Dele intermedio

Temat przeniesiony do archwium.
Hola!
Już kiedyś zadawałem podobne pytanie, ale tym razem chciałem dowiedzieć się tego, czy z po przerobieniu całości "No hay problema+" będę w stanie zdawać Dele intermedio? Bardzo proszę o odpowiedź! Saludos!
W opisie każdego podręcznika masz napisane jaki zakres materiału obejmuje i do czego przygotowuje.
No niby tak, ale przeczytałem, że ten kurs uczy ok. 3000 słów, więc nie mam pojęcia czy tyle wystarczy by zdać DELE intermedio, czy podeprzeć się jeszcze innymi książkami i podręcznikami, bo z tego co czytałem "No hay problema+" jest dobrym programem, który przystępnie tłumaczy gramatykę, ale mam wątpliwości co do słownictwa... Pozdrawiam!
Uczenie się języka to pasja. Liczenie ilości słówek nie ma sensu bo trzeba oglądać tv, słuchać radia, czytać i przyswajać jak najwięcej. Sam możesz się sprawdzić przez ćwiczenia lub przykłady testów. Na stronie Inst.Cervantesa masz wszystkie odmiany DELE tak jak na egzaminie.
Sam ten samouczek nie wystarczy bo nie uczy choćby np. wypowiedzi pisemnej. A to jedna z części egzaminu.
Obejrzyj testy z poprzednich lat na www.cervantes.pl to będziesz wiedzieć co jest wymagane na egzaminie. Ja zdecydowanie polecam wydawnictwa stworzone z myślą o przygotowaniu do tego egzaminu np. Cronometro albo Dele B2 no i książki do gramatyki bo zadań gramatycznych na tym egzaminie jest sporo.
Samouczki są stworzone po to by ułatwić codzienną komunikację a nie np.czytanie książek w oryginale, zarówno gramatyka jak i słownictwo jest w nich okrojone do minimum dlatego wszelkie samouczki są na niższym poziomie niż podręczniki pisane z myślą o nauce do egzaminów językowych, w tym do egzaminu DELE.
Na DELE często pojawiają się np. wyjątki od jakiejś gramatycznej reguły a tych w samouczku jest mało bo na potrzeby prostej komunikacji nie ma sensu przyswajać sobie rzadkich wyjątków.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego