Błagam o przetłumaczenie tych 9 zdań ;(

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

1. Proszę się nie przejmować. Proszę oddychać głęboko i pić dużo wody.
2. Dzieci i młodzież bardzo lubią hamburgery.
3. Moje małe dzieci lubią kąpać się w basenie lub bawić w ogrodzie.
4. Chciałabym kupić długą spódnicę w kratkę.
5. Ten czarny, długi płaszcz bardzo mi się podoba.
6. W tej chwili Jacek je kanapki i rozmawia z Krzyśkiem. Ania ogląda telewizje a Monika z Edwardem słuchają muzyki i tańczą.
7. W tej chwili Michał pije piwo i je frytki a Aneta rozmawia przez telefon.
8. Mogę pożyczyć gazetę? Przeczytam ją i oddam.
9. Mój tata lubi mięso i ryby ale nie lubi nabiału.
1. Por favor, no se preocupe, por favor respire profundamnte y beba mucha aqua.
2. Los niños y los jóvenes son aficionados a las hamburguesas.
3. A mis tres niños pequeños les gusta nadar en picina o jugar en el jardin.
4. A mi me gustaría comprar una falda de cuadrícula.
5. Este abrigo negro y largo me gusta mucho.
6. En este momento, Jacer come bocadillos y habla con Krzysiek. Ania ve la telé, Monika y Edwardo escuchen la musica y bailan.
7. En este momento Miquel come patatas fritas y bebe cerveza y Aneta llama por telefono.
8. ?Puedes prester me un periódico? lub formalnie ?Puede señor prestar me un periódico? Leeré lo y devolveré.
9. A mi padre le gusta carne y pescas, pero no le gusta lacteo.

Głowy nie dam.
Dzieki Ci wielkie. Wycalowal bym za to ;] jutro mam ostatni termin kolokwium zaliczeniowego z hiszpańskiego... A całe dwa semestry się nic nie uczyłem :/ Serdecznie Ci dziekuje i pozdrawiam :)
a pkt 6, 7 nie powinno byc gerundio?
Oczywiście, że powinno byc gerundio.
"prestarme" pisze się razem, a ryby to "pescado" i jeśli już to "lo leeré", nie można "lo" postawic za czasownikiem
Un saludo
1. Por favor, no se preocupe, respire profundamnte y beba mucha aqua.
2. A los niños y a los jóvenes les gustan hamburguesas. !(one nie interesują się hamburgerami)
3. A mis tres niños pequeños les gusta nadar en la PISCINA o jugar en el jardin.
4. A mi me gustaría comprar una falda a CUADROS.
5. Este abrigo negro y largo me gusta mucho.
6. En este momento, Jacer está COMIENDO bocadillos y está HABLANDO con Krzysiek. Ania está viendo la tele, Monika y Edwardo están ESCUCHANDO la musica y están BAILANDO.
7. En este momento Miquel está comiendo patatas fritas y está bebiendo cerveza y Aneta está llamando por teléfono.
8. Puedo pedir el periódico? Lo leo y ahora mismo le devuelvo.
9. A mi padre le gustan carne y pescados, pero no le gustan productos lácteos.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Nauka języka