reaggeton

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 80
poprzednia |
mam jedna pytanko. czy w polsce jest popularny reagetton?? jesli tak to czy znacie jakies kluby, gdzie to puszczaj? bede bardzo wdzieczna;))))
Z chęcią bym pomógł ale nie wiem co to jest "reagetton" .Znam tylko "reggae" i "ragga".
Dobrej zabawy -Paulux
Ja znam kilka piosenek tego wykonawcy
jest to typ muzyki, tanca w jezyku hiszpanski zazwyczaj, ale pochodzacy z ameryki poludniowej. bardzo popularny zreszta teraz w hiszpanii. potocznie mowi sie o tym sex w ubraniu. jesli masz ochote poslychac to sciagnij sobie utwor baila morean - hector y tito czy la gata nicky jam. jesli podasz mi swoj mail to moge ci wyslac.
Hola! Jesli chodzi o reggaeton to od czasu,kiedy wrócilam z Hiszpanii poszukuje kawalków tego typu muzyki.Bardzo zalezy mi na Don Omar"Dale,don,dale", wiec jesli ktos wie skad mozna to scigna, lub ma ten kawalek i moze mi przeslac to bede bardzo wdzieczna!! Salu2!!!
ten kawalek mozesz sciagnac z emula :)
Dziex:)
wiec tak regeatone jest teraz bardzo popularny w usa skad teraz wrocilem. Co ciekawe muze ta sluchaja w duzej mierze biale dzieciaki nie znajace espanola oraz oczywiscie latynosi ktorych ta muzyka reprezentuje.
Jednak prawdziwi artysci o pochodzeniu latynowskim nie przyznaja sie do trendu gdyz nic on soba wlasciwie nie reprezentuje, wszystkie txty kraza wokol tematu sexu i sa na dosc zenujacym poziomie.
Najsmieszniejsze jest ze najbardziej popularny reprezentant regeatone Daddy Yankee jest w duzej mierze znienawidzony przez latynosow w usa, gdyz promuje ciuchy firmy ktora w mexyku ma fabryke i wykorzystuje ludzi do ciezkiej pracy za grosze.
mam pytanko jaki tak w ogóle to typ muzyki 'reagetton'?? wiem ze takie cos istnieje ale za chiny nie wiem co to jest za typ i nigdy go jeszcze nie slyszalam. Moze ktos by mial jakos piosenke tego typu!!! z góry dzieki mój email: [email]
saludos para todos!!!
Reggaeton to cos w stylu regge w pomieszaniu z hip-hopem. Ta muzyka mówi glównie o seksie, pieniadzach itp. teksty nie sa zbyt inteligentne... ale muzyka jest ogolnie mila i szybko wpada w ucho. Mam kilka kawalkow i chetnie Ci cos przesle. Saludos;)
ogolnie rap ale do tanczenia bardziej, taki lomotany beat jest charakterystyczny ;)
dla osob chcacych uczyc sie jezyka z tych piosenek - zapomnijcie...
czy mogę prosić o pare kawałków w tym stylu na maila : [email] > zainteresował mnie ten typ muzyki> faktycznie wpada w ucho > dzieki z góry > pozdrowionka!
wyslalbym ci ale mam wszystko w dosc wysokiej jakosci wiec wszystko raczej >6mb a przy neostradzie z uploadem 64kb/s wyslac to na maila to niemaly wyczyn... wszystko znajdziesz na emule, zarowno pojedyncze kawalki jak i cale plyty
jasne masz racje/ chciałam tylko zeby ktos polecił mi jakies dobre kawałki / przesłuchałam te o których wspominali inni ale tylko jeden przypadł mi do gustu/ moze zaproponujesz cos jeszcze lukk?
W e-mule znajdziesz Hector el Bambino y David Civera " Noche de travesura", piosenki Don Omara, Tito Nieves
mi z calego regeaton podchodzi Ivy Queen /wydala La Diva Platnium i Real/
oraz jak chcesz cos zrozumiec to Tego Calderon - rymuje dosc powoli i mozna sobie to jakos tlumaczyc w locie, co prawda nie za ciekawy ma glos ale slucham glownie w celach edukacyjnych ;)
pzdr
"......a mi me gusta reagetton...(bum, bum)....a mi me gusta reagetton..." :) no uwielbiam, nie moge sie opanowac zeby przy tym sobie nie zatanczyc :) aczkolwiek same teksty sa....yy...troche glupie...;-)
besitos
a tak wlasciwie to jaka jest poprawan pisownia tego? bo w sumie to nie wiem....;-)
besitos otra vez :*
nie wiem o czego pisownie dokładnie pytasz....ale jeśli chodzi o styl muzyki to pisze sie REGGAETON...

SALU2;)
thx, wlasnie o styl muzyki mi chodzilo ;-)
txty nie sa glupie, sa po prostu na poziomie szkoly podstawowej. Jest pare wyrazow ktore na kazdej plycie i w kazdej piosence sie pojawiaja
jeszcze zapomnialem dodac: polecam spiewajace siostry Nina Sky nie jest to moze dokladnie regeatone ale bardzo fajne szczegolnie plyta La Conexion
yo! reggaeton jest naprawde mocną nutką! Bardzo lubie odpoczywać jak i się bawić przy tej muzyce. Dopowiem jeszcze do poprzednich odpowiedzi że reggaeton to połączenie salsy, rapu (nie hip-hop'u jak nie ktorzy mylą), reggae i dance-halu. Tego Calderon zapoczątkował cały gatunek reggaeton'u, czego nawet mozna się dosłuchać - bity są takie jakieś más maduramente :) Jezeli ktos szuka czegoś konkretnego to prosze pisać.
Saludos y besitos :P
ja mam kilka plytek REGGEATON i musze przyznac ze muzyczka fajna :D:D:D
szczególnie Nicky Jam i Don Omar :)
dla\mnie\i\tak\Daddy\Yankee\jest\najlepszy\DonOmar\na\2\miejscu\pozniej\wisin y Yandel aa i jeszcze Sean Paul jest the best!:D\ma niewiele piosenek Reggaeton !ale sa zajebiste:P
Zawalista muza po prostu www.reggaeton.blog.onet.pl
no no ja mam prawie ciagle w winampie cos z reggaetonu ;D moze i prymitywne teksty ale nie da sie nie tanczyc ;D i jest to hit w hiszpanii i w amerykach a ja mam stale dostawy od kumpla z barcelony ;D
Hola Hola! słucham Reggaeton, fajna muza, takie "bailando", że nogi same chodzą. hehe. Daddy Yanke & Don Omar - Los Matadores ;)
W Polsce są na jakiś czas organizowane imprezy Reggaeton z tego co wiem to w Warszawie i Krakowie można się pobawić przy tej muzyce :) Polecam stronę http://www.dirty-hustlaz.com/ -> zwłaszcza forum, tam możesz znaleźć dużo na temat planowanych imprez z muzyka reggaeton, a poztym niedługo odsłona oficjalnej strony pośięconyj właśnie tej muzyce http://www.reggaeton.pl Pozdrawiam!
W Polsce są na jakiś czas organizowane imprezy Reggaeton z tego co wiem to w Warszawie i Krakowie można się pobawić przy tej muzyce :) Polecam stronę http://www.dirty-hustlaz.com/ -> zwłaszcza forum, tam możesz znaleźć dużo na temat planowanych imprez z muzyka reggaeton, a poztym niedługo odsłona oficjalnej strony poświęconyj właśnie tej muzyce http://www.reggaeton.pl Pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 80
poprzednia |