Praca w wakacje 2009 w HISZPANII

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 81
poprzednia |
Chciałabym w te wakacje wybrać się do Hiszpani, żeby trochę popracować. Szukałam wytrwale w internecie, ale naprawdę nic nie znalazłam ( chodzi mi o pracę w restauracji, kawiarni itp. miejscach) Może znacie jakies agencje poprzez które mogłabym ją znaleźć?
P.S. jeśli ktoś planuje wyjazd w te wakacje do pracy, niech da znać, zawsze lepiej jest jechać grupą;))) Poza tym może zdecydowałabym się pojechac na zywiol. Na miejscu szukac dopiero pracy i miejsca zamieszkania?? Odpisujcie!!!;)))))i dzielcie się swoimi opiniami Pzdr.
Jeżeli chodzi o mnie to 2 lata z rzędu zostałam wykiwana przez polskie biura pośredniczące :/ Nie pobierały ode mnie żadnych pieniędzy ale przez cały czas, aż do wakacji, zwodziły, że mam nagraną pracę...co na koniec okazało się niewypałem. Tak więc osobiście nie mam zbyt ciekawych doświadczeń z biurami... Za to 1,5 roku temu pojechałam z ekipą ze studiów w ciemno do Andaluzji i znalazłam bardzo fajną pracę jako kelnerka za ciekawe pieniądze i w ogóle przyzwoite warunki:)Fakt faktem nie było zbyt przyjemne chodzić przez pare dni z rzędu od pubu do restauracji roznosząc dziesiątki cv i pytając się czy kogoś nie potrzebują... Lekko nie było ale grunt, że się udało:) Odwaga bardzo często zostaje wynagrodzona:) Pozdrawiam!
Witam serdecznie!
Ja jestem własnie taka osoba, ktora bardzo chce wyjechac na wakacje do Hiszpanii popracowac i pobyc tam. Jestem sama z tym pomysłem, dlatego równiez chertnie pojechałabym z kims. Najbardziej interesuje mnie Malaga, ze względu na andaluzje , w której sie znajduje, jak równiez z powodu mieszaknia, w sprawie, którego moze udałoby mi sie cos załatwic po znajomosci.
Moze skontaktujemy sie poprezz mail?
pozdrawiam gorąco!
Hej ja tez wlasnie szukam jakiejs pracy w Hiszpani na wakacje oczywiscie .winogorona jakis zbior czegos i takie tam podobne..Mysle ze fajnie przezyc wakacje w slonecznej hiszpani popracowac sobie jednoczesnie pozwiedzac.poopalac,i takie tam inne Pozdrawiam:)=)
hej ja tez planuje wyjazd na wakacje do Hiszpani i tez raczej sam:((( Pozdrawiam moj email [email]
Hallo!
Dla wszystkich chcacych spedzic wakacje, pracując w goracej Hiszpani podaje kontakt [email]
Razem razniej!
Hej! Ja też się dopisuję do listy chętnych na wyjazd do Hiszpanii,faktycznie intensywnie szukam ofert ale za bardzo nie ma, no i tez raczej slyszalam malo pozytywne opinie o firmach posredniczacych,wiec chyba najlepiej szukac juz na miejscu,trzeba zaryzykowac:)
Rozumiem że chcąc pracować w wakacje znacie hiszpański, bo inaczej małe szanse są na prace w hotelu, kawiarni czy restauracji.

Ja spotkałem ratowników polskich w rejonach Calpe, jeżdżą ponoć małą grupą i co roku pracują tam w wakacje na plażach po 8 godzin dziennie za około 1000 euro.

Moja propozycja wybrać region i poszukać na naszej-klasie wpisując miejscowości hiszpańskie, może ktoś będzie tak miły i się odezwie z jakąś dobrą radą.
Jak się okazuje nie jestem sama;)) Co do pracy to z waszych wypowiedzi wynika, ze rzeczywiscie nie warto jechac przez firme posredniczaca tylko na miejscu szukac czegos. Gorzej jest jednak z miejscem zamieszkania, mysle, ze jak juz wybierac się do Hiszpanii to najlepiej znalezc mieszkanie do wynajecia przez internet, by chociaz miec zapewniony dach nad głową;)))

P.S. znam hiszpanski moze nie perfect, ale na poziomie intermedio na pewno, a do restauracji czy kawiarni chyba wiecej nie potrzeba???

Jeszcze jedno planujecie wyjazd na całe wakacje??
Gdyby co to moj e-mail [email] ;))))
W miejscowości w której ja mieszkam są przynajmniej 2 miejsca gdzie głównie plantatorzy zostawiają na tablicy ogłoszeń swoje namiary, kiedy potrzebują ludzi do zbioru pomarańczy, mandarynek itp.

Myślę że jeżeli dobrze się rozejrzeć, to w innych miejscowościach w całym kraju też znajdą się takie ogłoszenia.
chciałabym wyjechać z początkiem lipca(po zdanej sesji) do pracy do hiszpani tyle ze nie tylko na wakacje a na cały rok.
szukam pracy w charakterze kelnerki, barmanki.
Nie mam z kim za bardzo wyjechać i stysfakcjonowało by mnie jeśli udało by mi się znaleść tutaj kogoś z kim moglibyśmy razem jechać..
Angielski znam dobrze, hiszpański-podstawy mam ale do lipca jeszcze troche musze się poduczyc zeby nie miec problemów z komunikacją..
Jesli ktoś ma podobne plany czekam na meila: [email]
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
tak czytam i czytam i wnioskuje ze moze faktycznie lepiej sie zorganizować razem tylko zeby był ktos kto w miare dobrez mowi po hiszpańsku.. jest ktoś taki? albo ktoś kto juz był i wie mniej wiecej co i jak.
No to widze, ze nie jestem sama z moim planem:) a moze namowie kogos na Mallorce albo Ibize,hmm? Tam jest o tyle lepiej,ze wystarczy angielski albo niemiecki. Mam zamiar jechac w ciemno pod koniec maja,jakos to bedzie;) sa chetni spedzic wakacje pod znakiem imprez(no i pracy oczywiscie (: )? Baleary czekaja:)
Ja mam w tym roku chrapke na Ibize i jak narazie jestem sama w tym temacie.
Wyjazd planuje na poczatek czerwca
Jesli ktos ma podobne plany oto mój email: [email]
A co wy na to:
http://www.cosmo-entertainment.com/index_pl.php
Czy ktos słyszal cos na ten temat?
Ja też jestem chętna jeśli chodzi o wyjazd do Hiszpanii na wakacje:)Obojętny jest mi region i przynajmniej na razie termin wyjazdu. Mój mail- [email]
To trzeba się jakoś zmootywować umowić i jechać :) damy rade? :)
ktoś z chętnych jest z krakowa?
Jak cos to najtaniej bedzie z Berlina easyjetem albo airberlin(ok.200 zl) ja jestem z Elbląga.Teraz,gdy widze,ze spora grupka nas jest to jeszcze bardziej sie napalilam:) nie orientujecie sie jak to jest z ksiazeczka zdrowia?mam na mysli to,czy ma byc po ang,hiszp i wogole jak to zalatwic...bez badan ani rusz w barze,czy hotelu...
Nie mam pojecia co do tych badań. O ile sa one potrzebne to mysle, że pracodawca je zapewnia.
Co do pracy to bede starać sie znalezc cos przez neta a w ostateczności w ciemno.
Polecam ta stonke http://www.balearic-jobs.com/

W jakie rejony Ibizy zamierzacie uderzyc?
Ja myslalam o stolicy Eivissie lub Playa del Bossa.

oto moje [gg]
czesc czesc ja jade do pracy do zaragozy 8 czerwca moze ktos jest tez za intersowany tam pracą
WITAM WSZYTSKICH!
ciesze sie ze trafilam na takie forum i ze tylu tu chetnych:) ja tez marze o takich wakacjach a teraz nawet jest z kim to zrealizowac:)

jestem chetna na wyjazd z krakowa jakos od polowy czerwca,
prosze jesli tez ktos chce podobnie albo ma cokolwiek pewnego na miejscu (zakwaterowanie, prace?), jakies konkretne plany lub zna dobrze jezyk, prosze piszcie: [email]
Ja się wybieram na początku czerwca do Hiszpanii do pracy w jakimś barze/restauracji/hotelu. Jeszcze nie wiem gdzie konkretnie jechać, ale raczej na południe od Kataloni. Jak ktoś potrzebuje członka ekipy i ma podobne plany to proszę pisać. Razem łatwiej :D
pablopolonia a do jakiej pracy jedziesz?:)
moje [gg] *****JA BYŁAM rok temu w Analucii (najpierw w Marbelli a potem okolice Almerii). Pojechałam jako babysitter. Było bosko! Nie polecam nikomu nic w stylu zbieranie owoców!!! ciezka praca, a nie ma pożytku, bo nie ma okazji za bardzo do rozmawiania, a chodzi tez przecież o nauke jezyka.

**********BYŁO ŚWIETNIE************

Ale w tym roku chciałabym jednak znaeżć cos, zeby troche zarobić.. PISZCIE

------------- A VISITAR LA ESPANA!!!!! Ole!
cześć wszystkim:)
słuchajcie może byśmy sie zebrali w jakas grupe konkretna ktora na sto procent chce jechac.Zgadajmy sie przez maila czy gg i zorganizujmy cos.W grupie zawsze łatwiej, nawet jesli pojedziemy "w ciemno" to zawsze raźniej w kilka osób.Popracujemy i przy okazji podszlifujemy nasz hiszpanski, bo własnie na jezyku mi bardzo zalezy.
no własnie! jestem za tym zeby zebrac sie w wiekszej ilosci, moze niech kazdy napsize tu swoj numer gg albo e-maila i powoli sie mozna zgadywac:)
piszcie na moje [gg] albo maila: [email] jestem otwarta na propozycje i chetna na wyjazd:)
jak wiecej osob zostawi namiary na siebie, bedzie szansa sie zebrac wiec piszcie:)
Przez cała słuzbe wojskowa myslalem o hiszpanii,wlasciwie o andaluzji. Jest juz spora grupka chetnych wiec ja tez sie pisze.jak w posredniaku nic ciekawego w polsce nie znajde to chcialbym jechac z wami.chcialbym szukac pracy jako operator wozka widlowego w jakims magazynie czy przetworni.nhd ma mozliwosci aby nie znalezc roboty nawet w dobie kryzysu.jak ktos chce pracowac prace znajdzie.moj hiszpanski w toku,od podstaw.pozdrawiam.jakby co [email]
Wybieram się w tym roku na początku czerwca(konkretnej daty nie mam jeszcze zaplanowanej) gdzieś na południe od barcelony na wybrzeże(wydaje mi się że najłatwiej będzie pracę znaleźć) i jak ktoś ma zbliżone plany i szuka towarzystwa to proszę pisać [gg] [email]
Szukam osoby która by chciała ze mną pojechać do Hiszpanii w lipcu sierpniu wrzesniu 2009 na pare miesiecy.Z agencji najlepiej, Jestem ze Śląska.
siemanko ej interesuje mnie jakaś praca na wakacje,konkretnie zbiór jakis owoców warzyw itp jeżeli masz jakies oferty prosze o kontakt na e-maila lub gg ;) z góry dzieki to mój ne gg 7[tel]:)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 81
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka