Ekipa na tygodniowy wyjazd do Hiszpani 02.08

Temat przeniesiony do archwium.
Hej.

W sumie już jest jeden post co chce zrobić ale teraz jaśniej.

Planuje wypad po SESJI zimowej gdzieś w okolicach 5-8 luty

Chce się wybrać na tydzień +/- 2-1 dni do Spain + AUTO
----------------------------------------------------

Wylot z Warszawy do Barcelony.

Ale w tym sensie że spanie w Hostelach. Jest fajna strona gdzei można rezerwowac noclegi http://www.hostele.pl/ . Cena to max 60zł za normalny standart ze śniadaniem w pok. 4 osbowym. Pozatym w Hostelach głównie się młodzi obcokrajowcy zatrzymują i można fajne kontakty złapać w "Holu" :p :)

A MOŻE KTOŚ MA ZNAJOMYCH W SPAIN gdzie tez można/możesz się na nocke zatrzymać :)

Druga sprawa że chce tam wynająć na siebie samochód :) czyli wypad tygodniowy ale taki że jesteśmy w tym czasie w Barcelonie, Valencji, Sevilli, Granada .... :) :) :) spać nie musze/simy wszystkich nocy w hotelu :) w końću na południu ciepło i samochód będzie he he

Szukał bym ze 3 osoby aby było razem 4 i się to opłaciło aby brac samochód i sobie kawałek kontynentu zwiedzić, pozatym w 4 osoby w samochodzie najwygodniej :) :) . No a jak się nie da to pojade sam tylko bez Auta :)

Jak pisze hotele to max 60zł noc .... bilet to jak kto sobie zarezerwuje ale za 400 obleci :), a samochód i paliwo to już kwestia na ile dni wynajem i ile km byśmy chcieli zrobić :) no i ewentualnie za parking :)

Może i być 5 osób włączie ... mi to lotto :) ja kieruje :p ale np hostele mają pokoje 4 osobowe potem 8 :)....

Odrazu mówie że "oferta" tylko do osób pełnoletnich a nie buntowników uciekających z LO :p mających w kieszeni 10Euro he he he

Porónując ceny biur podróży czy wypady samodzielne taki wyjazd kosztuje naprawde mało :) a biorąc samochód i składając się na paliwo jest o WIELE taniej i wygodniej niż komunikacja miejska/państwowa

Jak coś [gg] , [email]
Ja tam sie nie wybieram :), ale bardzo fajna inicjatywa, trzymam kciuki za powodzenie, obys zmontowal fajna ekipe, zycze udanej eskapady
No właśnie "powodzenia" fajnie by było gdyby się jacyś fajni ludzie znaleźli :) jak pisałęm, tak czy siak pojade .... tylko np do samej Valencji i barcelony. Natomiast z ekipą raźniej i w tej samej cenie mamy fajną wyprawę.

Tak wstępnie jak sobie popatrzyłęm na mape i mój GPS to wyglądało by to tak(numerki to dni) :

1. Przylot dzień i Noc w Barcelonie, więc dobrze by było polecieć jakimś lotem co jest w miare wcześnie :)

2. Wyjazd z Barcelony - To będzie dzień na dojazd do sevilli - cały dzionek w Samochodzie bo to 1000km. Dojazd do Sevill. + noc

3. Cały dzionek w Sevilli + Noc

4. "Rano" wyjazd do Gibralty - PRZEZ Cadiz czyli wpadniemy na Santa Sebastian :) :) :). Dojerzczamy w południe i cały dzionek i noc w Gibralta

5. Wyjazd do Granady lub Almeri (nad morzem) a po drodze wpadamy do Malagi (i granady jeśli jednak do almeri). Tak samo dojerzdzamy spobie jak tam nam pasuje południe/ po południu i reszta dnia rubta co chceta o nocy nie wspomnę he he he :p

6. No i czas wracać na północ. Dłuższa jazda ale nie tak jak w 2 dzień. Do Valencjii gdzie mamy dla siebie wieczór i noc i kolejny dzień przed wyjazdem na lotnisko

7. Ostatnie godziny w Valencji i w zależności od tego o któej Samolot, powrót do Gerony

No albo + jeszcze 1 dzień i posiedzieć jeszczechwile w Valencji albo pojechać jeszce do Barcelony na cały dzień :) ....

Wszystko można pozmieniać ale chyba to optymalna trasa :)

Wychodzi cały tydzień a wynajem auta 6 dni .... na 7 dni to dosłownie 10Euro więcej

Całą trasa to prawie 2500 km ... 200 l Paliwa :) itp ...

