupełnie nie byli zainteresowani, żeby nam coś sprzedać. Może i dobrze. Dzięki temu znaleźliśmy biuro nieruchomości (www.costablancahouses.pl), które zajęło się nami z ochotą i profesjonalnie. Jeśli ktoś planuje kupić mieszkanie w tej okolicy, to polecam Costablancahouses.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia