nauka

Temat przeniesiony do archwium.
czesc. mam pytanie: w jaki sposob sie uczycie hiszpanskiego? i czy to latwy jezyk? bo slyszalam ze latwy ale jednak sie jeszcze tu pytam. i jeszcze jedno (wiem ze ten temat byl juz poruszany): plizzzzzzzzzzz podajcie mi adresy stron na ktorych znajde cwiczenia i gramatyke hiszpanskiego. I ostatnia sprawa: czy znacie jakas strone gdzie jest darmowy kurs jezyka hiszpanskiego? albo gdzie taki kurs mozna sciagnac?
z gory wielkie dzieki za pomoc:)))
>w jaki sposob sie uczycie hiszpanskiego?

- szkoła
- szkoła językowa
- prywatnie
ale tak na serio to w mojej szkole, znaczy w licku niczego nowego się raczej nie uczę:P właściwie to najwięcej dają mi te 2 godziny/tyg. fakultetów.

>i czy to latwy jezyk?
z pozoru tak, ale składa się praktycznie z samych wyjątków:P jednak te wyjątki się da wyczuć na szczęście:D a i 'im dalej w las, tym większy szum' - tak wedle przysłowia;0

>podajcie mi adresy stron na ktorych znajde cwiczenia i gramatyke
>hiszpanskiego.

http://www.ds5.agh.edu.pl/~magnes/ept/index.php

>czy znacie jakas strone gdzie jest darmowy kurs jezyka hiszpanskiego? >albo gdzie taki kurs mozna sciagnac?

www.torrentspy.pl :D powinno tam cos być:P a i jeszcze http://www.tdt.org.pl - tu na 100% jest, bo kiedyś ściągałam. ale to jest hihih NIELEGALNEEEEE:P:P
sorki, www.torrentspy.COM winno być:P
Ja trudnie sie samoksztalceniem :]
wszystko calkowicie, ale to calkowicie samiutka? ja bym sie chyba niezmobilizowala, bom len nad lenie:P chociaz to w koncu hispzanski....:D heh ale na serio nigdy nauczyciela nie mialas??
www.jezykhiszpanski.prv.pl
- la pagina muy buena..:D
Jak narazie nie mialam nauczyciela ale w klasie maturalnej mam zamiar zapisac sie do jakiejs grupy uczacej sie hiszpana.A z tą mobilizacją to roznie bywa ;)
witaj zakretasku ;) mam takie pytanko.. co prawda tego programu do nauki hiszpanskiego nie znalazlam, ale jest tam kilka innych ciekawych programow... ale nie mam zielonego pojecia jak je sciagnac!!! cos tam o jakis torrentach pisza.. a ja zwykly prosty loodz nie wiem o sohozzi!! wiec jak bys mogla to napisz tu krotka instrukcje obslugi ;) i podaj dokladna nazwe tego programiku! pozdrawiam paa
1) sciagasz sobie klienta torrentowego np. bit tornado, bit torrent, azureus, abc etc. poszukaj na stronkach z programami
2)sciagasz sobie link do torrenta ktory cie interesuje z stronki z torrentami
3)otwierasz link za pomoca rzeczonego programu i sciagasz

ps. torrent jest oparty na systemie p2p (peer to peer) i jesli nikt nie seeduje (czyt. udostepnia) danego pliku, nie bedziesz mogla go zdobyc; oczywisci im wiecej ludzi udostepnia dany plik tym szybsza predkosc "daunloudu"

pozdrawiam
Ale i tak torrenty są lepsze niż chociażby emule.... Tam to 1 rzecz można ściągać hohohoho!!!
zgadzam sie z toba - co prawda donkeye i mule maja wiekszy wybor, jednak przez te **** kolejki sciaga sie bardzo wolno i trzeba sporo cierpliwosci...ale czasem to jedyna droga zeby zdobyc cos na czym ci szczegolnie zalezy
btw z jakich torrentowych stronek korzystacie?
ze swojej srony polecam:

z polskich:
-tdt.org.pl (czasem mozna tu zdobyc prawdziwe perelki)
-click-plick.org - czasem chodzi stronka, ale ogolnie jest ok; sam wrzucam tu regularnie troche hiszpanskojezycznej muzy

z zagranicznych:
-novatina.com - jedyny dzialajacy mirror suprnovej (swego czasu najlepszej stronki z torrentami), niestety od dawna nie aktualizowany; stanowi jednak ciagle potezna baze torrentow
-torrentreactor.to - czasami stronka nie dziala, ale ogolni jest ok; podobnie jak novatina nie wymaga rejestracji i jest codziennie aktualizowana
-torrentspy.com - znalazlem tu kilka perelek salsowych, ogolnie wybor jest duzy

pozdrawiam wszystkich torrentomaniakow
zapomnialbym o mininova.org - swietna stronka, bardzo przypomina starą, dobrą suprnova
aaa... co do tych stron z torrentami to super! z znacie jakies programy dzieki ktorym jest mniejsza szansa ze cie zlapia? ja wiem ze jast "peer guardian". ale czy znacie jakies inne? z gory dzieki za odpowiedzi!
Jesli sciagasz programy DO WLASNEGO UZYTKU to nie masz sie czego obawiac. Zreszta w Polsce nie ma takich akcji, do tej pory bylo moze kilka i to glownie zwijali piratow gieldowych. Nie ma sie czego obawiac, sciagaj ile wlezie poki torrenty sa dostepne i nie zawracaj sobie glowy niepotrzebnymi rzeczami (gdyby ktos naprawde chcial cie zlapac nawet peer guardiany by nie pomogly). Pozdrawiam
eee ja sciagam juz od lat:P normalnie kompik mi haruje cala dobe praktycznie (no ale nei zawsze) i zyje, nikt mi nic nie zrobil:)
www.tdt.org.pl wlasnie ta stronke zablokowali...
ano...ale pewnikiem gdzies musza miec mirrora, jak zdobede jego zdres adres, dam znac
Ja wybieram sie pod koniec czerwca na dwa tygodnie do Valnencii na kurs hiszpańskiego. Lecę z Berlina easy jetem własnie prosto do Valencii. Bilet kosztował 70 Euro z opłatami, więc chyba warto, bo z Polski trzebaby lecieć do barcelony i stamtad pociąiem, czyli prócz biletu samolotowego trzeba dodac 7o Euro. Kurs kosztuje tyle co roczny w Polsce, ale nauka jest dużo intensywniejsza. Gorąco polecam tęformę nauki!!!
A ja chyba będę miała nawet okazję nauczyć troszkę kogoś języka. Chociaż nie twierdzę, że wszystko umiem, coś niecoś mogę innym przekazać, prawda? Prawdopodobnie zaczynam od czerwca.
:)
salu2
Ja polecam: www.ebrio.pl
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa