Cytat: xburberryx
Jestem typowo slowianskiej urody [jasny blond, zielone oczy, 1,78 wzrostu], slyszalam, ze hiszpanie lubia robic reklamy z blondynkami, to prawda?
Przepraszam za obcesowość, ale na początek odetchnij głęboko i zejdź na ziemię ;)
. Postanowilam wyjechac po maturach i pracowac przez rok lub dwa, zeby podszlifowac hiszp i nauczyc sie troche katalonskiego. Mowie naprawde dobrze po angielsku, mam prawo jady. I to chyba wszystko.
Miej na uwadze to, że w Katalonii jest tysiące bezrobotnych, mających prawo jazdy, znających angielski, perfekcyjnie mówiących po hiszpańsku i katalońsku, Duży procent tych bezrobotnych ma doświadczenie w tego typu pracy. A mimo to są bezrobotni... konkurencja będzie potężna.
Tak, wiem. Kryzys, brak pracy. Jednak jesli nie teraz- to kiedy? Wiem, ze jesli zostane w Polsce, moga sie pojawic zobowiazania, komplikacje [chlopak, studia, kto wie]. Ja marze o Barcelonie, kocham to miasto, tam chce zyc.
Marzenia są po to, żeby je spełniać ;) jeśli masz środki na to, żeby utrzymać się w Barcelonie przez kilka miesięcy, dopóki nie znajdziesz pracy, to możesz próbować.
http://www.hiszpanski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/230903#post1462744
edytowany przez Agniecha110: 24 mar 2013