Podreczniki - doradzcie...

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc!

Ucze sie sama hiszpanskiego od jakiegos czasu. Korzystam przede wszystkim z kursu audio, ktory jest swietny, jednak chcialabym kupic sobie takze podreczniki, aby wiedziec mniej wiecej, w jakiej kolejnosci wprowadza sie zagadnienia gramatyczne i slownictwo. Chodzi mi o podreczniki dla doroslych, ktore przerabia sie na kursach lub ew. w liceum. Jakie podreczniki polecacie? Wiem, ze jest cos takiego jak Nuevo Ven. Warto kupic? Chcialabym, aby bylo tam sporo slownictwa, ciekawe dialogi, a nie duzo obrazkow i przerost formy nad trescia. Chce kupic 3 czesci, ale najbardziej mi zalezy, aby poziom II i III byl dobrze zrobiony, bo podstawy juz mam. Co polecacie? Doradzcie cos, bo jutro chce jechac cos kupic:)

Pozdrawiam!
Ludzie, zlitujcie sie!:))

Przeciez uczyliscie sie w szkole z jakichs podrecznikow, napiszcie z jakich i o co nich sadzicie. Jutro wybieram sie do ksiegarnii i nie wiem, co kupic:)
Znalazlam jeszcze takie tytuly:
Espanol sin fronteras
Ecco
Cumbre

Pozdrawiam:)
ja w szkole uczyłam się z nuevo ele a na kursie najpierw z vena a potem z nuevo ven. wedlug mnie nuevo ven bylby calkiem dobrym wyborem, jest sporo tekstow i dzieki temu poznaje sie sporo slownictwa. nuevo ele nie polecam. jesli chcesz poznac sporo slownictwa tematycznego to moze zaopatrz sie w repetytorium leksykalne, fajna rzecz.
jesli masz mozliwosc wyboru to wybierz nuevo ven
Dzieki za odpowiedz. Zalezy mi bardzo na duzej ilosci slownictwa, ale takiego, ktory przyda mi sie potem w rozmowach i w codziennych sytuacjach. Ciesze sie, ze masz poztywna opinie o Nuevo ven, bo latwiej mi bedzie zdecydowac sie na ten podrecznik. Mam tylko nadzieje, ze nadaje sie do samodzielnej nauki.

Pozdrawiam.
Jesli chodzi Ci o slownictwo to moze slownik tematyczny :> ja ostatnio kupilam fajny w Empiku.

Co do ksiazek, ja robilam Avance i polecam ta ksiazke, sin fronteras kompletnie do mnie nie przemawia i znalazlam w niej duzo bledow.
A gramtayka to jak dla mnie niesmiertelne jest uso i ksiazka perlina, gramtyka jezyka hiszp z cwiczeniami czy jakos tak.
do gramatyki nie polecam napewno takiej duzej niebieskiej ksiazki chyba własnie pana Perlina bo w niej w kluczu jest mnóstwo bledow wiec dla osoby samodzielnie sie uczacej nie jest odpowiednia
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia