Gimnazjum/ Liceum w Hiszpanii.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Mam kilka pytań co do szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych w Hiszpanii. Czy są tam może gimnazja w których naucza się po angielsku ? I czy trudno jest dostosować się do liceum hiszpańskiego? Moje liceum oferuje naukę w klasie 0 Hiszpańskiej z 18 godzinami w tygodniu. Czy po takiej klasie Zerowej miałabym problemy w I liceum w Hiszpanii? Czy może lepiej zdać hiszpańską maturę w Polsce i udać się tam na studia? Czy byłyby większe trudności w gimnazjum hiszpańskim, jeśli umiem biegle angielski i średnio hiszpański?
edytowany przez kredowicz: 20 lut 2013
zapewnie przy ktorejs z Ambasad jest Gimnazjum/raczej prywatne ,niepanstwowe z jezykiem angielskim dla dzieci dyplomatow,tylko taka niepubliczna szkola jest bardzo droga,oplaty sa wysokie...wez na wyobraznie..odwroc sytuacje..na terenie Pl sa szkoly podst gimnazja dla dzieci dyplomatow ..Moja przyjaciolka /nie Polka/wysylala swe dziecko do owej szkoly w Warszawie..samemu kierowcy placila za wozenie dziecka do szkoly gruba kasa.w szkole byl wykladowy angielski/warszawa http://www.szkolnictwo.pl/gimnazjum,Warszawa,H03667,MERIDIAN+-+International+Schools

Podobnie jest w Krakowie http://www.szkolnictwo.pl/j%C4%99zyk,angielski,Krak%C3%B3w,PB4668,KOLEGIUM+EUROPEJSKIE+-+Mi%C4%99dzynarodowa+Szko%C5%82a+Podstawowa,+Mi%C4%99dzynarodowe+Gimnazjum,+Mi%C4%99dzynarodowe+Liceum+Og%C3%B3lnokszta%C5%82c%C4%85ce

W Hiszpani jest teraz duzy kryzys ,kraj ma problemy.Myslisz dobrze i zdaniu matury w Pl..nie wiem czy masz rodzine wES,ze chcesz tam wyjechac..bo co twoim utrzymaniem,do czasu pelnoletnosci musisz pozostawac pod opieka rodzicow
Jest sporo prywatnych szkół z wykładowym angielskim - głównie przerabiające brytyjski program. Nie jestem pewien, czy są takie publiczne...? Żeby dostać się do liceum musisz wcześniej zdawać egzaminy w 4 klasie Instiuto, czyli odpowiednika naszego gimnazjum, nie wiem czy honorują nostryfikowane polskie świadectwo. Chyba najprościej skończyć to liceum, zdążysz porządnie nauczyć się hiszpańskiego i wtedy wystartujesz na studia już w Hiszpanii ;)
To jest decyzja rodziców żeby tam wyjechać, ale jak narazie nie moga bo nie wiedzą co zrobić z moją szkołą, ale mają nadzieję że chociaż po 2 latach hiszpańskiego liceum będziemy mogli wyjechać i będę mogła tam normalnie chodzić do szkoły.
po co wyjedzac do kraju gdzie jest gleboki kryzys i okrutne bezrobocie?
Cytat: SettediNove
po co wyjedzac do kraju gdzie jest gleboki kryzys i okrutne bezrobocie?

No, ale mnie/nas ten kryzys raczej nie dotknie + nie o to się pytałam .
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia