Który wybrać język

Temat przeniesiony do archwium.
Mam wielką proźbę. Którego z tych trzech języków najlepiej i najłatwiej się nauczyć: Hiszpański, Francuski czy Włoski?? Proszę o szybką odpowiedź
Cześć,

Moim zdaniem albo hiszpański albo wloski byliby najproste, szczególnie dla polaków. Prawie wszystkie dźwięki po hiszpańsku istnieją w polskim.

A między hiszpański i wloski, są naprawdę podobne, prawie dwiema wersjami samego języka. Ale hiszpański wymowa jest latwiejsza, są mniej dźwięków.

Poza tym, między dialektami hiszpańskiego w świecie nie są dużych różnicy.

Mam nadzieję że jakoś ta informację Ci przydaje.

David
Proponuję na początek polski :) (proŚbę... przymiotniki hiszpański, francuski i każdy inny oznaczający narodowość zaczynamy małą literą)
Hehehe,

Zgadzam się - co do mnie będzie mi bardziej się przydawalo :).
No exageres, primeramente no me dí cuenta de que eras extranjero, en cuanto a la ogrtografía escribes mejor que algunos de nosotros :)
Nie wiem czy hiszpański czy francuski, ale nie radzę wybierać włoskiego. Włoski to język urzędowy tylko jednego kraju, w dodatku kraju, który całkowicie się sypie. Nie wiem, czy się orientujesz ale we Włoszech wprowadzone są teraz zmiany prawne, które jeśli zostaną zatwierdzone pozwolą na wyrzucanie z Włoch cudzoziemców (nawet tych z UE, czyli Polaków również). We Włoszech panuje teraz okropny rasizm, aż strach się bać.
No tak, jeśli chodzi o to widać że z hiszpańskim można komunikować po pól świecie. Mniej więcej :D.

Ja też polecalbym hiszpańskim.

A jeszcze jest opcja Portugalskiego... :D
senese, nie podność swoich tematów na forum włoskim bo Ci gaio zgłosi do usunięcia
Aby nauczyc sie swietnie jezyka trzeba go kochac, pasjonowac sie nim, a nie patrzec, ktore moze byc bardziej przydatny. Na takiej zasadzie to wszyscy powinnismy uczyc sie niemieckiego czy chinskiego. W Europie hiszpanski jest tak samo przydatny jak wloski, a malo kto z uczacych sie go, pojedzie w swoim zyciu do Ameryki Poludniowej czy Meksyku.
To zależy. Jeśli języka chcesz się uczyć, aby później w danym kraju pracować lub mieszkać to trzeba się go perfekcyjnie nauczyć. Z kolei czasami ktoś chce się uczyć języka jako hobby i zajęcie wolnego czasu, a także pasjonowanie się krajem. Z tych wszystkich trzech jakie napisałaś: włoskiego, hiszpańskiego i francuskiego najtrudniejszy jest ten ostatni. Hiszpański i włoski są proste do nauki i podobne do siebie.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego