Ksiazka do nauki gramatyki - pytanie

Temat przeniesiony do archwium.
Hi
Gdy zaczynalem nauke angielskiego, korzystalem z ksiazki Siudy "Gramatyka angielska do testów i egzaminów". Pozycja jak dla mnie bardzo konkretna. Kazda rzecz przedstawiona przejrzyscie, zawiera przyklad, na koncu kazdego dzialu cwiczenia praktyczne, a na koncu ksiazki klucz do zadan.
To odnosnie angielskiego, a moje pytanie brzmi: czy znacie jakies podobne pozycje, tylko dla jezyka hiszpanskiego. Fajnie by bylo jakby zawieralo na wzor w/w pozycji wszystki czasy, drobnice, strony bierne i inne warunki, etc, etc. plus zadania do rozwiazywania z kluczem na koncu ksiazki.
Macie jakies propozycje ? :)
Pozdrawiam!
Hej,
nikt nie ma pomyslow? To moze powiedzcie z jakich ksiazek do gramatyki korzystacie ?
Ja korzystam z Uso de la gramatica espanola. Najpierw jest zwięzłe wyjaśnienie tematu (po hiszpansku) a później cwiczenia do niego.
Ksiązki sa na 3 poziomach:elemental, intermedio i avanzado.

Jedyny minus książek to fakt ze trzeba dokupić klucz z odpowiedziami.
Może bardziej określ o co chodzi ;] O nauke od podstaw czy jak ;p
pozdr
o własnie ;] i masz odpwiedź :D
Ja mam książkę Hiszpański. Gramatyka funkcjonalna z ćwiczeniami. pani Wawrykowicz. ma podobną budowę do tej książki, która opisujesz :) Tak się składa, że tę do angielskiego tez mam :)
a tak w ogóle to co sądzicie o książce mała gramatyka języka hiszpańskiego perlina?? Zastanawiam się czy też ja kupić
@ acercapo - od podstaw :). Wlasnie tamta ksiazke do angielskiego tez mialem od podstaw i bardzo mi przypadla do gustu jej forma. Jakie masz propozycje ksiazek noob friendly ? Zalezy mi na tym by byla gramatyka, sucha najlepiej. BNez wprowadzania unitow z np. - jak zachowac sie w sklepie, gdzie masz jakis kawalek gramatyki pokazany plus zwroty - chce sama gramaty plus zestaw cwiczen na koncu kazdego dzialu. Tak wlasnie jak u Siudy to jest

@ carmen - thx, obczaje ta pozycje. Dobrze ze masz tamta ksiazke do angielskiego i wiesz o co mi lata

A czy uzywacie jakis programow do nauki gramatyki/slownictwa na komputer? Z czego korzystacie, po polecacie ?
Do słówek polecam profesor Pedro :) jeśli miałeś styczność z profesorem Henrym to wiesz o co chodzi :)
do słówek to słownik temetyczny na blaszke lol2 (żarcik)

I raz słyszę żeby ktoś chciał suchą gramatykę. W książcę z której sie ucze jest mnóstwo gramatyki, dużo przykładów i wiele innych ciakawych rzeczy. Ale po co uczyć się języka skoro nie będzie się znało kultury i oyczajów panujących w tym kraju ;] radze jednak złapać także cos oprócz suchej gramatyki ;) pozdr
@carmen - przebrnelem przez calego profesora henrego, a pedro znam, licze na to, ze kto jakies alternatywne tytuly poda.

@acercapo - spoko luz, nie zamierzam sobie zrobic krzywdy uczac sie samej suchej gramatyki ;), po prostu tak mi jest wygodniej uczyc sie od podstaw, wiem jak uczylem sie angielskiego, jakie mam efekty, i podobna strategie chce zastosowac do hiszpanskiego.

Co do kultury, jestescie bardziej za hiszpania, czy america poludniawa ?
Możesz też za pomocą fiszek się uczyć, www.fiszki.pl
jednak ja wolę profesora :)
dla mnie to byłoby samobójstwo ;] hyhy
i wolę zdecydowanie Amerykę Połudiową :D
i 3mam kciuki za nauke ;p
pozdr
Fiszki znam .... i robie sam :). Ostatnio wole sie uczyc bez komputera, jakis sentyment do papieru sie we mnie obudzil ;)
Thx za dobre slowa! :)
Btw, a byliscie na Camino moze ?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa - tłumaczenia