praca w Mazarronie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
W sierpniu wybieram się do Mazarronu z mężem i synem. Jest to dla mnie bardzo stresujące, gdyż nie znam języka. Obawiam się, żę w związku z tym będę miała straszny kłopot za znalezieniem pracy? Jeśli ktoś może udzielić mi informacji na ten temat, byłabym wdzieczna. Jestem ciekawa jakie są realne szanse na prace dla obcokrajowca bez znajomości języka? Interesuje mnie też wyjajem mieszkań, jaki to jest koszt itp.
dziękuję
Eva, a dlaczego akurat Mazarron? Macie kogoś kto Wam pomoże?
Tam jest sporo Polakow, głownie pracujących przy zbiorach warzyw, część dojeżdża do pracy do Alhamy. Generalnie jest ciężko z pracą, dostają ją raczej już wcześniej sprawdzeni ludzie, z ulicy teraz nie biorą. Poza tym znajomość języka, chociaż w stopniu komunikatywnym to podstawa.

Co do sierpnia to bardzo zły miesiąc na wyjazd. To wakacje i bardzo wywindowane ceny za wynajem, nawet do 2000 euro za nieduży domek lub większe mieszkanie. Po sezonie jest taniej, zwłaszcza zawierając umowę długookresową. W sezonie na umowy długookresowe nie ma co liczyć. Po sezonie wynajmiesz mieszkanie z 3 sypialniami za jakieś 500 euro.

Jeżeli żadne z Was nie ma zapewnionej pracy to lepiej nie jechać.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia