Gorąca prośba

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Mam mały problem. Ucze sie hiszpańskiego od 3 miesięcy i moja nauczycielka kazała nam zrobić prezentacje o wybranym regionie Hiszpanii. Mojej grupie dostała sie Galicia i ja mam powiedzieć coś o Santiago de comopostela, postanowiłem że napisze zaprezentuje coś o camino de Santiago. Więc bardzo bym prosił o jakiś krótki prosty tekścik na ten temat.
A napiszesz nam to chociaż po polsku?
Santiago de Compostela jest celem pielgrzymek z całej europy już od średniowiecza. Według legendy znajduje sie tam grób Świętego Jakuba apostoła który jest patronem Hiszpanii. Na razie to tyle jeśli wiecie coś więcej to piszcie z góry wielkie dzięki
Oj no nie zrozumiałeś mnie. Chciałam Ci dać do zrozumienia, że MUSISZ WŁOŻYĆ W SWOJE ZADANIE DOMOWE TROCHĘ WYSIŁKU. Wiemy coś więcej o Santiago, ale nie napiszemy bo to nie w naszym interesie.
Ale skoro Ci wszystko jedno to masz tu gotowca:
http://es.wikipedia.org/wiki/Santiago_de_Compostela

S. d C. es el lugar de peregrinación de la gente de toda Europa ya desde la Edad Media. Según la leyenda alli se encuentra el sepulcro del Apostol Santiago, el patrón de España.
Wcale nie jest mi wszystko jedno i nie chce gotowca z którego nic nie rozumiem co do mojego wysiłku to uczę sie tylko słówek bo zdań na razie nie umiem tworzyć dlatego zwracam sie z prośbą do was. Co do Santiago to ja też wiem więcej ale nie chce żeby moja praca była za skomplikowana bo jej nie będę mógł przeczytać tylko mam ją zaprezentować a nie chce sie uczyć czegoś na pamięć i nic z tego nie rozumieć bo to bez sensu.
Aha i oczywiście dzięki za tłumaczenie
Prosił bym o przetłumaczenie jeszcze tych zdań:
Na tym zdjęciu jest katedra w Santiago

Nazwa Compostela po łacińsku campus stellae znaczy pole gwiazd.
En esta foto se puede ver la catedral de Santiago.
El nombre C., en latín c.s., significa "el campo de estrellas"
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego