Wyjazd Do Hiszpani (Na Stałe) - Wrzesień /Pazdziernik

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Ukończyłem w tym roku studia, Hiszpania to kraj który zawsze mnie pociągał.Chciałbym tam sobie ułożyć życie , wiem że sytuacja w Hiszpanii jest teraz tragiczna jeżeli chodzi o pracę , ale chcę zaryzykować , i wyjechać... Najwyżej wrócę po 1-2 mie
Język Hiszpański i Angielski znam na poziomie dobrym.
Plan mam taki żeby uzbierać 2-4 osoby które mają takie same marzenia i spróbować...
Wynajęcie mieszkania to koszt od 250-500 euro miesięcznie , czyli na osobe wychodzi 70-120 Euro za wynajem+własne koszty utrzymania... Lub spróbować otworzyć własny biznes myślę tu o gastronomi: otworzyć własny Pub a nóż widelec ;)
Pzdr
Witam.
Mam podobne plany i marzenia od dawna ale zawsze jest jakieś "ale". Zazwyczaj brak jakiejś osoby znajomej lub mniej znajomej na taki oto wyjazd. Również nie interesuje mnie wyjazd np na 3 miesiące albo pół roku. Jeżeli już mam wyjeżdżać to na stałe, jak się nie uda to min. na te 5-8 lat. Jak coś to gg 4[tel];)
Duzo...DUZO SZCZESCIA zycze!
temat wielokrotnie poruszany ale widac ze mało sie czyta prasy i oglada tv.Hiszpania boryka sie z kryzysem gospodarczym i jest ogólnie ciezko tam cos teraz znalezc, kiedys było ciezko a teraz sobie nie wyobrazam, nie zniechecam ale lepiej juz w polsce sobie cos zaklepac albo jechac tam z wieksza sumą na przezycie i szukac ....do skutku,powodzenia.
Hola , la vida en España está difícil, no tan mal como dicen, las empresas no invierten porque el partido político no gusta a los inversores, El trabajo escasea porque las empresas no generan trabajo, en fin quedan 4 o 5 años duros por delante, Un saludo a todos los que os interesáis por mi país, yo tengo ganas de viajar a Polonia quizás este verano.
Pues, te invitamos a Polonia jeje! ¿Qué ciudades vas a visitar?
Ja tylko co do tego mieszkania...nie wiem czy istnieja jeszcze takie mieszkania za 500 euro na miesiac... moze na calle San Francisco w Bilbao... na mieszkanie tym bardziej dla 4 osob trzeba z oplatami conajmniej 1000 euro liczyc...
dokładnie tak,my teraz płacimy 1200 euro we czwórkę,na osobę trzeba liczyć 3[tel]euro
. . . . . . A gdzie to mieszkanie za 250 euro? Ja biorę :)
Ja tam mam piekne mieszkanie na Majorce :) Trzy sypialnie, salon, dwie lazienki. Za jedyne 450 E miesiecznie :) Troche trwalo, zanim je znalazlam, ale takich za 5[tel]E to juz naprawde jest duzo. Más gastos oczywiscie, ale akurat moje gastos sa niewielkie :)
jolines..... que envidia...
No to nic tylko na Majorkę ;) ja w Barnie wynajmowałam pokoik 2x2m z oknem na patio za 300... a to i tak świetna cena była, podobno :D :D
tak, to niestety zły czas na wyprowadzkę w ten region Hiszpanii, jednak są takie chwile w życiu każdego człowieka, że "jak nie teraz, to kiedy" ?! :) Idealnego czasu już chyba nigdy nie będzie...
qio21 - daj znać, jak Ci się uda osiedlić, ceny mieszkań, ofert pracy, a no i właśnie do jakiego miasta celujesz?bo to b.ważne ;].
Temat przeniesiony do archwium.