Słuchajcie, bardzo proszę o pomoc. Chodzi o to że w zeszłym roku miałam konto w Hiszpanii przez miesiąc w La Caixa. Potem wypłacilam z niega wszystkie pieniądze a oni mieli mi to konto zlikwidować (pytałam o to). Teraz od 4 miesięcy jestem już w Polsce a oni przysłali mi wezwanie do uregulowania pewnej sumy rzędu ok. 50 euro i nie wiem za co! Nie miałam żadnego kredytu, raz tylko przyszła mi na to konto pensja i raz zrobiłam wpłatę własną. Zadnego debetu. No i raz płaciłam tą kartą przez internet zamawiając bilet, który był droższy niż to 50 euro.
Pierwszy raz mam taką sytuację. Poniżej wklejam to co mi napisali. Nie jestem taka najgorsza z hiszpańskiego, ale naprawde tego nie rozumiem.
Może ktoś zetknął się już z taką sytuacją i będzie mógł mi wyjaśnić chociażby co ten tekst dokładnie oznacza? Poniżej zamieszczam jego treść (pisownia oryginalna):
"Apreciado cliente:
Al haber atendido sus domicilaciones u otros adeudos en el depósito de referencia, se ha producido un saldo en descubierto por el importe indicado.
Si a la recepción de este comunicado no estuviese cubierto, le rogamos que efectue el correspondiente ingreso por la via que sea mas comoda (cajero automatico, Linea Abierta o desde cualquier oficina), ya que los descubiertos estan sujetos al pago de interes y/o comisiones.
Atentamente"..
Będę wdzięczna już za samo przetłumaczenie tego tekstu, poza tym czemu nie powiedzieli mi o tym jak wypłacałam całą kasę z konta?;(