Ile czasu przygotowanie do Dele intermedio?

Temat przeniesiony do archwium.
Ile czasu zajmuje średnio przygotowanie się do Dele intermedio zakladając że jestem na poziomie początkującym i dopiero potrafie odmienic czasownik byc.? Z jakich ksiazek sie uczyc? Proszę bardzo o odpowiedz.
No na pewno trzeba jeszcze znać co najmniej odmianę "mieć" i, co już trudniejsze, "lubić". Nie myślałabym na Twoim miejscu aż tak daleko. Jutro może się okazać, że przerośnie Cię np. tryb rozkazujący i się zniechęcisz do języka. Zresztą zapytałaś/eś w taki sposób, że wprost wynika, że nie chcesz znać języka, ale zdać Dele? Powodzenia!!! :)
Z czasem dowiesz się też, że tych "być" w hiszpańskim jest więcej niż jeden. :)
No tak, chce zdac dele. To prawda. Hiszpanskiego chce sie nauczyc ale chce miec dele, bo potrzebne mi to bedzie do pracy baaardzzzooo
z tego co wiem to jest Dele na poziomie podstawowym, więc teoretycznie po rocznym kursie mogłabys podejść do egzamiu. Nie napisałaś gdzi eobecnie przebywasz. Jeśli w Hiszpanii to nauka pójdzie Ci szybciej, jeśli jesteś w Polsce to wiadomo, że musisz się bardziej przyłożyć. Ja się uczę hiszpanskiego od 3 lat i dopiero niedawno podjęłam decyzję o tym, że chce zdać egzamin (chce go zdać bardzo dobrze)

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego