Czy Hiszpanki są ładne?

Temat przeniesiony do archwium.
Jeśli ktoś wie to może odpowiedzieć na to pytanie.
A Polki sa brzydkie?
Czy ladne?
Pachnie mi ten temat zachętą do dyskusji, dla samego faktu jej wywołania.

Z Hiszpanią jest chyba tak samo jak z innymi krajami i naszego kontynentu i pozostałych. Są kobiety wręcz piękne, są ładne, przeciętne, a są też brzydkie i odrażające. Tak samo jest myślę w Polsce, Francji, Włoszech, Hiszpanii czy jeszcze gdzieś tam. Ja zauważyłem że w większych miastach kobiety bardziej dbają o wygląd, wagę, ładniej się ubierają i to robi wrażenie. Jak we wszystkich bogatszych krajach, w Hiszpanii jest więcej osób otyłych, z nadwagą, a nawet takich którym chyba jakiś cud pozwala poruszać się o własnych siłach.
Zanim sam się przekonałem, pogląd na urodę kobiet rodem z półwyspu iberyjskiego kształtowała mi telewizja i inne media. Na miejscu przekonałem się że nie jest tak kolorowo. Różnica kultury wpływa na sposób ubioru i luz w bezstresowym postrzeganiu swoich walorów. Czasami dosłownie gruba Hiszpanka, założy leginsy na które w Polsce pozwoliła by sobie tylko młoda dziewczyna o super figurze. Tak więc z gustem różnie bywa. Polki wygrywają tu bez dyskusji.
zaryzykowałabym stwierdzenie, że więcej Hiszpanek z południa dba o , jakby tu powiedzieć, podkreślanie swojej kobiecości, niż tych z północy. Ale to nie jest krytyka, tylko wynik obserwacji :)
Częściej można też tam zauważyć kobietę z ładnymi, zadbanymi włosami niż w Polsce. I nie mam na myśli Polski największych miast, ale również miasteczek i prowincji.
Mnie nigdy nie pociągała egzotyka
... przecież hiszpanki egzotycznej urody nie mają :)

poczytaj sobie tutaj .... ciekawie piszą :P

http://www.hiszpanski.ang.pl/Hiszpanki_sa_piekne_1393.html
Ale ten wątek jest sprzed czterech lat, od tamtej pory mogły wypięknieć albo zbrzydnąć hahaha :)
hmmm ,masz rację ... nie pomyślałam o tym :) ... ale mi się podoba to co napisała una lagrima :D
NIE MA BRZYDKICH KOBIET,SĄ TYLKO ZANIEDBANE KOBIETY!!
Poważnie? Ja jak to przeczytałam to zaczęłam się zastanawiać ile Hiszpanek w życiu una lagrima widziała.
Ale przecież wszyscy wiemy, że WSZYSTKIE Polki to blondynki o niebieskich oczach :D
... blondynki o niebieskich (dużych ) oczach ;) i bardzo inteligentne ,hihi ... zapomniałaś dodać :D

A według Ciebie jakie są hiszpanki ??
Ładne, brzydkie, mądre, głupie, blondynki, brunetki, rude, grube, chude, wysokie, niskie, sympatyczne, niesympatyczne, stare, młode...
Zależy o którą pytasz ;)
hahaha ,dokładnie takiej odpowiedzi się spodziewałam ;)

Wniosek z tego taki ,że na całym świecie kobiety są identyczne :D
"Wniosek z tego taki ,że na całym świecie kobiety są identyczne :D"
Hehe, świetne :D
inna rzecz czy mi sie podobaja szczuple czy pulchne -
pytanie do szklanej kuli czy H sa ladne

(obstawiam watek na 100 postów)
:D
jedno jest pewne ,hihi ... hiszpanie wolą pulchne :D
no tak Agniecha ...ładne ,brzydkie ,grube szczupłe ,sympatyczne i mniej sympatyczne ,zgrabne ,niezgrabne,zadbane ,mniej zadbane itd.itp :D

Jednym słowem mówiąc ... Każda potwora znajdzie swego amatora :D
Większość hiszpanek jest otyłych i nie za bardzo ładnych,nie wiem skąd oni biorą te piękne aktorki??:}
liposukcja i operacje twarzy kochana ;)
Polki są śliczne:D:D a hiszpanki na ogół to brzydule;p ale jak już się jakaś ładna trafi tu mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Hiszpanki brzydule ;) doooobre :)Polek i Hiszpanek nie da się porównac, bo to zupełnie inne typy urody, zależy co kto lubi, ale IMHO Hiszpanki są super :)
Hiszpanka jaka jest kazdy widzi ...:)
Sa rozne, mnie bardziej przeraza ich mentalnosc, falsz,agresja, w tym im nie dorownamy, my , polskie kobiety:P
>Sa rozne, mnie bardziej przeraza ich mentalnosc, falsz,agresja - to już chyba zależy raczej od człowieka, a nie od narodowości :) Te Hiszpanki, które znam są bardzo sympatyczne i nie agresywne za bardzo ;), ale może i fałszywe i są tylko takie miłe na pokaz, tego nie wiem :)
Zgodzę się z tym ,że ogólnie Hiszpanie są fałszywi ... dwulicowi ... jak każdy jeden :P
Wiele Hiszpanek jest zarozumiałych, inne narodowości traktują z góry.Rzadko jako pierwsze nawiązują kontakt z innymi.Być może ich niechęć do innych jest spowodowana dużą liczbą imigrantów, którzy (według większości Hiszpanów) to banda złodzei i niudaczników którzy odbierają im pracę, powodują wzrost przestępczości, zajmują ich służbę zdrowia i wypompowują kasę z Hiszpanii.
>Sa rozne, mnie bardziej przeraza ich mentalnosc, falsz,agresja - to już chyba zależy raczej od człowieka, a nie od narodowości :) Te Hiszpanki, które znam są bardzo sympatyczne i nie agresywne za bardzo ;), ale może i fałszywe i są tylko takie miłe na pokaz, tego nie wiem :)
=> Istnieje pojęcie tzw. cechy narodowe. Gadki o stereotypach to są gadki dla naiwnych
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia