Piosenki po hiszpańsku :>

Temat przeniesiony do archwium.
Hey! Chciałam zapytać czy zna ktoś może jakieś piosenki hiszpańskie? Wraz z nagraniem (np. na mp3) i tłumaczeniem? Myślę, że byłby to fajny pomysł uczenia się języka. Nie tylko tego rzecz jasna;) W j. angielskim i niemieckim można spotkac dużo piosenek i sobie razem podśpiewywać, słuchać, tłumaczyć a jakoś w hiszpańskim nic takiego nie spotkałam. Być może jest, ja nie wiemtylko tutaj pytam. W ogóle to nie znam tego języka ale bardzo mi się podoba i zamierzam się trochę pouczyć...zobaczymy co z tego wyjdzie....
POZDRAWIAM!
ja znam duzo, ale w tej chwili tylko pamietam dhany - yo quiero respirar ;D
Aha :)
A masz jakieś nagranie, które mogłabyś przesłać? Lub tłumaczenie tej piosenki :D :D :D ???
mam na kompie mp3 zespołu ska-p jeśli cię interesuje.co prawda bez tłumaczeń.ale kapela bardzo fajna.
w ogóle uważam że to świetna sprawa i podłączam się do twoich poszukiwań
polecam również Floriciente, ma świetne piosenki, a zapomnieliście oczywiście o shakirze, która podiada też piosenki w języku hiszpańskim :) Jeśli ktoś zechciałby kilka takich piosenek, to piszcie na mail [email] lub gadu-gadu 6665837, te piosenki możecie ściągnąć również w Emule czy Bear Share ;) Pozdrawiam !
Mam tłumaczenie piosenki Floricienty - Mi Vestido Azul (Moja niebieska sukienka), bo moja koleżanka która chodziła razem ze mną do szkoły mieszka od kilku miesięcy w Hiszpanii. NIKT nie uczył jej hiszpańskiego, poszła do szkoły na ślepo, i teraz świetnie mówi po hiszpańsku, a jest tam chyba niecały rok :) Ja wam niestety nie przetłumacze, bo hiszpańskim zaczęłam się interesować jakieś 2 tygodnie temu :P i ide do gimnazjum do klasy hiszpańskiej :) pozdrawiam :)
!***!!!WAŻNE!!!***!
Uwaga, komunikat :P Czy ma ktoś z Was piosenkę (mp3) pt:"Caramelos de Cianuro"???
I dodatkowo tłumaczenia :D Ale jeśli bez tłumaczenia to też może być sama piosenka. Bardzo mi się spodobała i pilnie jej poszukuję! Jeśli ktoś ma niech poda tutaj swój E-mail. I napiszcie, czy też tłumaczonko jako tekst :))
Z góry baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wielkieee dziękiii !!!!!!! :)
Pozdrawiam!!!=)
a kto to spiewa ?
poszukaj na bear share lub emule, to takie programy do sciagania piosenek. pozdrawia ;*
No niestety na emule nie było :( :( :(
ja wpisalam w search i od razu mi kilkadziesiat wyskoczylo
ja znam fajny zespół hiszpański nazywa się manu chao ich piosenki napewno znajdziecie i ściągniecie to dosyć popularny zespół był w polsce niedawno na jakimś festiwalu
Manu Chao to lider a zespol Mano Negra.Ej wlasnie- nadal graja jako Mano Negra?Bo to jakos roznie bylo...
on nie nazywa się manu chao tylko to jego pseudo. ale wydaje mi się że zespół nazywa się teraz właśnie manu chao bo w ten sposób się teraz o nich mówi
Tak zespół teraz nazywa się Manu Chao i niedawno był na opnenerze w Gdyni. Było zajebiście :) Baaaaaardzo ich polecam :)

A i oczywiście polecam jak najbardziej mój ukochany zespół 2 minutos. Na stronie www.2minutos.cjb.net w dziale mp3 sa linki do stron z prawie wszystkimi ich piosenkami a w dziale letras - teksty piosenek.
A Ska-P odradzam!!!!! Gówno jakich mało!!!!!!
ja nie napisalam,ze on tak sie nazywa (Manu- od Manuel swoją drogą
tak się nazywa Jose Manuel Thomas Arthur Chao.grał z Mano Negra i wczesniej innymi kapelami,a to ze teraz gra jako Manu Chao znaczy, ze robi coś w stylu kariery solowej.Przyklad Varius-a nie zmienił nazwy na Kasia Stankiewicz, tylko ona zaczeła działać sama.Proste.
Ej, alicja z katowic, mogłabyś mi przesłać jedną taką pioseneczkę ??? Please ;((
hej moglabym, ale napisz mi jeszcze raz jaka dokladnie, to sie zobaczy... napisz mi swojego maila
pozdrawiam alicja
w emule jest tego cale mnostwo ja mam tylko las estrellas
słuchaj mogłabys mi przeslac tlumaczenie piosenki Mi Vestido Azul?? z gory dzieki!! oto moj email [email]
a ja robie tak: najpierw szukam na forum jakies przetlumaczone teksty a potem sciagam te pioseneczki z emule i tak sie ucze.to naprawde super zabawa i szybko wchodzi w glowke.
ja polecam Luz Casal - moje ulubione piosenki : "Un año de amor" no i jeszcze lepsza "No me importa nada" :D
raquel del rosario ma fajne piosenki! ja polecam "esta soy yo" i "ojos de cielo"
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka