4 maja. Na dobry początek. Wpisujcie się!

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 67
poprzednia |
To już niedługo, 4 maja pisemna z hiszpańskiego. Estais nerviosos? Wpisujcie się razem z nazwą swojego miasta. Jednoczmy się w tym stresie, który nas czeka. Saludos.

Aha,

Toruń :)
nikt nie zdaje???? no creo
Hola malwi!Ja zdaje..Ale powiem Ci,ze bardziej sie stresuje przed 30.04 (ustny) niz przed pisemnym.Zdecydowanie wole wszystko to,co na papierze :) Lubie pisac po hiszpansku,moze to dlatego :) A jesli chodzi o ustny,boje sie ze mi temat nie podpasuje i sie nie wyrobie w czasie.Bo powiedziec cos,powiem na kazdy temat..gorzej z czasem.Heh,jak sobie pomysle,ze na DELE BASICO mialam 29,5/30 za ustna czesc to sama nie moge wyjsc z podziwu ;) Ale przyznaj,ze ESTAR EN FORMA brzmi lepiej niz TERRORISMO :D Do wypracowan wystarczy powtorzyc jakies ladne zakonczenia listow,bo pewnie beda ze 2 i przypomniec sobie strukture recenzji,opowiadan itp.Mysle,ze wszystkim nam pojdzie wspaniale! iOJALA! Pozdrawiam cieplo,malwi i powodzenia zycze na maturce!!
..soy de Szczecin :)
na wzajem, ja nie dziękuję żeby nie zapeszyc. A ustnego nie ma sie co obawiac. Tylko ten co nic nie wie, niczego się nie boi ;)
Nawet z głupiego tematu można zrobić coś fajnego :)

I ktoś jeszcze zdaje?
wpisywać się !
ja dzisiaj miałam ustny - 17/20 z rozsz
a pisemnego się mniej boję :)

Warszawa :)

suerte!
bardzo proszę, napiszcie jakie miałyscie pytanka na ustnym, jakie zagadnienia były.
Pozdrawiam :)
bardzo proszę napiszcie jakie miałyscie tematy, o jakie zagadnienia Was pytały.
Pozdrawiam :)
Właśnie wróciłam ze szkoły:))) Nie było tak źle. Co prawda już wiem, że zrobiłam parę błędów, no ale trudno... A jak wasze wrażenia? Bo mnie najmilej zaskoczył temat na wypracowanie: idealna szkoła. Maravilloso:) Gorzej mi poszło ze słuchaniem, parę razy musiałam strzelać... mam nadzieję, że trafnie:D
Jak to dobrze, że mam to już za sobą:)

saludos
Hola,
nie bylo tak zle chyba.
sluchowe na rozszerzonym byly faktycznie dziwne,ale reszta spox. pisalam na temat 3. nawet nie wiem czy dobrze przetlumaczylam przyslowie, chodizlo "nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo?:)Ktoœ jeszcze sie tego podjał??
jestem juz po pisemnej z hiszpana. najgorszy był drugi arkusz,to pierwsze sluchowe z rozszerzonej było dziwne.gramatyka do przejścia,a jesli chodzi o wypracowanie,to pisalam na trzeci temat ,czyli " nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo". pierwszy temat byl beznadziejny,drugi jeszcze gorszy,ale ten trzeci byl akurat-mozna bylo sobie pozmyslac i ie trzeba bylo trzymac sie faktow:]]]] saludos;)
A jakie dokladnie byly tematy?? czy te arkusze beda gdzies dostepne??
www.cke.edu.pl

dzisiaj znajdziesz tam arkusz z poziomu podstawowego, jutro będzie jeszcze rozszerzony razem z odpowiedziami
a skad wykombinowac nagrania?????????
No wlasnie dobre pytanie. Narazie zrobilam tylko zadanka zamkniete, jutro chyba beda odpowiedzi, ciekawe czy dobrze strzelalam :P
no ja zrobilam te zamkniete, ale bez audiowych:P a wypracowania to sobie ocenilam na oko, czy bym umiala napisac... no i odpowiedzi!!! heh.... sie meczylam z nadzieja, ze na koncu beda odp...... a tu nic:P a moze wstawisz swoje i sie porowna??? albo ktos, kto jest pewny podzieli sie??
Adziusia, dzisiaj mają się ukazać tylko zadania z rozszerzonego, a odpowiedzi będą jednak dopiero za tydzień; sorki za wprowadzenie w błąd

a teraz lecę na polski
No wlasnie odp dopiero za tydzien :/ A wyswietla wam sie arkusz 2 ??? Bo mi nie :/
mi wszystko dziala:) jak chcesz, to ci przesle ten arkusz na mejla. ehh... tydzien to duuuuuzio czasu.... trzeba bedzie jakiegos hiszpana skombinowac do podania prawidlowych odp.:P

a wiecie moze gdzie sa statystyki wynikow maturalnych? niekoniecznie tych, moze byc probnych i nie tylko z hiszp.?? bo bym chciala sie porownac;)
jakbys była taka miła to poprosze o arkusz 2 :] moj mejlik: [email]
Co do tego Hiszpana to mozeby Davida poprosic :P a i chyba jeszcze inni tu zaglądają :]
zdążyłam wyciągnąć tylko 2 zadania:( bo mis ie hszpan śpieszył:P głupiam, bo mogłam mu jakieś trudne dać hehe... może się przydadzą... więc:

4.1. - e
4.2. - g
4.3. - c
4.4. - b
4.5. - a
4.6. - d

5.1. - d
5.2. - b
5.3. - c
5.4. - a
5.5. - b
5.6. - c

ma ktoś 6. z pdst. i 3. arkusz z rozsz.?

ps. mejla wysłałam:D sorki, ale się zagapiłam:P
Wlasnie wrocilam z polskiego. Wczoraj byl hiszpański i jak dotarłam po nim do domu to byłam wykończona. W gazecie piszą, że u nas w Toruniu zdawały 3 osoby. Dwie z mojej szkoły (razem ze mną) i jedna z innego liceum. No ale u mnie pisałam sama rozszerzony (co z reszta można było przewidzieć:P)
A więc, według mnie podstawowy był dosyć prosty, jedno czy dwa pytania wydawały mi się niejednoznaczne.
Arkusz dwa był jakiś dziwny, bo niektóre zadani były rzeczywiście banalne, a niektóre poryte, np. pierwsze słuchanie w rozszerzonym. Niby wszystko zrozumiałam, ale za Chiny nie mogłam dopasawać tych tytułów :/ Poza tym ostatnie zadanie z A2 było (przynajmniej dla mnie) trochę trudne. Wypracowanie pisałam o tym wegetarianizmie. Sama jestem wegetarianką, hehehe, ale nie pisałam, ze jestem bo wygodniej como si no fuera:/ no cóż czasem trzeba się przystosować do zadania ...
Jutro angol , bleeee
pozdro wszystkim i czekamy na wyniki z OKE.

chao
Dzieki za maila, nie wiem dlaczego ale na stronce www nie chce mi chodzic ten arkusz :/
w zadaniu 4 mam wszystko dobrze, a w zad 5 jeden błąd :]
jeden blad to jakby go nie bylo;)

a i mam 6. zadanko:

6.1. - verdadero
6.2. - verdadero
6.3. - verdadero
6.4. - falso
6.5. - falso
6.6. - falso
6.7. - falso
6.8. - verdadero
no to w 6 juz wiecej pokiełbasiłam :/
a ja jak na razie to 4,5 i 6 dobrze... uff... a ma ktos moze cos z rozszerzonego??
ja tez:P czyli podstawa na 100% hehe..... trzeba bedzie naszego davidka pomeczyc rozszerzonym:P:P
4,5,6 w 100% dobrze :D
Ale powiem wam ze czasem trzeba zaufać intuicji i sztuce dedukcji:
po 1:idóneo-nie znałam tego słowa-nie zaznaczyłam i dobrze
po2:homenaje-(w sluchaniu)..mysle sobie..moze jakis hołd albo cos w tym stylu i to byl hold :D
Heh..ogolnie uwazam te mature za calkiem prosta..ale sluchanie bylo najgorsze :/
Pozdrawiam wszystkich!
masz nagrania??? podziel sie:DD
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 67
poprzednia |