Erasmus w Elche

Temat przeniesiony do archwium.
hola a todos ;) pod koniec września wybieram się na erasmusa do Elche. Jestem ciekawa czy ktoś z Was tez sie tam wybiera lub już był i może co nieco opowiedzieć o życiu w tym mieście. Ogolnie znam już Hiszpanię ale na południu jeszcze nie miałam przyjemności być. Jesli ktoś z Was wyjeższa gdzieś w tym terminie to fajnie by było się poznać. W kupie siła jak to mówią jeje ;) jakby co mój mail to : [email] Dzięki za wszystkie informację! Saludos
sie ma
moja kolezanka byla na erazmusie w Elche, ja bylam w Valencii a w elche na sylwestrze. ogolnie byla bardzo zadowolona, tanie mieszkania, tansze niz u mnie w vlc, ale miescina mala i nie ma za bardzo co tam robic chbya ze wieczorem chodzic na imprezy do tych samych barow w miescie ale mi sie podobala, takie spokojne male miasteczko. ogolnie z mojego erazmusa to mam taki wniosek ze w hiszpanii jest monton polakow i ze trzeba umiec juz po hiszpansku jezeli chcesz miec wiecej znajomych obcokrajowcow bo jak wpadniesz w towarzystwo los polacos to pozniej jest trudno zdobyc nowe znajomosci, ja na to narzekalam w pierwszym semestrze w drugim bylo juz lepiej a najlepiej jak juz mialam wyjezdzac;// hehe ale ogolnie wspominam bardzo dobrze erazmusa w vlc, bo sie nauczylam jezyka i porozumiewac sie no i oczywiscie nowe znajomosci wiec tak naprawde gdzie sie spedzi erasmusa nie ma za wielkiego znaczenia, wazni sa ludzie, pozdrawiam i zycze powodzenia!
hej! Ja co prawda na erasmusie w elche nie byłam, ale mieszkałam niedaleko... a samo miasto moim zdaniem jest przepiękne! a jeśli chodzi o życie to wydaje mi się, że jest tam co robić! imprezy i bary całkiem ok, nie jakoś bardzo drogo!
a kolejnym plusem jest bliskość lotniska alicante, które tak po prawdzie bliżej jest elche!!! lata tam ryanair oczywiście co pozwala zwiedzić mnóstwo miejsc za śmieszne pieniądze np. madryt w 2 strony za 2,01 euro
jeszcze dodam, że bardzo dużo naszych rodaków tam albo na stypendium albo na wolontariacie.
zastanawiałabym się czy warto "utknąć" w takim miejscu na pół roku, ale bliskość lotniska to ogromny plus!
pzdr
Hej:)
Wybiera się ktoś może od października 2011 na erasmusa do Elche ? Ja się właśnie dowiedziałam, że jadę i zaczynam poszukiwania kompanów na podbój Hiszpanii ;)
hej ja jade od wrzesnia 2011 do elche na 0,5 roku lub rok. (mam moliwosc przedłuzenia)
Cześć.
Od paru lat mieszkam w Elche. Nie studiowałem tutaj, ale mogę służyć praktycznymi informacjami. Jak macie jakieś pytania to mailujcie: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

»

Kultura i obyczaje