BARCELONA- tanie sklepiki

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
mieszkam w Barcelonie od niedawna (okolica Bac de Roda)
czy zna ktos w tej okolicy sklepiki, cos w rodzaju wszystko za 1 euro?
potrzeba mi kilka rzeczy do normalnego funkcjonowania np: korkowa tablica, miseczki, zeszyty itp
interesowaly by mnie również fajne secondhandy albo antykwariaty
na praktykach niestety nie placa za dobrze :)
Cytat: kamiqa
Witam,
mieszkam w Barcelonie od niedawna (okolica Bac de Roda)
czy zna ktos w tej okolicy sklepiki, cos w rodzaju wszystko za 1 euro?
potrzeba mi kilka rzeczy do normalnego funkcjonowania np: korkowa tablica, miseczki, zeszyty itp

Szukaj chińskich sklepików, w nazwie miewają "bazar", chińskie znaki w szyldzie.
Często zaopatrują się w tych samych hurtowniach co "zwyczajne" sklepy a ceny mają dużo niższe.
o dzieki :)
znalazłam jakiś "Bazar chino" rzut beretem od mieszkania :)
Błagam... u "Chińczyka"? W IKEI jest bardzo dużo tanich rzeczy dla domu bez azbestu (np. miseczka 50 centów, zeszyty za euro, tablica korkowa max. 5 euro). I to nie są rzeczy MADE IN CHINA, co ciekawe, sporo artykułów jest MADE IN POLAND. Nie wspierajcie chińskich sklepów bo, już niedługo, to dziadostwo totalnie nas zaleje.
Kiedy autorka pyta właśnie o tego typu sklepik - dawne "wszystko za 1 Euro" to własnie dzisiejsze Chińczyki. Poza tym sklep miał być blisko, a IKEA jest w L'Hospitalet.

A jak spojrzeć na etykietki towarów - większość robiona... pod Barceloną :D
Rzeczywiście IKEA daleko ale po prostu mam ciary i straszny wstręt do tych chińskich sklepów. Chińskie sklepy, które w samym centrum przepięknej Barcelony rozkładają swój piękny towar na zewnątrz a od środka wypchane aż pod sam sufit. Kicz, plastic fantastic fluoryzujący i błyszczący. Mam dość dzidostwa!!
A tu masz rację, w większości wyglądają tak, że strach wejść :D
chinskie sklepy sa najlepsze, mozna w nich kupic wszytstko, czego akurat potrzeba, no i sa wiecznie otwarte :P
dokladnie :)
wyczytalam na jakims forum o secondhand'zie ale takim w ktorym oprócz ciuchów sa uzywane ksiązki itp
na rogu 2 ulic, i za zadne skarby nie moge znalezc tego wpisu
moze ktos kojarzy podobne sklepy w Barcelonie?
Duży wybór używanych książek za grosze możesz znaleźć na rynku, przystanek Glories. Jak tylko wysiądziesz z metra, za wiaduktem.
a w jakie dni i o jakich godzinach moge sie tam udac?
poniedziałek, środa, piątek i sobota od 8h30. najlepiej wybrać się rano, nie później niż 12h
Temat przeniesiony do archwium.