matura w Poznaniu

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich!!!

Mam pytanko. Czy jest ktoś ze Szczecina lub województwa zachodzniopomorskiego, kto musi jechać na maturę ustną do Poznania?? Proszę o kontakt na [gg] .

Z góry dzięki i pozdrawiam wszystkich!!!
uffffffffffff, to na mature musicie przyjezdzac tutaj (Poznan) az ze Szczecina???? no to pewnie sie spotkamy w mojej szkole :] bo chociaz u mnie nie ma hiszpanskiego (jestem jedyna, ktora zdaje), to wybrali jedna szkole, w ktorej beda sie odbywaly ustne, i to ma byc moja ;D
a ja myślałam,że kiepsko jak musze jechać z kielc do ostrowca.. ;)
heh..ale u mnie w szkole tez zdajemy ustny hiszpanski, wiec to chyba nie tak, ze tylko u Ciebie Locita, bo ja zdaje u siebie w szkole na pewno ;]
kurcze, to ja nie wiem, bo dzisija gadalam z dyrektorką i mi powiedziala, ze u nas beda zdawane wszystkie ustne, łącznie ze szwedzkim, portugalskim, itp. (chociaz ŻADNA osoba ze szkoly ZADNEGO z tych jezykow nie zdaje....) no ale ja nie wiem, mowie tylko, co mi mowili ;]
siema!!! ja zdaje w II Lo.O. na Matejki ustną, 6-go maja a Wy? Dajcie znać.
musze znależć nocleg, zaklepać bilet i dowiedzieć się jak tam trafić!!!
nie bo wiesz co to jest chyba tak ze w tych szkolach w ktorych jest dany jezyk jest obowiazek i oni musza zrobic z niego mature, tak jak u mnie np. a dla takich gdzie nie ma, no jak np ten portugalski to nie ma w zadnej szkole a moze ktos bedzie zdawal i wtedy ustalaja jedna szkole na cale wojewodztwo czy tam jakos ze w danej szkole to sie zdaje. U mnie w szkole zawsze byla matura z hiszpana i wlasnie myslalam ze Ty tez bedziesz musiala np do nas przyjechac, bo wiem ze w zeszlym roku tez byly u nas osoby z zewnatrz, spoza Poznania.
znowu ja..6maja?? tak szybko?? a ja mam dopiero 29 maja!ej ale 6ty to jest sobota :/
Napiszcie mi prosze też czy macie w szkole hiszpański i czy znacie jakąś fajną stronke w internecie z przykładami wypracowań, listów itp. lub jakieś ciekawe książki które są w sprzedarzy. Tak szczerze powiem że moja matura z hiszpańskiego to szaleństwo i to bedzie bardzo pracowity miesiąc przynajmniej dla mnie!! Pozdro dziewczyny (i chłopacy jak jacyś są), do usłyszenia!!
tak ja mam niestety w sobote, biedny jestem!! strasznie szybko
wydaje mi sie ze nie ma zadnych ksiazek z przykladami listow, niesty hiszpanski nie jest tak popularny jak angielski wiec raczej ciezko..a ksiazki, ja korzystam z takiej przygotowawczej do dele intermedio no i stnadardowo z uso intermedio i avanzado, a reszta to juz polegam na moich nauczycielach ;]
ten 6 maja rzeczywisice szybko, a pisemny masz u siebie w szkole? Locita a Ty kiedy zdajesz w takim razie?
to są tytuły tych książek? Tak pisemny pisze w szczecinie 25 maja.
davidziu, II LO przy ul. Mateki to moja piękna szkoła :) na pewno do niej trafisz, skoro ja tam trafiam codziennie.....;] zaraz koło targów ;-)
też mam ustną 6. maja

jakbyś co, moje [gg]
tytuly ksiazek to jedna po prostu uso de la gramtaica espanola, a druga no to jest jeszcze stara i sie nazywa DELE Basico cos tam preparacion. Uso bez problemow znajdziesz, a i ksiazek do DELE jest tez kilka, poszukaj tu na forum, z pewnoscie znajdziesz ;d
ja uczę się z Wawrykowicz i Avance
Temat przeniesiony do archwium.