Koniec telewizji analogowej w Hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
Oczywiście jeżeli to komuś coś mówi - właśnie w wiadomościach podali że wczoraj hiszpańska telewizja publiczna przestała nadawać sygnał analogowy i wszystkie programy tv publicznej są dostępne wyłącznie w cyfrowej wersji dostępnej jedynie przy użyciu dekoderów TDT. Sygnał cyfrowy już przez kilka lat był dostępny po zainstalowaniu dekodera TDT, w poprzednim roku główne programy w tym TVE1 i TVE2 były już dostępne tylko przez dekoder. Oczywiście wszytko z normalnej anteny, nie chodzi o tv satelitarną. Najtańszy dekoder TDT 20-30 euro.
To taka ciekawostka w ramach postępu techniki :-)
Gdzie uslyszales takie bzdury. Najpierw mówisz ze wczoraj hiszpanska
telewizja publiczna przestala nadawac sygnal analogowy a pózniej ze w
poprzednim roku glówne programy w tym TVE1 i TVE2 byly juz dostepne tylko przez dekoder. To wreszcie kiedy??. Jedne jest sprzeczne z drugim.
Od 1 listopada 2007 roku działają jednocześnie dwa sygnały (analogowy i cyfrowy) obojętnie jakiej telewizji, publiczej czy prywatnej.
Dzisiaj wylaczyli sygnał analogowy i został tylko cyfrowy, cała reszta to pierdoły.
Te dekodery za 20-30€, jeśli nie odbierasz dobze sygnału, to wiez co możesz sobie sobie zrobić ....
Tu przyczepiasz się do telewizji, w innym temacie do fryzjera, nie pisząc nic sensownego. Równie dobrze możesz napisać "Ala ma kota" i to będzie wypowiedź na tym samym poziomie.
W zeszłym roku w prowincji Huelva od sierpnia nie mogłem już odbierać TVE1 i TVE2, ale byłem we wrześniu w okolicach Granady i widziałem na telewizorze przenośnym programy które u mnie są zakodowane. Wcześniej miałem już TDT, ale bez dekodera też można było oglądać "jedynkę" i "dwójkę". Tak więc ponad pół roku u mnie bez TDT nie można było oglądać TV publicznej, ale nie znaczy to że tak samo było w całym kraju. Najlepszy dowód to informacja że sygnał analogowy przestał być nadawany całkowicie, dopiero wczoraj.
A gdzie usłyszałem takie bzdury ??? - przy śniadaniu oglądam wiadomości.

Jak masz coś sensownego do napisania to pewnie wszyscy chętnie przeczytają. Jeżeli zarejestrowałeś się tutaj z nudów i chcesz dalej pisać takie teksty jak dzisiaj to może sobie daruj.
W Hiszpani nie ma Żadnych kodowanych programów, oprucz GOL TV. Moze nie mogles oglondac wiecej programów bo miales za slaby sygnal.
Witam. Piszę konkretnie do Marcina bo widzę że bardzo jesteś zorientowany co się dzieje w całej Hiszpanii i dużo się udzielasz na tym forum a nikt mi nie odpisuje już długo. Więc chciałem zapytać czy orientujesz się w jakich okresach [miesiącach] i jakich rejonach są zbiory w okolicach Walencji bo nigdzie nie mogę znaleść konkretnych informacji. Mieszkam tu już 2 miesiąc i nic nie mogę znaleść a finanse powoli się kończą więc pytam już wszędzie. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam
Do Valenci mam dość daleko, jak pamiętam z wycieczki samochodowej - jakieś 800km. Temperatury i klimat chyba nie odbiegają bardzo od warunków jakie mamy w zachodniej Andaluzji, więc zbiory powinny być w podobnych okresach. Na pewno są mandarynki i pomarańcza, przez prawie cały rok. Może mają też śliwki w okresie czerwiec-sierpień. Jakoś maj-czerwiec zbiera się nektarynki.
Poszukaj jakiegoś rejestru firm w internecie wpisując w google:
- agricultura valencia
- agricultura valenciana
U nas ogłoszenia są wywieszane w jednej z kawiarenek internetowych, może u was też jest takie miejsce. Często polecałem też polakom, poszukać osób z danego miasta na naszej klasie. Pewnie z Valencii będzie ich dużo. Można napisać jakieś zapytanie o sposoby na poszukanie pracy. Może ktoś odpisze.
Pozdrawiam i życzę powodzenia...

P.S. dobry temat na pisanie o pracy :-)
Temat przeniesiony do archwium.