Licząc wszystko Bilet lotniczy, Paliwo, Wynajem, i 5 Noclegów wszystko z zapasem wyszło RÓWNE 1000 zł :) :) no i coś dla siebie :) Jedzenia na tydzień do plecaka he he he :p

Myślę, że 1000 zł za taki wypad to bardzo bardzo małe pieniędze. Znalazłem nawet hostel gdzie za 2 osobowy pokój 55 zł :) A nie wspomnę że w biurach podróży Last minute tylko na weekend to min. 1200 zł :)
Nie wybieram sie, ale skomentuje troche Twoja trase.
Trasa moim zdaniem o wiele za forsowna, strasznie meczaca i nie dajaca mozliwosci zwiedzenia czegokolwiek.
Jesli przylecisz do Barcelony to poswiecilabym przynajmniej 2 pelne dni na zwiedzanie miasta, przejechalabym sie pozniej na Monserrat, ewentualnie pozniej do Walencji. I spokojnie w Katalonii mozna spedzic tydzien nie nudzac sie zupelnie.
Jesli zalezy Ci na Andaluzji to lec do Malagi. Na zwiedzenie Sewilli trzeba poswiecic 2 dni, tak samo na Granade, warto poswiecic dzien na Kordobe, ewentualnie zajrzec do Kadyksu. Almerie odpusc sobie zupelnie, bo nic tam specjalnego nie ma, Malage tez w zasadzie mozesz odpuscic.
Mozesz jeszcze ewentualnie poleciec do Alicante, zwiedzic okolice, wybrac sie do Walencji i pozniej do Andaluzji.

Przede wszystkim na Twoim miejscu zaplanowalabym przylot na jedno lotnisko i odlot z innego. Wtedy nawet jak sie zdecydujesz na przylot do Barcelony i zjazd az do Andaluzji to odlot z Malagi da Ci jeden dzien wiecej. A naprawde warto.

Trasa, ktora zaplanowales to cos idealnego dla osoby, ktora nie ma zamiaru wysiadac z samochodu, ale nie oszukujmy, zwiedzic sie nic nie da tym sposobem.
Wiesz mas zi może rację :) Własnie znalazłem tnaie linie to Malagi :) .... bo tu najgorszy problem to samoloty he he ...

A trasa to przykład ... Jak móie wszystko jest do ustalenia :)

Ta trasa jest akurat taka, że np w Sevilli jesteśmy prawie 2 dni .. a potem kolejne 3 miejscowości to są obok siebie i tez po cąłym dniu praktycznie na nie się ma ... Poaztym można z czegoś zrezygnowa i inaczej to zaplanować ...

Wszystko zależy od osób i chęci :) .... Tak czy siak ... czy siak wyjdzie tanio :)
Już pierwsi chętni są :) co mnie cieszy ... wieć wsjo się ustali po zebraniu ekipy, ale przedmóca miał rację i myślałem o tym oczywiśćie :) Aby z Barcelony jechać na południe zaliczając te miasta i na koniec z Malagi wrócić :) i jak pisał dzień gratis :p Mi jako kierowcy tez by się nie uśmiechało jeździć tyle :p a i na paliwie się zaoszczędzi z drogi powrotnej np na ten samolot który czesto jest droższy he he
PO NOWYCH OBLICZENIACH ...

Przylot do Barcelony

Wylot z Malagi ...

z 8 Noclegami :) czyli dłużej niż 7 dni ... i ogólnie z większą ilością czasu na "zwiedzanie" wychodzi z dużym zapasem 870 zł MAX :) :) :) Nawet ubezpieczenie na 10dni w tym jest he he

Pozdro ...
ja i owszem sie wybieram, ale 22-29 kwietnia:) moze ktos dolaczy?
Ja i bym się może potem ponownie wybrał ale jak już nie koniec kwietnia a zaraz początek maja na weekend majowy :p No ale to jush zależy od funduszy. I jak ten wyjazd wypali to wtedy bym się wybrał na północ Spain + Portugalia :p Hej
Jest jeszcze "Tylko" 1 wolne miejsce :)

Wstepna wycena wyszła bez noclegów max 550 zł - w Tym 3 bilety Raynair, samochód, paliwo oraz opłaty za bramki na autostraach

bez noclegów - które są do ustalenia w Hostelach no i mamy samochód a na południu to grzech spać :p

Wylot z Poznania do Girony 05 luty (na 13.00)... powrót z Malagi przez Gironę do Wrocławia (na 20.00) 13 luty tak wieć 8 dni i nie tracimy dnia na dojazdy powrotne i czasu na ciągłe siedzenie w samochodzie :p

Hej.
I jak wyglada Wasza ostateczna trasa?
W sumie nie jest ustalona ... tzn jest w sensie kierunku a dokłądnie jak i po ile dni to się spotkamy za 2/3 dni i sobie ją ustalimy.

Bynajmniej jesteśmy w Barclonie po 13.00 więfc już ten dzień można coś robić i na pewno zostajemy cały kolejny i Noc więc 2 dni ...

Potem Po drodze Valencia ile czasu tam to się okaże i potem reszta ze 4/5 dni na południu Sevilla/Malaga/Granada to jest w miare blisko siebie i z Grenady powrót wieczorem do Girony i z tamtąd do wrocławia tanią linią co się bardzo opłaca.

Ogólnie wszystko jest do zmiany i bardzo elastyczne jeśli chodzi o trasę i ilość przejechanych km. Poprostu teraz jest tak, że mamy więcej czasu na wyapdy po miastach a nie że jak pisał poprzednik "tylko jechać i nie wysiadać z samochodu"

Hej
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia