niemiecki czy hiszpanski?????????

Temat przeniesiony do archwium.
31-35 z 35
| następna
Z trudnoscia języka często tak bywa, że wiele zależy od tego jakim jęyzkiem już władasz. Jak znasz dobrze angielski, to niemiecki powinien ci lepiej wchodzić, a jeśli znasz nieco np. włoski, a angielskiego ani be ani me, to bez wątpienia hiszpański będzie łatwiejszy w nauce.
Dla mnie hiszpański nie jest prosty przez te cholerne odmiany, ale za to ma ładną melodię i jest ot miły dla ucha :)
A ja tam niemiecki uwielbiam... Uczyłam się go w szkole przez 9 lat... Chciałam zdawać na Germanistykę, ale mi nie wyszło... Dla mnie niemiecki to język tak zarąbisty jak hiszpański... W ogóle uwielbiam muzykę niemiecką np. Die Toten Hosen, Die Arzte, Rammstein itp. ... W ogóle same Niemcy przyjemnie mi się kojarzą... Zreszta każdy język można polubić... W każdym jest coś ciekawego... Niemiecki nigdy nie był dla mnie obleśny... Nauczycielki miałam dobre i w ogóle od zawsze dobrze się uczyłam... Jak widać nie wszyscy mają dar nauczania... Jak by co mogę służyć pomocą w napisaniu zadania, albo przetłumaczeniu jakiegoś tekstu...
O właśnie sobie "Ich Bin Die Sehnsucht in Dir" DTH słucham... Zarąbiste...
Nie muszę pytać, bo wiem z pewnego źródła, że to sraczka...
uczę się angielskiego, niemieckiego i hiszpańskiego (tego ostatniego sama) Najwięcej kłopotu mam z niemieckim mimo, ze ucze sie 6 lat... wydaje mi się, że nic nie umiem, ale ostatnio miałam przyjemność zrozumieć osobę mówiacą po niemiecku i rozumiałam, więc chyba nie jest tak źle;-) Angielskiego mamy tyle na codzień, że...:) nie ma problemu. Hiszpański, jak ktoś wsześniej napisał, przemiły dla ucha:)
31-35 z 35
| następna