uczenie się samemu

Temat przeniesiony do archwium.
chciałam się spytać,czy ktoś z was nauczył się na tyle języka (mam na myśli samodzielną naukę),że jadąc chociażby do Hiszpanii,rozmawiał sobie swobodnie z mieszkancami .... sama się uczę dwoch języków samodzielnie i chciałam tak tylko spytac....Chodzi mnie się o samo gadanie,bo czy podejdę do jakiś egzaminów sprawdzających język,to jeszcze nie wiem....
Wiesz co.. ja uczylam sie sama - rok i po tym roku bylam zaskoczona, wydawalo mi sie ze umiem malo, a nawet prawie nic a jak pojechalam do hiszpanii to nie mialam problemow z dogadaniem sie w ogole. Powodzenia!
Fiorellita : w takim razie mam pytanko.:) Z jakich materiałów korzystałaś? Uczę się z Perlina "Intensywny kurs j.h.), kursu audio Pimsleur, samouczka Assimil, potem planuję z Barron's Mastering Spanish. Co o tym sadzisz? Ile czasu dziennie poświęcałaś na naukę?
no to dzięki :)...zbudowałaś moją wiarę w siebie ...mam nadzieję,że samodzielna nauka da mi bardzo dobre efekty,w szczególności,że taki typ nauki mnie bardzo odpowiada,a konwersacje zastępuje sobie rozmowami na Skyp'ie ...to papap!

»

Pomoc językowa