MAJ/CZERWIEC 2012 LLORET PRACA

Temat przeniesiony do archwium.
hej, w lloret byłam już dwukrotnie na wakacjach, teraz zaraz po maturze chcę jechać tam na niemalże całe wakacje do pracy. szukam chętnych, energicznych i fajnych ludzi, z którymi będę mogła wynająć mieszkanie a także przeżyć wiele świetnych przygód. dodam tylko, że w zeszłym roku jechałam z dziewczyną poznaną przez internet i naprawdę nie mogłabym wymarzyć sobie lepszej kompanki, dlatego czasem warto zaryzykować ;)
hej, ja rowniez planuje wybrac sie na wakacje do pracy za granice. myslalam bardziej o ibizie ale lloret tez brzmi niezle :) gdzie i w jakim charakterze chcialabys pracowac?
ibiza to zaraz po stanach moje największe marzenie, ale ją planowałam raczej we wrześniu, już w celach czysto rekreacyjnych, jeżeli zarobiłabym coś w czasie wakacji. myślałam o propagandzie, jak niemalże wszyscy, ale znam dziewczyny, którym udało się przyjąć jako kelnerki, a nawet barmanki, w razie czego pisz na priv :)
edytowany przez proansis: 26 lut 2012
Hey widze ze macie podobne plany do moich i kumpeli . Rowniez chcemy wybrac sie do Hiszpanii obecnie powoli zaczynam uczyc sie jezyka , angielski znam w miare dobrze co do miejscowosci Lloret na fotach prezentuje sie naprawde ciekawie . Moze uda zebrac sie ciekawa ekipe i wyruszyc do Hiszpanskiej krainy :)
hej! również wraz z koleżankami wybieramy się do Lloret za pracą. Jednak nigdy tam nie pracowałam... czy mógłby mi ktoś pomóc, doradzić jak poszukać tam pracy itp? Osobiście byłam już wiele razy w tym mieście jednak dopiero pierwszy raz wybieram się w celach zarobkowych. z góry dziękuje
Czesc dziewczyny! wlasnie tak sobie mysle nad wyjazdem do lloret. na poczatku zastanawiałam sie nad praca przy zbiorach, ale nie wiem czy to nie za duze wyzwanie. Byłam w lloret na wakacjach. myslicie ze mozna znalezc tam prace? w jakim charakterze? pozdrawiam :D
dołączam się do pytania zosia09020
Jezeli chodzi o Lloret i prace to raczej w gre wchodzi tam stanie za barem , obsluga klientow kelner/kelnerka lub praca na kuchni oraz hotele i obsluga w nich tzn sprzatanie itp. Napewno znajomosc jezyka angielksiego to minimum i jak to w zyciu bywa troche szczescia do ludzi oraz zapal w szukaniu pracy . Ja chciałbym pojechac juz w maju zeby zaczac szukac pracy jak najwczesniej na poczatku sezonu , mysle ze to pozwoli na znalezienie czegos fajnego i dotrwanie do konca wrzesnia w Lloret . Jezeli chodzi o mieszkania to najkorzystniejsze co znalazlem to na 4 - 5 osob flat 180 euro za tydzien . Prosze napiszcie w temacie kiedy chciałybyscie pojechac czy maj to jest sensowny termin . Pozdrawiam
osobiście to chciałabym jechać jak najszybciej. a czy wystarczy znajomość tylko j.hiszpańskiego? niestety j.angielski to nie moja mocna strona:(
Witam serdecznie!
Mam na imie Sebastian i takze planuje wyjechac do pracy do Lloret de mar w tym, roku moze znajdzie sie ktos chetny na swietna przygode, z racji tego ze jest to moj pierwszy wyjazd do Hiszpani (siedzialem na wyspach 2.5 roku) chcialem sie dowiedziec ile kasy potrzeba na poczatek i w jakim okresie wybierac sie w owe miejsce, jestem z Krakowa moj mail to [email] moze ktos z was jest zainteresowany moja propozycja, wiec prosze o kontakt na maila.
Dzieki pozdrawiam
Hej :)
Znalazłam się tu przypadkowo przegladajac jakies fora o pracy w Hiszpanii ...a jak zobaczyłam ,co Wy tu piszecie to musialam sie zarejestrowac:)
Ja jeszcze nigdy nie byłam w Hiszpanii a bardzo chcialabym tam pojechać a praca tam to fajny pomysł....Tylko,że ja nie znam nikogo kto chcialby tam jechac a sama balabym sie...
a wiadomo,ze fajnie byloby pojechac jakas fajna ekipa...Własnie tez mnie ciekawi tj kolege ile trzeba kasy na poczatek (+dojazd)
pozdrawiam:D
500 zł bilet no i z 2 tysie ze soba trzeba miec.
Hej wszystkim, ktos wybiera sie albo mysli o Majorce jako miejscu pracy?
Ja obecnie przygotowuje sie do wyjazdu i troche przegladalem internet w kwestiach mieszkania i kosztow zycia w miejscowosci Lloret del mar . A wiec tak jezeli chodzi o przelot z Polski do Hiszpani z powrotem to koszt okolo 5[tel]pln jezeli bukujemy bilet kilka tyg przed odlotem . Chyba najwiekszym problemem na poczatku tej wycieczki jest znalezienie mieszkania wiec musimy byc przygotowani ze po przylocie trzeba bedzie zostac kilka dni w hotelu gdzie minimalny koszt dnia to 3[tel]euro . Jezeli chodzi o mieszkania to za dwu pokojowy flat trzeba zaplacic od 400 do 500 euro za miesiac plus na poczatek kaucje w wysokosci miesiecznego czynszu do tego dochodza rachunki plus dodatkowo koszt klimatyzacji jezeli taka jest w mieszkaniu . Co do wydatkow na jedzenie od osoby mysle ze 300 euro na miesiac powinno wystarczyc jezeli posilki przygotowujesz w wlasnym zakresie . Co do tematu znalezienia pracy to juz wszystko zalezy od szczescia i determinacji w poszukiwaniu zajecia w sezonie jest sporo pracy wiec nie powinno byc problemu . Jezeli ktos jest konkretnie zainteresowany wyjazdem prosze o kontakt pod tel 662 [tel]lub gg 38[tel]. Podziele sie moja wiedza i spostrzezeniami , wyjazd palnuje w maju .

Pozdrawiam Sławek
witam czy ktos juz pracowal na truskawkach w Villablanca
jakie sa warunki i pracodawca
jak placą
podrawiam ania
!Hola!
Byłam w LLoret w 2008 roku w ciemno w pracy, przyjechałam w połowie Lipca(13 :P) i miałyśmy z koleżanką dużo szczęścia bo od razu tego samego dnia dostałyśmy pracę i kontrakt do końca sierpnia(tak tylko mogłyśmy), klilka dni pozniej swietne niedrogie mieszkanie ( tylko było nas baaardzo duzo, lecz połowa pracowała noca połowa w ciagu dnia, takze nie było źle)
ktoś pisał, że wydawał przy gotowaniu w domu 300E na miesiąc..hmmm jakoś dużo, ja dawłam rade zyc z napiwków, ktore nie były zbyt wysokie.
Generalnie samo życie nie wyszło zbyt dużo(no ale to było 4 lata temu)
Jedna znajoma jezdziła przz kilka lat tyle ze zawsze w maju wiec najlatwiej o pracę.
Chcę również pojechać w tym roku ale gdzies w pierwszym, lub poczatkiem drugiego tygodnia lipca, wczesniej niestety sesja nie puszcza. Loty idzie znalezc Tanie :) a nie warto od razu kupowac tam i powrot bo nie ma pewnosci co do pracy, lepiej kupic bilet po 1 wypłacie :P.
Co do noclegu na poczatek to Independentpl chyba przesadziłeś... znam fajny tani hostel :) a raczej pensión :) http://www.pensionelciervo.com/index.html :)
widomo zawsze lepiej pojechac wieksza grupą i wtedy łatwiej wynająć mieszkanie :)
jeżeli ktoś jest zainteresowany wybraniem się początkiem lipca lub ma jakies pytania to:
[gg] lub [email]
Swietny post , rzeczywiscie Twoj pensjonat ktory podalas cenowo jest chyba jak narazie bezkonkurencyjny dlatego z pewnosci skorzystam . Mozesz napisac jeszcze jak na miejscu najlepiej szukac mieszkania do wynajecia .
co do mieszkania to było dość wesoło :) bo własnie na tej stronie znalazlam ogłoszenie, tylko nie zworicłam uwagi ze jest ono z marca czy kwietnia no i napisałam maila i podałam nr tel i jakos 2h pozniej zadzwonil chlopak czy jestesmy zainteresowane bo zwalania sie pokoj:) jak wychodziłyśmy to byłyśmy zrezygnowane(mieszknie na wzgorzu) ale jak wyszłyśmy na balkon to juz nam nic wiecej nie było potrzeba i jak pisałam było nas duzo osób, ale pracowaliśmy róznie, czasami potrafiliśmy sie nie widywać z innymi po 2 tygodnie, poza tym za taką cenę jak wyszła to dało sie znieść dużo :) za mieszkanie z basenem :Dbo wyszło naprawdę baaardzo mało, teraz jest problem żeby na miesiac za tyle wynając.
ja bede jeszcze pisała do kilku znajomych, ale nie ma raczej problemu z mieszkaniem, wystarczy popytac innych osob z propagadny a chetnie Ci powiedzą czy u nich nie ma czegos wolnego. niedaleko el ciervo kobieta np ma cała kamienice podzielona na pokoje, jedyny minus wspolna kuchnia i lazienka z wszystkimi ( nie wiem jak teraz) i brak automatu do prania (2008) nie wiem jak teraz, ale warunki znośne, poza tym trzeba sie liczyc z tym ze raczej bedzie sie mialo pracę w nocy, takze spało sie bedzie zaledwie kilka godzin dziennie a pozniej plaza czy jakies zwiedzanko od czasu do czasu, takze nie ma co przepłacac :)
Cytat: proansis
hej, w lloret byłam już dwukrotnie na wakacjach, teraz zaraz po maturze chcę jechać tam na niemalże całe wakacje do pracy. szukam chętnych, energicznych i fajnych ludzi, z którymi będę mogła wynająć mieszkanie a także przeżyć wiele świetnych przygód. dodam tylko, że w zeszłym roku jechałam z dziewczyną poznaną przez internet i naprawdę nie mogłabym wymarzyć sobie lepszej kompanki, dlatego czasem warto zaryzykować ;)

Do jakiej pracy się wybiera? Ja wraz z 2kolezankami tez chcemy za raz po maturze jechac do Hiszpani do pracy ;)
A moze poszukajmy teraz jakiejs oferty pracy, zeby miec juz zakwaterowanie i z czego zyc ;) Jestesmy grupą 3 maturzystek tegorocznych. Kto jeszcze szuka pracy w Hiszpani i wybiera sie okolo 24 maja? Prosze o kontakt na email : [email] ;) Pozdrawiam!! lub [gg]
czesc, ja tez mysle o wyjezdzie do pracy na poczatku lipca (sesja:(), jak u was z jezykiem?? bo umnie angielski komunikatywny i hiszpanski podstawy. Rowniez szukam kogos do wynajecia mieszkania najlepiej wiecej osob, moj nr [gg]
A czy ktos z was wzial pod uwage kryzys jaki jest teraz w Hiszpanii? I jak ciezko jest znalezc obecnie prace? Mysle ze Hiszpania to teraz ostatnie miejsce do ktorego powinni przyjezdzac obcokrajowcy. Wymagania bardzo podskoczyly w gore, jezyki to podstawa, im wiecej tym lepiej, a coraz czesciej wymagane jest kilkuletnie doswiadczenie. Sama mieszkam w Hiszpanii od kilka lat i wiem jak to teraz wyglada. Nie spotkalam sie z oferta pracy za barem/w restauracji itp gdzie nie wymagane by bylo doswiadczenie (dodaje tu ze nie mieszkam akurat w Lloret). Mysle ze jesli jechac to tylko z zalatwiona z gory praca bo nie warto ryzykowac! Teraz nawet osoby z bardzo dobrym wyksztalceniem i doswiadczeniem w swoim zawodzie biora sie za co popadnie wiec konkurencja jest ogromna...
edytowany przez Laya: 27 kwi 2012
Laya masz rację. Bardzo się zmieniło w Hiszpanii na rynku pracy. Jest tragicznie, praca głównie przez znajomości albo super szczęście.Same umięjętności już na niewiele się zdają. Rok temu latem pracowałam w Blanes to obok Lloret, pracę miałam dzięki koledze który znał właścicieli restauracji. Ale zarabiałam tylko 1000€ pracując codziennie po 10-12 godzin bez dnia przerwy na umowie na pół etatu... Przy mnie szefowa brała od ludzi pytających o prace cv, które potem bez czytania wyrzucała do kosza.
Jest ciężko i to duże ryzyko taki wyjazd w ciemno, ale do odważnych świat należy. Nie robiąc nic, nic się nie osiągnie, próbując może akurat się uda.
Pracodawcy wykorzystuja to ze jest kryzys i wymagaja bardzo duzo za bardzo male wynagrodzenie, bo wiedza ze teraz nikt nie bedzie wybrzydzal szczegolnie jesli ma sie hipoteke czy rodzine na utrzymaniu. Mysle ze w Polsce ludzie nie sa swiadomi jaka jest sytuacja w Hiszpanii i jak ciezko jest teraz cokolwiek znalezc! Obecnie koncze ostatni rok studiow i szukam pracy gdziekowiek, juz nawet nie zalezy mi zeby byla zwiazana w jakikolwiek sposob z moim zawodem. Na ostatniej rozmowie o prace w restauracji pani powiedziala ze brakuje mi znajomosci francuskiego! Dodaje ze znam hiszpañski, polski, angielski i niemiecki! Nie ma sie co oszukiwac, obecnie Hiszpania to ostatnie miejsce do ktorego powinni wyjezdzac obcokrajowcy. Teraz nawet wyksztalcenie i doswiadczenie czesto w niczym nie pomaga... Lepiej wybrac inny kraj, lub po prostu zostac w kraju. No ale do odwaznych swiat nalezy, jesli ktos bardzo chce, moze sprobowac, moze akurat sie uda :) Ale ja bym nie ryzykowala.
Hej ! :) Ja też chciałbym jechać w tym roku pracować w Hiszpanii, najbardziej interesuje mnie Ibiza ale Lloret lub inne ciekawe miejsce też może być. Niestety nie znam za bardzo jezyków poza szczątkowym niemieckim ale myślę że jedna osoba jesli zna dobrze to powinno wystarczyć. Jeśli szuka ktoś kompana to pisać na face ;) O sobie, Łukasz, latek 25, mega pozytywnie nastawiony do życia, z głową pełną szalonych pomysłów, no i kocham imprezować :D Moj profil na face:
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1[tel]
Ja spędziłam 4 sezony z rzędu w Lloret de Mar pracując i powiem szczerze, że w tym roku nie za bardzo myślę o tym żeby jechać po ostatnich wakacjach. Niestety kryzys da się odczuć, zarobki nie ruszyły a i ceny poszły w górę... Jeśli chodzi samą o pracę to zważywszy na to, że tzw. PROPAGANDA czyli nagabywanie ludzi do klubów z ulicy została zakazana, trzeba miec dużo szczęścia żeby dostać pracę dla osób które nie mają doświadczenia. I oczywiście trzeba mieć numer N.I.E do legalnej pracy dla obywateli Unii. Pozdrawiam!
HEJ!!! Ja od kilku lat wyjeżdżam w wakacje do pracy na Ibizę i szukam osób, które miałyby ochotę do mnie do dołaczyć!!!! zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami, iż łatwo nie będzie ale życie jest tylko jedno i myślę,że warto spróbować.........szczegóły przy bliższym kontakcie ---mój [email] ZAPRASZAM:)
Hej:) jestem zdecydowana, zeby wyjechac do lloret lub na ibize w polowie lub pod koniec czerwca:) nr [gg] :) smialo piszcie:)
greczynka86 czy moglabys mi podac na maila [email] namiary na jakies fajen mieszkania lub pokoje ale z kuchnia hehe :)
bede wdzieczna, znajomi juz sa ale wiesz jak bedzie cos sprawdzone i polecone to zawsze łatwiej :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Sólo en español

»

Pomoc językowa