Malaga-ceny biletów autobusowych

Temat przeniesiony do archwium.
Czy moglby ktos z Was napisac mniej wiecej ile kosztuje bilet autobusowy w Maladze? Czy jest to stała cena czy zalezy np od dlugosci trasy?? czy jest mozliwe kupienie biletu miesiecznego?? z gory bardzo dziekuje za odpowiedz!

pozdrawiam
Bilet zwykły - 1 Euro.
Bilet zwykły na lotnisko - 1 Euro.
Jeśli kupisz Tarjeta Bus Multiviajes (na kilka przejazdów)- 0,65 za przejazd,
Tarjeta Bus miesięczna - 32,50 Euro.

http://www.emtmalaga.es/portal/page/portal/EMT/Zona_Central

:)
dziekuję :D bardzo, bardzo dziekuję za odp!m :)
Nie ma za co :)
Mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z przejazdem autobusem. Czy bilety kupuje sie u kierowcy?? jesli tak to czy musze mowic gdzie wysiadam??z gory dzieki za odp.
Nie mam pojęcia jak jest w Maladze, ale podejrzewam, że: Wsiadasz przednimi drzwiami, dajesz kierowcy Euraka albo wkładasz kartę do czytnika (nie musisz mówić dokąd jedziesz, bilet zwykły = bilet jednorazowy) i gotowe :)
wlasnie wrocilem z malagi. miasto jest strasznie rozkopane z powodu remontu drogi i zdaje sie, ze buduja metro. ale i tak nikt przy tym nie robil, bo wszyscy imprezowali na tygodniowym swiecie miasta. autobusy kursowaly mimo to prawidlowo, a na poligono podczas nocnej ferii stalo ich kilkadziesiat kursujac co pare minut z imprezowiczami.

bilet dzienny kosztuje 1euro, nocny (jak np powrot z ferii) 1,5euro. przy wsiadaniu przednimi drzwiami kupuje sie u kierowcy, lub podbija karte. wysiada sie tylko srodkowymi, lub (jesli sa) tylnymi.

ps. zaskoczylo mnie ze system informowania o najblizszych autobusach na przystankach dziala zadziwiajaco sprawnie. (w wawie sporo z tym problemow)
aha, no i nie musisz mowic dokad zmierzasz
Temat przeniesiony do archwium.