Książki

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Jestem zakochana i (jak na razie) mocno zmotywowana o nauki hiszpańskiego. Mam miły kurs bodajże z Wyoborczej (pod redakcją Langenscheidta, całkiem porządny), kilka rozmówek i nieśmiertelnego Perlina. Chciałabym, żebyście polecili mi książkę z ćwiczeniami gramatycznymi (takiego niemieckiego Bęzę), bo to jedyne, czego wyżej wymienionym pozycjom brakuje. Pozdrawiam :)
Ja polecam gramatykę wydawnictwa "Edgar". Bardzo szczegółowo omówione zagadnienia. Jeżeli masz problem ze zrozumieniem czasów to polecam jak najbardziej! Po każdym dziale są ćwiczenia i testy:) Podaję linka: http://www.jezykiobce.pl/hiszpanski_gramatyka.php
oby słomiany zapał nie minął.
ja mogę polecić Oskara Perlina "Zarys gramatyki jęz. hiszpańskiego"
choć jak każda książka nie rozwiewa wszystkich moich wątpliwości
Dziękuję za odpowiedzi. W której z książek jest więcej ćwiczeń, bo właśnie o nie mi chodzi? W tym Edgarze jest 150, jednak mam złe doświadczenia związane z tą serią. Jeśli wspomniany PErlin jest tym, którego mam, to tam ćwiczeń jest jak na lekarstwo.
Jeżeli zależy Ci na rozwiązywaniu ćwiczeń to polecam "Uso de la gramatica espanola". Świetne książki. Cała seria składa się z trzech części 'Elemental', 'Intermedio', oraz 'Avanzado'. Tutaj masz linka do pierwszej części: http://allegro.pl/item1[tel]_uso_de_la_gramatica_espanola_elemental_komplet.html.
Uważam, że połączenie tych ćwiczeń z książką, którą poleciłem Ci wcześniej jest bardzo dobre. Ja sam używam tych dwóch książek jednocześnie i uwierz mi, że efekty widać. Pozdrawiam!:)
Ja również polecam Uso. 3 części gramatyki używane na każdym porządnym kursie jak i na filologii hiszp. Do samodzielnej nauki również jak najbardziej wskazane.
Fajne jest jeszcze repetytorium "El mundo hispano" Anny Wawrykowicz. Po kazdej cyztance sa cwiczenia do tekstu i gramatyczne
Książeczka już w drodze, dziękuję za rady! :)
Niepotrzebnie tak sie pospieszylas. Seria "Aprende gramatica y vocabulario' jest o wiele lepsza i bardziej czytelna . Uso to tylko czarny druk, bardzo nieprzyjemny dla oka.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Inne