MAM PYTANIE????

Temat przeniesiony do archwium.
Ucze się od niedawna hiszpańskiego,słyszałem że to łatwy język więc postanowilem sie go nauczyć,choć nie mam zdolności do języków,a zwłaszca gramatyki.Myślicie ze jak poświece wiecej czasu na naukę słowek(one mi wchodzą dosyć szybko)to coś z tej nauki bedzie.Można w ten sposób nauczyć się języka obcego?
Tak zupełnie bez gramatyki na samych słówkach się raczej nie da, ale - jeśli Cię to pocieszy ;) - ja też nigdy orłem z gramatyki nie byłam bo mnie nudzi. Niemniej jednak pomiędzy byciem orłem i zerową znajomością jest spooooro różnych poziomów ;).
Powodzenia w nauce zatem!
ale jak nie zna sie słówek to trudno jest też opierać sie na samej gramatyce.
Szczurku. Bez dobra znajomość gramatyka też dać się rozmawiać, ale... właśnie w ten sposób :)
Jeśli z łatwością zapamiętujesz słówka - to super. Pewnie gotowe zdania i wyrażenia będą Ci wchodzić łatwiej, a to już ułatwia uczenie się gramatyki.
Duży zakres słów jest ważny. Jeśli nie znasz nazwy czegoś o czym chcesz mówić - sprawa się komplikuje, musisz to jakoś opisać innymi słowami. W niektórych sprawach jest to bardzo trudne (łatwiej słowami opisać przedmiot, niż wyrażenie abstrakcyjne). Tak że jedno bez drugiego raczej nie będzie działać :)
Nie zniechęcaj się, niektóre zagadnienia będziesz rozumiał lepiej, inne gorzej.. powoli, cierpliwie i konsekwentnie - a za parę miesięcy już zobaczysz pierwsze sukcesy.
Powodzenia!!
No to wniosek z tego ma sie rozumieć ze dobrze jest wkować slówka na pamięć czy jakieś wyrażenia zdaniowe i na tym sie skupić,a do tego troche poćwiczyć gramatyke i będzie git(?)
Postarałabym się robić pół na pół. Gramatyka sama niestety do głowy nie wejdzie, trzeba trochę schematów wkuć i powinno być łatwiej :)
no nie mowie tu o rzeczach które trzeba wkóc na pamięć,a o takich co trzeba zrozumieć
WkUUUUć!!! I wkUUUwać!!!

Ortografia to kolejna ważna rzecz przy nauce języka :)
a co masz do ortografii???
Wkuć pisze się przez "U".
A do ortografii nie mam nic, przyjaźnimy się :)
Nie wiem dlaczego zaczynasz mi Izulka27 przypominać ;)
jakiego izulka?a poza tym czasem i na komupterze można robic błedy,poprostu zwykla literowka,chyba nic wielkiego sie nie dzieje i nie mam co mnie do kogos tam prownywać,przecież ja i izulek to dwie rozne osoby.
Drogi 'szczurek19' - język to konstrukcja żywa ale oparta na tych samych zasadach co twory nieożywione. Porównać można np. do domu. Cała konstrukcja opiera się na gramatyce (słowo obce akcentowane na trzeciej sylabie od końca :-)) czyli na fundamentach i szkielecie, to jest wypełnione słowami czyli tkanką budowlaną, zaś końcowy efekt to ortografia czyli malarsko-dekoracyjne wykończenie.
Można oczywiście nauczyć się paru słów czy wyrażeń ale to juz robią niektóre ptaki, jak papugi czy gwarki...
hhehehe, przeciez dzisiaj nie pada deszcz...no i czekamy na riposte szczurka i bedzie wszystko jasne....
tak czytam wiekszość odpowiedz i ludzi i twierdze że wszyscy mają coś komuś do zarzucenia,a ja tylko zadałem pytanie i zrobiła sie z tego wielka dyskusj,ot to tyle...
szczurek19,bo my tu jak w Rodzinie i stad te dyskusje... :-)))
deszcze nie pada, ale ostatnio wiał halny, więc wiesz... ;)
a u mnie pada :P
i to trzeci ,albo czwartyy dzień pod rząd :/
a u mnie nie pada ale jest zimno :(
A u mnie dziś słoneczko.Jak tam,myslicie że to co szczurek npisal ma sens.Chyba na znajomości samych słowek jezyka sie nie nauczymy,chociaż kto tam wie...
Myśle ze aby zacząć jakąkolwiek naukę jezyka treba choć troche znać słówek zeby móc rozumieć zdania jakie sie tworzy przy nauce gramatyki.Tak więc szczurek ucz sie i jednego i drugiego i nie ważne czy lepiej idzie ci gramatyka czy nauka słówek.Ważne są chęci i systematyczność.
a jakie mają zdanie inni uczestnicy forum.Jakie jest wasze zdanie o wyjezdzie w ciemno za pracą do Hiszpanii i szlifowania tam języka,a może najpierw do jakiejś szkoły pojechać na naukę?
poczytaj sobie forum, do tego sluzy wyszukiwarka i nie zakladaj nowych, bzdurnych tematow...
Moim zdaniem każdy ma prawo zakładać takie forum jakie chce.Wiele jest gluszych tematow na ktore ludzie sie rozpisują.Mamy przeciez wolność slowa
z ktorej wlasnie korzystasz bezustannie, tudziez z cierpliwosci niektorych forumowiczow...
no, wlasnie, kazdy moze zakladac takie forum , jakie chce :)) :P, to moze zaloz swoje?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia