jak najtaniej dolecieć do madrytu?

Temat przeniesiony do archwium.
Planuję latem podróż do Hiszpanii, a konkretnie do Madrytu. Zastanawiam sie jak najkorzystniej dolecieć tam, jakie linie lotnicze wybrać, żeby były tanie, a zarazem sprawdzone. Czy znajdują się jakieś lotniska pod Madrytem?
Iberią,ja lece tymi liniami w lipcu do Madrytu,ale oczywiście jak to tańsza linia,musisz wcześniej kupić bilet...
dzięki:)
Iberia nie jest tania :)
Mozna sprobowac Ryanairem z przesiadka, (w Londynie, Dublinie albo na wielu innych lotniskach). Na przyklad w tej chwili bilety na lot Londyn Stansted - Madryt na lipiec kosztuja okolo 30 GBP, w zaleznosci od dnia...
Mysle, ze warto poszukac polaczenia, podroz potrwa dluzej, ale bedzie duzo taniej niz Iberia.
zalezy co rozumiesz pod znaczeniem tania,bo jak dla mnie Iberia własnie taka jest,niecałe 700 zł w dwie strony to nie duży wydatek.
a i jedno,carolla chciała spawdzoną linię,więc Iberia właśnie taką jest:)
jak A110, doradzam sprawdzic polaczenia z przesiadka,
np przez skyScanner, terminalA lub eDreams.
Co do 'tanio' oczywiscie im wczesniej kupione tym taniej,
co do "sprawdzonych jak IBeria" to nie zycze sprawdzania obslugi klienta gdy cos nie idzie, np bagaz nie dolecial. Równie dobry jest lol LOT, który teraz akurat robi jakas promocje. R tez ma swoje plusy i minusy, wystarczy pogooglac i sprawdzic warunki (oplaty za wszystko).
A nuz LH lub KLM ?

pozdr
freland,mój chłopak już kilka razy latał do Polski tymi liniami i nigdy nie miał problemów ,z obsługą także:) Zdecydowanie odradzał mi w wyborze Click air,ale nie wiem nawet czy to jest w Polsce,więc rozejrzyj się uważnie w internecie:)
Pod pojęciem "tania" rozumiem "najtańsza z istniejących opcji, o ile przesiadka nie przekracza sześciu godzin" :) Jeśli można taniej i przesiadka nie sprawia mi problemu to po co mam przepłacać?
Pod pojęciem "sprawdzona" zaś: "doleciałam na czas, żywa, zdrowa i komplecie z moją walizką, nie miałam problemu z rezerwacją ani odprawą bagażową".
No ale ja mam w tej kwestii raczej skromne wymagania ;)
Czyli właściwie mogę powiedzieć, że wszystkie linie, którymi leciałam do tej pory są sprawdzone :)
Clickair też nigdy mnie nie zaskoczył negatywnie, raz lot się opóźnił ale to z powodu pogody a nie pracowników linii...
Iberią w dwie strony kosztuje ponad 1600zł a nie 700
AnaMa90,
zalezy kiedy sie kupuje i na kiedy...
paradoksalnie lot z przesiadka zwykle jest tanszy od bezposredniego.

Kajeczka - Clickair to dziecko IBerii (takie tansze wydanie, któremu lepiej sie wiedzie niz LOT'owskim CentralWings)
! wracajac do tematu -
Teraz akurat LOT robi rozne promocje , a to na DZien DZiecka, a to dla dwu osób
(?)
http://www.hiszpanski.ang.pl/Lot_do_Hiszpanii_17277.html
pozdr.
poszukaj easyjet z Berlina lub ten clickair z Warszawy
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje

»

Pomoc językowa - tłumaczenia