bilet na samolot online-jak potwierdzic? RYANAIR

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Kupilam poltora miesiąca temu bilety przez internet przez firme Ryanair. Gdy zakupilam bilety dostalam potwierdzenie na e-mail. Pozniej musialam wyslac dane swoje i 2-och osob ktore ze mna jadą do hiszpani. Poltora tygodnia przez wyjazdem dostalam na e-mail potwierdzenie lotu, ale tylko jednej osoby. Ale gdy patrze na podgląd rezerwacji z listopada (gdy kupywalam bilety) pisze "potwierdzona". No nic. 72 h przed wylotem nalezy potwierdzic ponownie swoj lot. Na stronie firmy wchodze w zakladne "ponowne potwierdzenie lotu" nastepnie klikam na "przegląd/zmiana rezerwacji", no i co dalej? Mam wybrac PRZEGLĄD, czy ZMIANA REZERWACJI, aby potwierdzic lot? bo nie pisze co nalezy zrobic. Weszlam tylko na podgląc, i jest jak bylo przy kupnie biletu.
Wiec w co mam wejsc aby potwierdzic lot? czy to moze podgląd jest potwierdzeniem?
Czy wam kupując przez internet przychodzilo wiele potwierdzen na e-mail?
PRZEGLĄD - przeglądasz rezerwację
ZMIANA REZERWACJI - zmieniasz rezerwację

Najprostsze rozwiązanie: zadzwoń do nich i zapytaj:
tel: [tel]
koszt: 2,06 za minutę.
no ale w tej zakladce napisali ze potwierdza sie rezerwacje. wiec gdzie?
nie mam tel:)
A to nie wiem :)
Nie mam u nich żadnej rezerwacji, więc nawet nie mogę się tam dostać, żeby Ci pomóc. Ale widzę, że z miesiąca na miesiąc Ryanair coraz bardziej kombinuje :] Kiedyś nawet numer telefonu mieli stacjonarny dla Polski, można było dzownić przez skype'a za 8 groszy.min...
Tyle znalazłam :

Rezerwacje lotów można przeglądać i potwierdzać online po przejściu do sekcji Przegląd/zmiana lotu na stronie www.ryanair.com. Aby ponownie potwierdzić lot, należy podać numer rezerwacji i informacje dotyczące płatności kartą kredytową/debetową lub poleceniem przelewu ELV użyte do zarezerwowania lotów.

Pasażerowie dokonujący rezerwacji z dużym wyprzedzeniem powinni samodzielnie uzyskać potwierdzenie godziny odlotu/lotu powrotnego w czasie od 24 do 72 godzin przed odlotem.
I logicznie myśląc - potem "podgląd rezerwacji". Powinna wyświetlić się aktualna rezerwacja, czyli ta, którą przed chwilą potwierdziłeś/aś.
no wlasnie wpisalam swoj kod i nr karty:) i kliknelam "podgląd" i wyszedl mi taki jakby moj bilet:) czyli dokad jade, data godzina, ile zaplacilam. mam nadzieje ze to dobrze bedzie.
ale mogliby przyslac potwierdzenie lotu na maila, to by pewniejsze bylo:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego