Witam jestem na tym forum nowa , koleżanka poradziła mi abym właśnie tu poradziła sie Państwa , bo to najlepsze forum jakie moze być, bez gburów i takich co zjedli rozumy. Może ktoś będzie w stanie mi pomóc i doradzić co zrobić .To ja może zacznę , czy jest możliwośc uzyskania jakiej kolwiek pomocy finansowej od państwa hiszpani ? Mieszkam w hiszpani od zeszłego roku , przyjechałam do pracy której jak sie okazuje nie ma , nie było , i nie będzie . Pracowałam już wcześniej w hiszpani więc pomyślałam że przynajniej tu będe miała prace . Mieszkam pod huelvą , u wspaniałego człowieka który kolejny miesiąc czeka na czynsz a ja siedzę bezradna i jestem wdzięczna że mi na głowe deszzc nie pada. Nie jestem żadną , pijaczką , narkomanką , ani żadnym innym penerem, i z chęcią poszłabym do pracy , ale ze względu na pogodę , wiadomo co sie dzeije z pogodą i na polu , jest zimno i owoce ne dojrzewają , mi do para dwa lata temu brakowałao 70 dni , nie wiem czy przez to ze miałam dwu letnią przerwą ten czas się wydłuża? czy mogę iśc gdzieś po pomoc ? Nie chcę niczyjej litości , ani nie żebram , jestem normalną osobą , bardzo chcącą iśc do pracy ,ale na razie jej nie ma. Pieniązde sie skończyły ,a dzisiaj dowiedziałam sie ze przynajmniej jeszcze do końca miesiąca muszę czekac zanim ruszy praca , bo nic nie dojrzewa. Słyszałam że to forum odwiedza bardzo dużo osób które mieszkają w hiszpani , i będą w stanie mi coś doradzic .Proszę o pomoc gdzie ja mam iść czy mam szanse najakąkolwiek pomoc???? moja rodzina jest biedna , nie mam szans na pomoc od nich ,aż wstyd im w oczy spojrzeć .Doradzi ktoś?pozdrawiam