La Caixa

Temat przeniesiony do archwium.
Słuchajcie, bardzo proszę o pomoc. Chodzi o to że w zeszłym roku miałam konto w Hiszpanii przez miesiąc w La Caixa. Potem wypłacilam z niega wszystkie pieniądze a oni mieli mi to konto zlikwidować (pytałam o to). Teraz od 4 miesięcy jestem już w Polsce a oni przysłali mi wezwanie do uregulowania pewnej sumy rzędu ok. 50 euro i nie wiem za co! Nie miałam żadnego kredytu, raz tylko przyszła mi na to konto pensja i raz zrobiłam wpłatę własną. Zadnego debetu. No i raz płaciłam tą kartą przez internet zamawiając bilet, który był droższy niż to 50 euro.
Pierwszy raz mam taką sytuację. Poniżej wklejam to co mi napisali. Nie jestem taka najgorsza z hiszpańskiego, ale naprawde tego nie rozumiem.
Może ktoś zetknął się już z taką sytuacją i będzie mógł mi wyjaśnić chociażby co ten tekst dokładnie oznacza? Poniżej zamieszczam jego treść (pisownia oryginalna):

"Apreciado cliente:

Al haber atendido sus domicilaciones u otros adeudos en el depósito de referencia, se ha producido un saldo en descubierto por el importe indicado.

Si a la recepción de este comunicado no estuviese cubierto, le rogamos que efectue el correspondiente ingreso por la via que sea mas comoda (cajero automatico, Linea Abierta o desde cualquier oficina), ya que los descubiertos estan sujetos al pago de interes y/o comisiones.

Atentamente"..

Będę wdzięczna już za samo przetłumaczenie tego tekstu, poza tym czemu nie powiedzieli mi o tym jak wypłacałam całą kasę z konta?;(
chodzi o rachunki lub inne naleznosci rzeczonej lokaty?
[czyli nie-okreslone w tym tekscie]

czyli ja tez nie wiem, pozostaje skontaktowac sie z nimi - lC...
kiedy ja wyjezdzalam, wyplacilam wszystkie pieniadze z konta nie likwidujac go, ale po kilku dniach cos mnie tchnelo i poszlam tam znowu no i co sie okazalo?Ze juz jest 12 E do zaplaty. Kolezanka wyplacala pieniadze i likwidowala konto jednoczesnie i zaplacila grosze. Oni Ci konta nie moga zlikwidowac bez Twojej obecnosci, musisz sie pod tym dokumentem podpisac, wiec to co Ci przyslali to sa zapewne naliczone oplaty za prowadzenie konta (bez srodkow na nim)

« 

Nauka języka

»

Brak wkładu własnego