ustna matura 2007

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 88
poprzednia |
jutro zaczynają się matury. wiadomo, że od razu ustnych nie będzie, ale moglibyśmy podzielić sie swoimi zestawami maturalnymi jakie bedziemy mieli;)
wiadomo, że jest 45 zestawów, niby różne w każdym województwie, ale ... zawsze się mogą powtórzyć.a nawet jeśli nie, to będziemy mieć jakieś rozeznanie i w ogóle;)
zdaję 11 maja / rozszerzony

pozdrawiam:)
ooo super pomysł;) ale wcześnie zdajesz;) za wiele się nie dowiesz;) ja zdaję dopiero 24:/
to będę mogła wam pomóc:)
zdaję sobie sprawę że maturzystów zdających hiszpański nie jest dużo, jeszcze mniej tych, którzy dają rozszerzony ustny, a takich którzy na dodatek jeszcze zaglądają tu na forum, to już na prawdę garstka... ale mimo to, moze akurat??:)
sprobujemy:)
Ja zdaję dopiero 25, więc jak po swojej maturce będzie mogli to napiszcie co mieliście. Również zdaję rozszerzoną ( po raz drugi). pozdrawiam
Ewelina... my się znamy? :p hehe nie wiem czy to Ty czy nie ;) tzn. tylko online hehe, ale w zeszłym roku w czasie matury trochę rozmawialiśmy, ja zdaje 24tego - pierwszy raz ;)
a ja 23. tez rozszerzona bo w tamtym roku wzielam podst.. :)
asiulek i iwiona, można liczyć na sprawozdanie na forum jakie były tematy i obrazki :D? ;) Po maturze oczywiście hehe
a Tobie fedomirek to sie upieklo ze masz najpozniej jak dotąd;) Ale takie ktore w tamtym roku sie powtarzaly to np. sporty ekstremalne(?:/), dieta, ktos jakies operacje plastyczne mial, wypoczynek aktywny czy nie, rola kobiet i mezczyzn. takie jakies..
SZCZESCIE NAM ZYCZE!:P
aa widze, że będę pierwsza na tym forum zdająca hiszp;(
moja koleżanka zdaje 8.5:) i oprócz niej z jej szkoły chyba jeszcze ze 3 osoby wiec bede pisac:)
ja slyszalam od nauczycielki (egzaminatora;p ) że niektóre zestawy z ubiegłych lat zawierały blędy i że mają byc nowe... ale wiadomo że zbyt wiele to oni nie wymyśla (chociaż jak mają taką fantazje jak ci co wymyślili polski rozsz to... ) w każdym razie chyba sobie jakoś poradzimy:D
ooo, zdajesz 24? a gdzie jesli mozna wiedziec?? rozszerzona czy podstawowa? ja zdaje podstawowa tez 24, w poznaniu, musze dojechac z Leszna do 6 LO :P
co do polskiego rozsz. to calkowicie sie zgadzam... pisalam dzis i takiego zonka jeszcze nigdy nie przyjelam... typowe zaskoczenie, szok:P!!
A nie boicie się, że problemem może nie być język, a właśnie argumenty np. o czym mówić, pomysły na zbudowanie tej prezentacji itp? Ja mam obawy, że nie będę wiedział o czym mówić.. :/
ja zdaję 24 rozszerzoną w Łodzi, też muszę dojechać z Opoczna, kurcze strach tak w obcej szkole:/
właśnieFredomirek. problem jest taki ze to są zazwyczaj tak sztywne i nie zyciowe tematy,ze nie wiadomo co gadac! obawiam sie tego "zonka"wlasnie;) tak mialam troche rok temu,ale coz gadalam troche od rzeczy. egzaminatorzy na szczescie zazwyczaj sami widza jak temat jest kiepski :)
no jejku, może sie skusisz o wymienienie jakichs dwoch argumentów;)) w koncu na rozszerzeniu ma sie aż 15 min na przygotowanie:D
Hehehe, no ja wiem, ale czasem serio nie wiem co mam mówić. Ostatnio miałem temat "Młodzi przyszłością narodu"... i co tu mówić przez 3 minuty? :/.. Klapa :( Może będziemy tu zamieszczać tematy z argumentami za/przeciw? Po hiszpańsku por supuesto :)
hehe, ja też mialam ostatnio ten temat:D a dokladniej to wczoraj:D z jakiegos repetytorium z ang, prawda??:)

pozdrawiam:)
wydaje mi się, że akurat na ten temat to można gadać i gadać;) ale no rzeczywiście zdarzają się ciężkie tematy;) fajnie by było jakby można było losować dwa razy;)
Tak, z jakiegoś tam repetytorium ang. :D hehe. Ale co tu gadać o czymś takim? :| Jak dla mnie to był koszmar.. :( Macie jakieś pomysły jakby mi się coś takiego trafiło na maturze? :D
posluchaj jakiejs wypowiedzi giertycha a na pewno przyjdzie ci cos na mysl;]
hehe:D
smieszne, nie smieszne, ale ja dzis na wypracopwaniu z anglika uzylam tego cytatu wlasnie, ze niby mlodzi sila narodu czy jakos tak;))) a tak mi jakos podeszlo;))

jak nastroje przed ustnym hiszp??
jak ogolnie po przedmiotach tych ktore juz zdaliscie??:)
Ogólnie dobre raczej nastroje ;)
Po polskim - średnio, ale myślę że zdane :D
Po angielskim - dobrze, mimo że wydawało się dosyć trudne w porównaniu do matur z poprzednich lat :/ ale i tak będzie raczej dobry bardzow wynik:)

A dzisiaj... włoski pisemny.. 3majcie kciuki! ;) Lęcę się szykować i powtórzyćpare zwrotów bo się nie wyrobię :D

Pozdrawiam

iwiona, jak tam wczoraj poszło znajomym na ustnym? :) Napiszesz jakie tematy miały ;)?
dzisiaj 9.05 a nie 8.05 sorry za pomylke;) jeszcze nie wiem, probuje sie skontaktowac, ale na razie na prózno.jak bede cos wiedzieć to dam znać:)

Fredomirek> można spytać czemu aż 3 języki zdajesz? (a może więcej?;p) i wszystkie na poziomie rozszerzonym??

pozdrawiam was;)
moja kolezanka miala medios de comunicacion, internet, a prezentacje o zakupach. wiecej nic nie weim na razie;(
powodzenia na wloskim, juz pewnie sie zaczal:D
Już po włoskim :) Poszło wspaniale :D Lepiej niż na angielskim, liczę na ponad 90% :)) A zdaję angielski bo wiadomo, że tego języka sie ucze najdłużej. Zdaję hiszpanski bo jest super i na studia potrzebuje dwa jezyki. A włoski wybrałem, bo się go uczyłem a nie chciałem zaniedbać, więc żeby się zmobilizować to też go wybrałem :D I to tylko te trzy, żadnego więcej ;)

Dzięki za cynk, ja się dowiesz czegoś jeszcze z ustnych, dawaj znać! :)
ooo gratuluje;)
może pretendujesz na lingwistyke stosowana??:) szczerze mowiac to mi nie poszlo z angielskim..;/ a koleżanka sie popisala, cytuję:
1 temat: Compramos lo nececitamos?czy to co jest nieużyteczne, adicto de compras, wyraź opinie & uzasadnij
2 temat: o przestepczości

i to tyle co wiem;)
aaa w zlym miejscu sie wpisalam!! ;////

sprawdzcie 3 wpisy wyżej!!!!!!!!!

>(Fredomirek>) ooo gratuluje;)
>może pretendujesz na lingwistyke stosowana??:) szczerze mowiac to mi
>nie poszlo z angielskim..;/ a koleżanka sie popisala, cytuję:
>1 temat: Compramos lo nececitamos?czy to co jest nieużyteczne, adicto
>de compras, wyraź opinie & uzasadnij
>2 temat: o przestepczości
>
>i to tyle co wiem;)
Odnalazlem Twoj zagubiony wpis iwiona :D Dzięki za sprecyzowanie tematów! :) Czekamy na dalsze :D Planuje na etnolingwistyke ;) :D
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 88
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia