Freson de Palos-truskawki w Palos de la Frontera

Temat przeniesiony do archwium.
witam.nie dawno podpisałam kontrakt z hiszpanskim pracowadca w Rzeszowie na truskawki w firmie Freson de Palos na prowincji Huelva w Palos de la Frontera. Jedzie ktoś?albo był ktoś tam?zastanawia mnie tylko ten kontrakt poniewaz w nim wszytsko jest opisane ale nie pisze za jaka kwote pracujemy.niby ten pracodawca powiedział ze 36,5 za godzine ale boje sie ze jak pojade to bedzie 30euro;/
pozatym jakies wskazówki?co zabrac itp.wyjazd jest niby poczatkiem marca,koncem lutego
wejdz na forum praca huelva truskawki 3 tam masz dobre rady na samym koncu prawie
Hmmm...
30 Euro za godzinę... to jakieś pięć patyków na miesiąc...
Ale czad :D
Faktycznie nie ma podanej kwoty na kontrakcie ale w tej wersji polskiej punkt 3 jest napisane,oni to respektuja.Bylam i jade.
No tak,dziewczyna sie pomylila,chodzi oczywiscie o dniowke.
noom sorki pomyliłam sie 36,5euro za 6,5godzin pracy.a z tych osób co jadą to jest osoba do której juz dzwonił ten Hiszpan i mówił kiedy dokładnie jest wyjazd?albo czy ktos wie kiedy zadzwoni?
Dwa lata temu to z ohp dzwonili i informowali kiedy wyjazd,on u nas na spotkaniu mowil,ze 5 dni przed wyjazdem bedziemy wiedziec.W tym roku pewnie tez z ohp beda dzwonic.
to bez sensu tak 5 dni przed...masakra.moja kolezanka która tez ze mna jedzie obecnie pracuje i ona nie wie kiedy ma wypowiedzenie złożyć.a powiedz mi czy na 100%zadzwoni?bo z dnia na dzien lipa jest tak.chociaz jakby tydzien wczesniej zadzwonił.ja jutro przedzwonie do OHP i sie dowiem
hej ale te 36,5 Euro to chyba Brutto co?

bo ja wiem ,że ma być 35,87 netto za 6,5 h pracy.

też narazie czekam . W środe mam spotkanie
Zależy od wielkości podatku i faktycznie dla osób które zaczynają pracować i mają najniższy podatek dochodowy 2% wychodzi 35,86 - 35,88 na rękę za dniówkę 6,5 godziny pracy. W czasie dniówki jest 30min przerwy, które nie jest płatne, więc w sumie przy takiej dniówce jesteśmy 7 godzin w pracy. Niektórzy pracodawcy życzą sobie aby być w miejscu pracy nawet pół godziny przed czasem. Jeżeli w grę wchodzi dojazd to też dodatkowy czas za który nikt nam nie zapłaci.

Ale o takich sprawach piszcie lepiej w ciągnącym się kilka lat temacie "praca huelva truskawki 3" - łatwiej dla osób które szukają informacji.
Jeszcze o prowincji: hiszpańska prowincja to odpowiednik polskiego województwa więc nie martw się że jedziesz "na prowincję" :-) to mniej więcej jakby jechać "na wielkopolskę".
Zadzwonic,zadzwona,ale kiedy to niewiem.Wiem jedno,jest to pewny wyjazd.A kol.nie wiem ile ma czasu na wypowiedzenie,jesli 2 tyg,to jak chce jechac to musi skladac juz,jesli cos sie dowiedzialas w ohp to napisz.
super!wyjazd 24.02!dowiedziałam sie chyba jak kazdy 3dni przed wyjazdem.bez sensu tak z dnia na dzien.mam nadzieje ze kasy troche zarobie i bedzie spoko.to kto jedzie z Rzeszowa?
oo To widzę,że Rzeszów tez jedzie 24... hmm Ciekawe kiedy Gorzów...
Dobrze wam... że jedziecie... też bym już z chęcią ruszyła... tego 24;) no ale czekam dzielnie:)
A kto dzwonil,z ohpu,czy Hiszpanii? poz.
hej.ten Mario pisał do mnie smsa ze 24.02 o 8.30 jest wyjazd z Rzeszowa,obawiam sie troche bo moja kolezanka sie wycofała i jade sama;(;(
hejka głowa do gory niemartw sie bedzie ok,poznasz nowych ludzi :)
hej powiedzcie mi co mam ze sobą zabrac?wyjazd za dwa dni a ja nic nie wiem.jakies dresy?g?gumiaki?apropo bo nie wiem czy posciel swoją bierzemy?ile wziasc ze soba kasy bo sie tak nie orientuje....
Stara kwestia, rozpisywały się o tym dziewczyny wielokrotnie, wystarczy poszukać w innych tematach.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie