Udziałowcy spółki hiszpańskiej

Temat przeniesiony do archwium.
W jaki sposób można poznać udziałowców hiszpanskiej spółki? W registro mercantil znalazłem tylko nazwisko administrador unico (odpowiada to chyba u nas prokurentowi samoistnemu).
To już od razu śmierdzi, tak z mojego doświadczenia...
A np. tu:
http://www.iberinform.es
Po rejestracji...1 GRATIS
Wątpię by mieli dane o wspólnikach tym bardziej jesli chodzi o S.A. bo Credito&Caución czyli generalnie Atradius ubezpiecza głównie transakcje eksportowe dla firm hiszpańskich więc jesli maja dane to firm spoza Hiszpanii raczej. I głównie są to dane finansowe oparte na audycie księgowym. Struktura własności nie jest wymagana bo ważny jest obrót, zysk i wypłacalność. Tak samo Coface, Cesce, Solunión (Euler-Hermes). No i jeszcze dana firma musi mieć kontrakt akurat z jedną z tych ubezpieczalni bo przekazywanie danych jest dobrowolne.
Wywiadownią w ścisłym tego słowa znaczeniu jest np. Dun&Bradstreet, która działa z Cesce zreszta.
edytowany przez argazedon: 18 gru 2013
A - anónima , esta claro... ;-)
Ale tu nie o to chodzi! I jestes w bledzie....
To firmy placa, by takie jak ta ww , przemilczala dlugi np.
Znam to z autopsji...

Ja korzystam z innych...
A zdradze! Co tam....
einforma.com i axesor.es

Tam jest wszystko...
...no prawie...

Pzdr, Una...
Tak, jest więcej wywiadowni. Piszę z pozycji polskiego importera/eksportera - u nas najwięksi czyli Atradius, Coface i Euler-Hermes mają biura w głównych miastach i taniej na pewno bo szczegółowa analiza kosztuje od kilkuset złotych w górę.
edytowany przez argazedon: 18 gru 2013
Temat przeniesiony do archwium.