Deklaracion de la renta

Temat przeniesiony do archwium.
Hola

Mam pytania jak to jest z rozliczaniem. Moge isc do banku tutaj w Hiszpanii gdzie mi wplywala nomina i zapytac sie ich czy musze sie rozliczac, oni mi moga to powiedziec? I oni mi dadza papier z moimi dochodami i ide z tym do Haciendy i tam mi to zrobia czy jak? Prosze o info.
w Haciendzie się dowiesz czy musisz się rozliczać (jeśli chcesz się dowiedzieć od jakiej kwoty). Tam też mają Twoje dane (ile zarabiałaś/łeś).
to od jakiej kwoty to wiem i takich zarobkow niemialam ale z kolei jest drugie prawo ze jesli sie nie mialo 22 000 na rok ale sie zmienialo prace to trzeba sie rozliczac ale z trzeciej strony ;) mam baardzo male dochody z zeszlego roku i mowia mi ludzie ze trzeba sie zapytac bo kazdy przypadek jest inny. Ale czy w Haciendzie mi to zrobia wszystko czy jak?
ja na Twoim miejscu poszlabym do Haciendy i tam zapytala o wszystk. mysle ze odpowiedza na pytanie i ze na miejscu zalatwisz wszystko :)
Tak.
Hacienda...
...smieje sie, ze wie nawet jaki numer buta nasze...
;-)
---
Solicita BORRADOR, i tam sprawdzisz...czy faktycznie wszystko o Tobie wiedza...
;-)
(Na ogol..."wymyka" mi sie...np. czynsz za wynajm...- wiec TRZEBA zawsze sprawdzic! Dobrze wiedza jakie masz dochody - a o wszelkich oplatach zapominaja....Biedactwa...)
Jak to zrobic?
- przez internet - na www.aeat.es
- telefonicznie:
9[tel](24h) albo 9[tel]
- albo w najblizszym oddziale Haciendy...
----
Najlepiej - poszukaj na www.aeat.es

Pzdr, Una...

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa